Vad lägegr du helst på grillen och vilken sorts grill förderar du, kol, gasol eller elgrill?:D(Y)
Fiona10 mars 2008
kolgrill ska det vara... Vad jag helst lägger på den? Hmmm en blandning av allt!
Nej då, men det beror helt på vad jag är sugen på.
Rejäla köttskivor är underbart att grilla, likaså kycklingfilé eller marinerad korv... Allt beror på vad man ska ha det till, när på dygnet och i vilket sällskap!
JennyV10 mars 2008
Jag fördrar oxå kol. Och grillar verkligen (nästan) allt. Korvspett, karré, entrecote, kycklingfilè, grönsakspett...... Men vad jag inte tycker så mycket om är lamm. det vill jag inte grilla.
enAnnan10 mars 2008
Jag föredrar kol för aromens skull,
men gasol för enkelhetens skull att kunna kontrollera temp själv
;)
Sen gillar vi att grilla allt!
Blir mycket grillat under sommarhalvåret.
Inte så förtjust i karré bara...
Kyckling, lamm, köttfärs, lax, rostas, filé, majskolvar, zucchini o potatis
Det jag och grabbarna grillade mest förra året var just
köttfärsspett (kryddade med spiskummin, chili och vitlök, penslade med lite chiliolja)
Bredvid på grillen låg majskolvar och spett med zucchini, halloumi o champinjoner.
Tztaziki till.
Riktigt mumsigt
ikah10 mars 2008
Kolgrill här med(Y)
Har helst en rejäl köttbit på grillen och sen blir det grönsaker.
Något som är gott är älgkött:p
The_mama97mia10 mars 2008
Kolgrill. Weber såklart. *S*
Som jag skrev i annan tråd så gillar jag filosofin att göra allt färdigt på en o samma eldstad. Potatis bakas samtidigt i folie. Fläskkött o kyckling tycker jag är väldigt tacksamt att marinera o grilla. Lax är underbart men gärna i foliepaket.
Grillade grönsaker av olika slag, skivad squash är härligt.
Något jag är dålig på - ska öva! - är grillspett. Har svårt att få till det med vändningar o så tror jag.
delikat10 mars 2008
Vi grillar på kol från öppen eld, för vi har byggt ett "grill-/lusthus" på gården. Allra helst grillar vi älgfilé, men en flammad laxbit är inte heller så dumt.
enAnnan10 mars 2008
Skrivet av mama97mia den 10 mar 2008
Kolgrill. Weber såklart. *S*
Som jag skrev i annan tråd så gillar jag filosofin att göra allt färdigt på en o samma eldstad. Potatis bakas samtidigt i folie. Fläskkött o kyckling tycker jag är väldigt tacksamt att marinera o grilla. Lax är underbart men gärna i foliepaket.
Grillade grönsaker av olika slag, skivad squash är härligt.
Något jag är dålig på - ska öva! - är grillspett. Har svårt att få till det med vändningar o så tror jag.
Jag gör olika grillspett.
Tycker att det blir lite svårt att ha kött o grönt på samma - mycket tar ju olika tid.
Så hos oss när vi gör grillspett blir det oftast ett med potatis/halloumi. Ett med grönsaker och ett med dagens kött/fisk.
Tre spett var på tallriken
:)
anluk10 mars 2008
Kolgrill. Älskar cevapcici, grillspett, pilgrimsmusslor. Men ibland kan det vara gott med en vanlig hederlig korv med bröd.
farmoringer10 mars 2008
Här är det kolgrill.Vi grillar lamm, älg och fläskkött för det mesta. Ibland kan det bli fisk. Men oftast fisk i folie som vi lägger på glöden efter den riktiga elden. Ha i lite potatis i samma paket så blir det jättegott...
evaldo11 mars 2008
Lamm gillar jag inte heller att lägga på grillen.
Blev avskräckt i lumpen på Gotland, då vi fick upllstuvning ( stora ulltussar fanns med ) en gång i veckan.(N)
Lena11 mars 2008
Det ska vara kol grill. på den lägger jag karre som marinerat i vitlök sen kvällen innan kanon med gratäng till.
The_mama97mia11 mars 2008
*Skrattar* vad härligt att vi alla är lite olika, men hittills verkar röster väga över för kolgrill och slutsats är att marinaden är ALLT. *L*
Detta med att experimentera med marinader och tider för marinering är ngt jag vill fortsätta prata om o önskar att vi kan dela med oss av, det är ju inga direkt recept - utan mer förvärvad kunskap.....
The_mama97mia11 mars 2008
Molgan, vad grillar du helst då???
/Mia
bernit11 mars 2008
Har både weber- och gasolgrill.
