Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sveriges nationalrätt?

  • boz1965 17 oktober 2008

    Sveriges nationalrätt måste väl ända vara "mammas köttbullar". Så mycket som alla rosar sin mammas goda köttbullar.

    Har du nån annan tanke om det?

  • Prima 18 oktober 2008

    nja det skulle vara svenskens spagetti och köttfärssås isåfall. Den har nog blivit väldigt försvenskad och vardaglig... säkerligen en rätt som de flesta säkert äter iallafall en gång per 12 dagar :) Det är min gissning :)

    Köttbullar är nog egentliten inte särskilt svenska. Jag vet inte men kan tänka mej :) Men jag har kanske fel...? Nån som vet?

  • bernit 18 oktober 2008

    Skrivet av boz1965 den 17 okt 2008

    Sveriges nationalrätt måste väl ända vara "mammas köttbullar". Så mycket som alla rosar sin mammas goda köttbullar.

    Har du nån annan tanke om det?

    Se min artikel
    "Vad är ett lands nationalrätt ?"
    :p:p

  • anluk 18 oktober 2008

    För mig är det kålpudding, stekt fläsk med löksås.

  • Maja75 18 oktober 2008

    För mig är det också köttbullar (även om jag kanske äter köttfärssås oftare!). Det är ju köttbullar som IKEA saluför åt oss utomlands - och sill, och saltlakrits.

  • guardianlinda 18 oktober 2008

    Jag håller på köttbullarna, med King edward potatis, brunsås och lingon, kan det bli bättre...:p

  • boz1965 18 oktober 2008

    Skrivet av guardianlinda den 18 okt 2008

    Jag håller på köttbullarna, med King edward potatis, brunsås och lingon, kan det bli bättre...:p


    Nä, tror inte det :p(Y):p

  • Smulpajen 18 oktober 2008

    Köttbullen kommer för längesedan från Turkiet. Men nog tycker jag den förknippas med Sverige numera. Det finns ju t o m restauranger utomlands som serverar mammas köttbullar :D Och visst är det gott med brun sås och lingon :p En äkta köttfärssås kan aldrig bli svensk i min värld. Kommer alltid att vara italiensk om man gör den på rätt sätt.

  • styvan 18 oktober 2008

    Jag tror på Ärtsoppa och pannkaka.:p Alltid på matsedeln varje torsdag på många lunchrestauranger.:p

  • jas65 18 oktober 2008

    Idag är väl sverigens nationalrätt kebabpizza då så många äter den.

    Men jag tror faktisk att köttbullar innehar första platsen internationelt

  • festmaten 18 oktober 2008

    Kallas kaviar är väl typiskt svenskt?
    Alla som bor utomlands tycks beställa det när svenska släkten skall komma på besök.

  • babblis 18 oktober 2008

    Jag tror nog en del på köttbullarna med.. Fast inte mammas.. utan MINA:p för de är mycket godare än mammas(L)
    Annars är väl sill å Janssons frestelse rätt svenskt?

  • boz1965 18 oktober 2008

    Skrivet av babblis den 18 okt 2008

    Jag tror nog en del på köttbullarna med.. Fast inte mammas.. utan MINA:p för de är mycket godare än mammas(L)
    Annars är väl sill å Janssons frestelse rätt svenskt?


    Jag har också modifierat min mors köttbullar lite, men inte alltför mycket. Jag har bl.a. en liten aning vitlök i.

  • babblis 18 oktober 2008

    Skrivet av boz1965 den 18 okt 2008

    Skrivet av babblis den 18 okt 2008

    Jag tror nog en del på köttbullarna med.. Fast inte mammas.. utan MINA:p för de är mycket godare än mammas(L)
    Annars är väl sill å Janssons frestelse rätt svenskt?


    Jag har också modifierat min mors köttbullar lite, men inte alltför mycket. Jag har bl.a. en liten aning vitlök i.



    hehe samma som mej.. med vitlöken alltså.. å så lite socker..det gör SUSEN!!:) Mammas köttbullar smakar faktiskt inte särskilt mycket..

  • Ergilwen 18 oktober 2008

    För min del tycker jag att falukorv är den svenska nationalrätten...

  • Erajscha 18 oktober 2008

    Mjölkstuvade makaroner och köttbullar är en annan kandidat.

  • lena_61 18 oktober 2008

    Falukorv och makaroner. Stekt strömmingsflundra och potatismos.

  • segerwitch 18 oktober 2008

    :o Jag tror att de flesta länder, har någon köttbulle, som sägs komma därifrån?? Då tror jag
    mer på att Janssons?, har jag aldrig stött på utomlands, eller lutfisk med vit sås,? kanske rotmos med fläsklägg?Bruna bönor som dom tillagas här, med sirap?Jag fick en chock första gången
    jag provade!:Dmin fd man från Italien, blev lika chockad som jag??Sen är det våra sillinlägningar,
    min Mexikanske far berättade, att det var första gången han åt fisk med socker(L) Och så stekt strömming, med lingonsylt? det finns mycket, som jag bara kan få här i sverige. Kalles kaviar som någon nämde, jag häll på att längta ihjäl mig efter vanlig prickikorv, när jag bodde utomlands:D Så det är nog svårt att peka ut en rätt?

  • Robjoo 18 oktober 2008

    Falukorv och makaroner...
    Kommer man från norra sverige, så blir det nog palt med lingonsylt:D

  • bernit 18 oktober 2008

    Skrivet av Ergilwen den 18 okt 2008

    För min del tycker jag att falukorv är den svenska nationalrätten...


    Falukorv kommer från Tyskland (till Falun med gruvarbetare)
    :p

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.