Är det någon som kan tala om för mig hur jag kan spara alla mina tomater? Både röda och gröna. :)
Undrar samtidigt om någon vet om man kan spara inlagd slanggurka en längre tid eller måste den ätas på en gång?
maudblomqvist3 september 2009
Skrivet av maudblomqvist den 3 sep 2009
Är det någon som kan tala om för mig hur jag kan spara alla mina tomater? Både röda och gröna. :)
Undrar samtidigt om någon vet om man kan spara inlagd slanggurka en längre tid eller måste den ätas på en gång?
kattgnag3 september 2009
Tomater:
De röda skulle jag tillåta mig att frossa i - de passar ju till i princip ALLT!:)
De gröna skulle jag dels göra en inläggning på och ha som tillbehör till middagar, dels lägga i fönstret och låta mogna.
Vet ju inte hur mycket du har.
The_mama97mia3 september 2009
Tomater kan du nog spara på olika sätt, ugnstorka bl a.
Gurkan - kolla in färsksaltning av gurka - sååååååååå gott, Jag köper o levererar till andra utanför Ög från Brinks gurka i Kimstad, Sveriges , nej världens godaste färsksaltade gurka, nu på sommaren är det den vita gurkan...
The_mama97mia3 september 2009
eller förlåt du frågade om att spara inlagd slanggurka? Hur har du lagt in den?
Erajscha4 september 2009
När är det kört för tomaterna? När vet man att det är dags att plocka av de som inte mognade för att sylta dem?
Annlis4 september 2009
:D Det går jättebra att frysa röda tomater, hacka dem i bitar och frys in. Används i grytor, köttfärs, paj mm. De gröna kan kan man göra inläggninar på. (Y)
Roggan4 september 2009
Vill man att gröna tomater ska mogna snabbt, kan man när man plockat dem lägga dem i en påse tillsammans med ett äpple. Äpplet avger etylengas som gör att tomaterna mognar snabbt.
maudblomqvist4 september 2009
Skrivet av mama97mia den 3 sep 2009
eller förlåt du frågade om att spara inlagd slanggurka? Hur har du lagt in den?
maudblomqvist4 september 2009
Skrivet av mama97mia den 3 sep 2009
eller förlåt du frågade om att spara inlagd slanggurka? Hur har du lagt in den?
[/quo
Har inte gjort nåt åt gurkan ännu. (annat än ätit) Den hänger kvar på stockarna
maudblomqvist4 september 2009
Skrivet av Annlis den 4 sep 2009
:D Det går jättebra att frysa röda tomater, hacka dem i bitar och frys in. Används i grytor, köttfärs, paj mm. De gröna kan kan man göra inläggninar på. (Y)
Tack, det lät jättebra. :D
The_mama97mia4 september 2009
ok, tänker slanggurka - göra "Pressgurka" det är gott, men är också färskvara liksom, eller har jag skrivit detta innan här? *eh*
Är det någon som kan tala om för mig hur jag kan spara alla mina tomater? Både röda och gröna. :)
Undrar samtidigt om någon vet om man kan spara inlagd slanggurka en längre tid eller måste den ätas på en gång?
Är det någon som kan tala om för mig hur jag kan spara alla mina tomater? Både röda och gröna. :)
Undrar samtidigt om någon vet om man kan spara inlagd slanggurka en längre tid eller måste den ätas på en gång?
Tomater:
De röda skulle jag tillåta mig att frossa i - de passar ju till i princip ALLT!:)
De gröna skulle jag dels göra en inläggning på och ha som tillbehör till middagar, dels lägga i fönstret och låta mogna.
Vet ju inte hur mycket du har.
Tomater kan du nog spara på olika sätt, ugnstorka bl a.
Gurkan - kolla in färsksaltning av gurka - sååååååååå gott, Jag köper o levererar till andra utanför Ög från Brinks gurka i Kimstad, Sveriges , nej världens godaste färsksaltade gurka, nu på sommaren är det den vita gurkan...
eller förlåt du frågade om att spara inlagd slanggurka? Hur har du lagt in den?
När är det kört för tomaterna? När vet man att det är dags att plocka av de som inte mognade för att sylta dem?
:D Det går jättebra att frysa röda tomater, hacka dem i bitar och frys in. Används i grytor, köttfärs, paj mm. De gröna kan kan man göra inläggninar på. (Y)
Vill man att gröna tomater ska mogna snabbt, kan man när man plockat dem lägga dem i en påse tillsammans med ett äpple. Äpplet avger etylengas som gör att tomaterna mognar snabbt.
eller förlåt du frågade om att spara inlagd slanggurka? Hur har du lagt in den?
Skrivet av mama97mia den 3 sep 2009
eller förlåt du frågade om att spara inlagd slanggurka? Hur har du lagt in den?
[/quo
Har inte gjort nåt åt gurkan ännu. (annat än ätit) Den hänger kvar på stockarna
:D Det går jättebra att frysa röda tomater, hacka dem i bitar och frys in. Används i grytor, köttfärs, paj mm. De gröna kan kan man göra inläggninar på. (Y)
Tack, det lät jättebra. :D
ok, tänker slanggurka - göra "Pressgurka" det är gott, men är också färskvara liksom, eller har jag skrivit detta innan här? *eh*