Jag och min man har upptäckt glädjen att laga en god middag tillsammans på fredags- eller lördagskvällen.
Har använt 3:e upplagan av "Fredagsgourmet" flitigt (som jag kan rekommendera varmt).
Har nu planer på att införskaffa en ny kokbok och tar gärna emot era tips.
Tack på förhand!
Mistys28 mars 2010
Jag har slutat använda kokböcker. Använder bara MK istället. Här finns det man behöver. Jag går alltid in på " sist provat recept" och hämtar tips. Där får man ju liksom rätten provsmakad, bedömd och klar :D
The_mama97mia28 mars 2010
Jag har flera hyllmeter med kokböcker, men när jag letar recept är det här eller övrigt på nätet...
Kan inte rekommendera ngn.
boz196528 mars 2010
Loppisar och antikvariat är riktiga guldgruvor för sånt.
FruAst28 mars 2010
Jag älskar kokböcker!
Lagar mest mat på fri hand men tycker att det är bra att ha några kokböcker att slå upp i om jag behöver. "Vår kokbok" och "Bonniers kokbok" använder jag mest. "Vår bakbok" är en bra bok till bakning. Det som är bra med kokböcker är att för det mesta är receptena lätta att jobba efter om man är nybörjare. Har sett en del exempel att så inte är fallet om man söker på nätet, gäller tyvärr både MK och andra sajter. Lycka till och ha kul i köket!{curl-lip}
siggemums28 mars 2010
Även om man hittar mycket på nätet på nätet så vill jag ha kokböcker också. En stöttepelare i köket är Bonniers kokbok där man hittar allt från vardagsmat till festmat.
Leif Mannerströms Husmanskonst är också en favorit hos mig men den kanske är lite mer söndagsmiddag än vad du vill ha?
jimboz28 mars 2010
Jag har Bonniers stora och lilla kokbok och en del Asiatiska. Rekommenderas varmt, alltså Bonniers.Täckning för det mesta...Internet står för den större delen idag men jag tittar ändå efter gamla RIKTIGA recept som inte förvanskats av andra i dom som finns i köksskåpet.
Bumbis28 mars 2010
Jag har alla fredagsgourmetböckerna och även dom andra av Allt om Mat. Dom ger bra inspiration och allt är jättegott. Jag hittar mycket recept här på MK men tycker ändå att det är lättast att bläddra i en bok. Kan verkligen rekomendera alla därifrån.
bernit28 mars 2010
Älskar kokböcker men använder dem som kvällslektyr och som inspiration, vad du skall köpa för kokbok beror lite på er smak men är ni fisk- o skaldjursälskare som jag så finner ni mycket inspiraion i Leif mannerströms bok "Skaldjur"{bashful}
Tillberga29 mars 2010
Mat för Liv och Lust är våran "husgud" bra mat för alla
Gnurf29 mars 2010
Även för mig är kokböcker, vinböcker, vinreseguider och mattidningar/vintidningar kvällslektyr. Sen sover jag på saken och låter det undermedvetna bearbeta de glättiga bilderna. Någon vecka senare får jag uppslag till nya rätter inom crosscooking. Jag har bytt porrpreferenser med åldern helt enkelt...>:D
hanstom29 mars 2010
Per Mobergs kokbok är lagningsbara,fina bilder och lite
kändisskap för dom som så önskar,dessutom billig nu!
MissS29 mars 2010
Hejsan!
Jag har en hel del kokböcker i hyllan, men tyvärr använder jag dem mer som bildböcker just nu:).
Här om dagen köpte jag en fin bok på bokrean, den heter Kok konsten skriven av Anne Willian.
Det är bara några små recept i den men den innehåller en massa info om allvärldens råvaror och många tips på hur man kan tillaga dem. Allt från mat till bakning.
Lite som en matuppslagsbok:).
NicolinaZ29 mars 2010
Jag älskar kokböcker! Både att bara sitta och bläddra i och låta sig inspireras av, men också att kolla upp proportioner till såser, avredningar och annat krångel ;-)
Förutom baskokböcker som Vår kokbok och Bonniers stora är jag mycket förtjust i Anna Bergenströms olika kokböcker, från Annas mat och vidare. Både estetiska och praktiska! Och en av Jamie Olivers böcker är ju inte heller fel. Men allra gladast blev jag när min pappa förra veckan gav mig min farmors gamla trotjänare i trasiga röda band: Il talismano della felicitá (=lyckans talisman) från år 1959! Härligt!
jimboz29 mars 2010
Landet brunsås(schyffert) sa en kul sak...Kokböcker är som porr man tittar gärna men det är få som blir stjärnor..
martina6329 mars 2010
:)Bästa bas-kokboken tycker jag är Bonniers stora kokbok, som jag använder som uppslagsbok när man inte kommer ihåg vilken inner temperatur steken ska ha eller hur länge gäddan ska ugnsbakas tex. Övriga bra och enkla kokböcker har Anna Bergenstam gjort, där många recept mer är som en skiss om hur man kan göra, det inspirerar till egna experiment!
idea_29 mars 2010
Är dålig på att följa recept när jag lagar mat, när jag bakar följer jag ofta recept men när jag lagar mat ser jag dem mer som inspiration, min matlagningsfillosofi är snarare att se vad jag har hemma och fundera på vad som går ihop smakmässigt... :) Men jag tycker det är kul att bläddra i kok och bakböcker för inspiration (håller med gnurfen om att det är en form av porr :D när man dregglar över vackra färgbilder och längtar efter att prova de olika saker man hittar, eller att göra en egeninspirerad version). Men en trotjänare som åker fram ibland när man behöver hjälp med proportioner eller ingredienser som är ovana, det är vår kokbok, en gammal vän som jag vuxit upp med, men mitt exemplar är inte lika slitet som det mamma hade med en massa anteckningar :DD
Hej alla matglada!