Gasolgrillenåker på när vi är många eller om man t.ex. vill göra en Paella (i långpanna) medan gästerna tar drinken.
Jag har två grillfavoriter jag lägger på grillen - entrcote och fjärsingfilé.
Håller med mama97mia att helst vill jag göra allt samtidigt på grillen.
/BÅ :p
monel18 mars 2008
Skrivet av enAnnan den 10 mar 2008
Jag föredrar kol för aromens skull,
men gasol för enkelhetens skull att kunna kontrollera temp själv
;)
Sen gillar vi att grilla allt!
Blir mycket grillat under sommarhalvåret.
Inte så förtjust i karré bara...
Kyckling, lamm, köttfärs, lax, rostas, filé, majskolvar, zucchini o potatis
Det jag och grabbarna grillade mest förra året var just
köttfärsspett (kryddade med spiskummin, chili och vitlök, penslade med lite chiliolja)
Bredvid på grillen låg majskolvar och spett med zucchini, halloumi o champinjoner.
Tztaziki till.
Riktigt mumsigt
Samma här. Inget går upp mot smaken på kolgrillat om det är riktigt gjort och inte smakar tändvätska alltså ;-) men resultatet på gasolgrillen blir bättre.
Förra året grillades mest hel kyckling, hel fläskfilé och kotletter.
Jösses vad jag blev sugen på grillat nu. Hoppas snön är borta snart!
Lovis18 mars 2008
Ja, jag blev oxå sugen. Känner riktigt grilldoften.
Älskar att grilla, men alla i familjen är inte så förtjust i det som jag.
Kolgrill är det bästa, i mitt tycke. Men är sugen på en gasolgrill för den är det bara att sätta på.
Allt har sina för och nackdelar.
Här grillas det mesta, men nu går det inte med massa snö här i Olsfors.
Fast det var en kock som sa i tv en gång att han grillar även på vintern.
Något att tänka på grill entusiaster.
Ketronya18 mars 2008
Kolgrill och jag grillar helst spett med marinerat kött på och bananer med choklad i folie :)
bejofr18 mars 2008
kolgrill med elektrisk tändare både för miljöns skull och för att inget ska smaka tändvätska. lax är gott men tyvärr är min familj med i korvklubben. om man fixar tio korvar tar man siver men mer än 20 då är det guld som gäller. annars brukar vi göra grillade bananer till efterrätt med lite choklad och glass.
Kicki818 mars 2008
Kolgrill här också(Y) Grillar kött korv gränsaker mm.
Alla som skriver om att ni grillar älg hur marinerar ni den? Vilken del ?
Har bara ett recept från "Grilla vilt" hoppas på fler
Vad lägegr du helst på grillen och vilken sorts grill förderar du, kol, gasol eller elgrill?:D(Y)
kolgrill ska det vara... Vad jag helst lägger på den? Hmmm en blandning av allt!
Nej då, men det beror helt på vad jag är sugen på.
Rejäla köttskivor är underbart att grilla, likaså kycklingfilé eller marinerad korv... Allt beror på vad man ska ha det till, när på dygnet och i vilket sällskap!
Jag fördrar oxå kol. Och grillar verkligen (nästan) allt. Korvspett, karré, entrecote, kycklingfilè, grönsakspett...... Men vad jag inte tycker så mycket om är lamm. det vill jag inte grilla.
Jag föredrar kol för aromens skull,
men gasol för enkelhetens skull att kunna kontrollera temp själv
;)
Sen gillar vi att grilla allt!
Blir mycket grillat under sommarhalvåret.
Inte så förtjust i karré bara...
Kyckling, lamm, köttfärs, lax, rostas, filé, majskolvar, zucchini o potatis
Det jag och grabbarna grillade mest förra året var just
köttfärsspett (kryddade med spiskummin, chili och vitlök, penslade med lite chiliolja)
Bredvid på grillen låg majskolvar och spett med zucchini, halloumi o champinjoner.
Tztaziki till.
Riktigt mumsigt
Kolgrill här med(Y)
Har helst en rejäl köttbit på grillen och sen blir det grönsaker.
Något som är gott är älgkött:p
Kolgrill. Weber såklart. *S*
Som jag skrev i annan tråd så gillar jag filosofin att göra allt färdigt på en o samma eldstad. Potatis bakas samtidigt i folie. Fläskkött o kyckling tycker jag är väldigt tacksamt att marinera o grilla. Lax är underbart men gärna i foliepaket.
Grillade grönsaker av olika slag, skivad squash är härligt.
Något jag är dålig på - ska öva! - är grillspett. Har svårt att få till det med vändningar o så tror jag.