Jag och min man har upptäckt glädjen att laga en god middag tillsammans på fredags- eller lördagskvällen.
Har använt 3:e upplagan av "Fredagsgourmet" flitigt (som jag kan rekommendera varmt).
Har nu planer på att införskaffa en ny kokbok och tar gärna emot era tips.
Tack på förhand!
Jag har slutat använda kokböcker. Använder bara MK istället. Här finns det man behöver. Jag går alltid in på " sist provat recept" och hämtar tips. Där får man ju liksom rätten provsmakad, bedömd och klar :D
Jag har flera hyllmeter med kokböcker, men när jag letar recept är det här eller övrigt på nätet...
Kan inte rekommendera ngn.
Loppisar och antikvariat är riktiga guldgruvor för sånt.
Jag älskar kokböcker!
Lagar mest mat på fri hand men tycker att det är bra att ha några kokböcker att slå upp i om jag behöver. "Vår kokbok" och "Bonniers kokbok" använder jag mest. "Vår bakbok" är en bra bok till bakning. Det som är bra med kokböcker är att för det mesta är receptena lätta att jobba efter om man är nybörjare. Har sett en del exempel att så inte är fallet om man söker på nätet, gäller tyvärr både MK och andra sajter. Lycka till och ha kul i köket!{curl-lip}
Även om man hittar mycket på nätet på nätet så vill jag ha kokböcker också. En stöttepelare i köket är Bonniers kokbok där man hittar allt från vardagsmat till festmat.
Leif Mannerströms Husmanskonst är också en favorit hos mig men den kanske är lite mer söndagsmiddag än vad du vill ha?
Jag har Bonniers stora och lilla kokbok och en del Asiatiska. Rekommenderas varmt, alltså Bonniers.Täckning för det mesta...Internet står för den större delen idag men jag tittar ändå efter gamla RIKTIGA recept som inte förvanskats av andra i dom som finns i köksskåpet.
Jag har alla fredagsgourmetböckerna och även dom andra av Allt om Mat. Dom ger bra inspiration och allt är jättegott. Jag hittar mycket recept här på MK men tycker ändå att det är lättast att bläddra i en bok. Kan verkligen rekomendera alla därifrån.
Älskar kokböcker men använder dem som kvällslektyr och som inspiration, vad du skall köpa för kokbok beror lite på er smak men är ni fisk- o skaldjursälskare som jag så finner ni mycket inspiraion i Leif mannerströms bok "Skaldjur"{bashful}
Mat för Liv och Lust är våran "husgud" bra mat för alla
Även för mig är kokböcker, vinböcker, vinreseguider och mattidningar/vintidningar kvällslektyr. Sen sover jag på saken och låter det undermedvetna bearbeta de glättiga bilderna. Någon vecka senare får jag uppslag till nya rätter inom crosscooking. Jag har bytt porrpreferenser med åldern helt enkelt...>:D
Per Mobergs kokbok är lagningsbara,fina bilder och lite
kändisskap för dom som så önskar,dessutom billig nu!
Hejsan!
Jag har en hel del kokböcker i hyllan, men tyvärr använder jag dem mer som bildböcker just nu:).
Här om dagen köpte jag en fin bok på bokrean, den heter Kok konsten skriven av Anne Willian.
Det är bara några små recept i den men den innehåller en massa info om allvärldens råvaror och många tips på hur man kan tillaga dem. Allt från mat till bakning.
Lite som en matuppslagsbok:).
Jag älskar kokböcker! Både att bara sitta och bläddra i och låta sig inspireras av, men också att kolla upp proportioner till såser, avredningar och annat krångel ;-)
Förutom baskokböcker som Vår kokbok och Bonniers stora är jag mycket förtjust i Anna Bergenströms olika kokböcker, från Annas mat och vidare. Både estetiska och praktiska! Och en av Jamie Olivers böcker är ju inte heller fel. Men allra gladast blev jag när min pappa förra veckan gav mig min farmors gamla trotjänare i trasiga röda band: Il talismano della felicitá (=lyckans talisman) från år 1959! Härligt!
Landet brunsås(schyffert) sa en kul sak...Kokböcker är som porr man tittar gärna men det är få som blir stjärnor..
:)Bästa bas-kokboken tycker jag är Bonniers stora kokbok, som jag använder som uppslagsbok när man inte kommer ihåg vilken inner temperatur steken ska ha eller hur länge gäddan ska ugnsbakas tex. Övriga bra och enkla kokböcker har Anna Bergenstam gjort, där många recept mer är som en skiss om hur man kan göra, det inspirerar till egna experiment!
Är dålig på att följa recept när jag lagar mat, när jag bakar följer jag ofta recept men när jag lagar mat ser jag dem mer som inspiration, min matlagningsfillosofi är snarare att se vad jag har hemma och fundera på vad som går ihop smakmässigt... :) Men jag tycker det är kul att bläddra i kok och bakböcker för inspiration (håller med gnurfen om att det är en form av porr :D när man dregglar över vackra färgbilder och längtar efter att prova de olika saker man hittar, eller att göra en egeninspirerad version). Men en trotjänare som åker fram ibland när man behöver hjälp med proportioner eller ingredienser som är ovana, det är vår kokbok, en gammal vän som jag vuxit upp med, men mitt exemplar är inte lika slitet som det mamma hade med en massa anteckningar :DD