Vi grillar på kol från öppen eld, för vi har byggt ett "grill-/lusthus" på gården. Allra helst grillar vi älgfilé, men en flammad laxbit är inte heller så dumt.
Kolgrill. Weber såklart. *S*
Som jag skrev i annan tråd så gillar jag filosofin att göra allt färdigt på en o samma eldstad. Potatis bakas samtidigt i folie. Fläskkött o kyckling tycker jag är väldigt tacksamt att marinera o grilla. Lax är underbart men gärna i foliepaket.
Grillade grönsaker av olika slag, skivad squash är härligt.
Något jag är dålig på - ska öva! - är grillspett. Har svårt att få till det med vändningar o så tror jag.
Jag gör olika grillspett.
Tycker att det blir lite svårt att ha kött o grönt på samma - mycket tar ju olika tid.
Så hos oss när vi gör grillspett blir det oftast ett med potatis/halloumi. Ett med grönsaker och ett med dagens kött/fisk.
Tre spett var på tallriken
:)
Kolgrill. Älskar cevapcici, grillspett, pilgrimsmusslor. Men ibland kan det vara gott med en vanlig hederlig korv med bröd.
Här är det kolgrill.Vi grillar lamm, älg och fläskkött för det mesta. Ibland kan det bli fisk. Men oftast fisk i folie som vi lägger på glöden efter den riktiga elden. Ha i lite potatis i samma paket så blir det jättegott...
Lamm gillar jag inte heller att lägga på grillen.
Blev avskräckt i lumpen på Gotland, då vi fick upllstuvning ( stora ulltussar fanns med ) en gång i veckan.(N)
Det ska vara kol grill. på den lägger jag karre som marinerat i vitlök sen kvällen innan kanon med gratäng till.
*Skrattar* vad härligt att vi alla är lite olika, men hittills verkar röster väga över för kolgrill och slutsats är att marinaden är ALLT. *L*
Detta med att experimentera med marinader och tider för marinering är ngt jag vill fortsätta prata om o önskar att vi kan dela med oss av, det är ju inga direkt recept - utan mer förvärvad kunskap.....
Molgan, vad grillar du helst då???
/Mia
Har både weber- och gasolgrill.
Gasolgrillenåker på när vi är många eller om man t.ex. vill göra en Paella (i långpanna) medan gästerna tar drinken.
Jag har två grillfavoriter jag lägger på grillen - entrcote och fjärsingfilé.
Håller med mama97mia att helst vill jag göra allt samtidigt på grillen.
/BÅ :p
Jag föredrar kol för aromens skull,
men gasol för enkelhetens skull att kunna kontrollera temp själv
;)
Sen gillar vi att grilla allt!
Blir mycket grillat under sommarhalvåret.
Inte så förtjust i karré bara...
Kyckling, lamm, köttfärs, lax, rostas, filé, majskolvar, zucchini o potatis
Det jag och grabbarna grillade mest förra året var just
köttfärsspett (kryddade med spiskummin, chili och vitlök, penslade med lite chiliolja)
Bredvid på grillen låg majskolvar och spett med zucchini, halloumi o champinjoner.
Tztaziki till.
Riktigt mumsigt
Samma här. Inget går upp mot smaken på kolgrillat om det är riktigt gjort och inte smakar tändvätska alltså ;-) men resultatet på gasolgrillen blir bättre.
Förra året grillades mest hel kyckling, hel fläskfilé och kotletter.
Jösses vad jag blev sugen på grillat nu. Hoppas snön är borta snart!
Ja, jag blev oxå sugen. Känner riktigt grilldoften.
Älskar att grilla, men alla i familjen är inte så förtjust i det som jag.
Kolgrill är det bästa, i mitt tycke. Men är sugen på en gasolgrill för den är det bara att sätta på.
Allt har sina för och nackdelar.
Här grillas det mesta, men nu går det inte med massa snö här i Olsfors.
Fast det var en kock som sa i tv en gång att han grillar även på vintern.
Något att tänka på grill entusiaster.
Kolgrill och jag grillar helst spett med marinerat kött på och bananer med choklad i folie :)
kolgrill med elektrisk tändare både för miljöns skull och för att inget ska smaka tändvätska. lax är gott men tyvärr är min familj med i korvklubben. om man fixar tio korvar tar man siver men mer än 20 då är det guld som gäller. annars brukar vi göra grillade bananer till efterrätt med lite choklad och glass.
Kolgrill här också(Y) Grillar kött korv gränsaker mm.
Alla som skriver om att ni grillar älg hur marinerar ni den? Vilken del ?
Har bara ett recept från "Grilla vilt" hoppas på fler