Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

utflyktsmat

 • bankiren 3 november 2009

  Hej! Barnen hemma ska på utflykt i morgon och som vanligt ska det med en "matig" matsäck. Vad skulle en sådan kunna vara förutom de uttjatade pannkakorna?????:'(

 • familjenlundin 3 november 2009

  En god pastasallad kanske? Skriv "Pastasallad" på "sök recept" här på MK så får du upp 264 träffar....nån av dom borde säkert passa :p :)

 • The_mama97mia 3 november 2009

  ...imorgon...??? grattis...
  kycklingklubba är poppis här annars, eller pizzabitar.

  shit jag avskyr dom här påkomna i sista minuten utflykterna
  dvs jag avskyr att jag kommer på det i sista minuten...

 • pessika 3 november 2009

  Jag brukar göra Taco wraps.Det brukar gå hem hos barnen(Y)

 • LEDIVO 3 november 2009

  Försent till dina barns utflykt i morgon, men det blir säkert fler.
  Pasta sallad med kokt kall pasta, köttbullar i bitar, skinka, champinjoner, sallad tomat och gurka har vi gjort många gånger. Till den tar man med sin favoritdressing.
  //KAROLO

 • 123Linnea 4 november 2009

  Tacofärs och pasta, lite sallad och ev. lite ketchup. Blanda. Det brukar min pojke uppskatta.

 • maria_wijk 4 november 2009

  Hade det varit jag som skulle på utflykt hade jag lagt ner baugetter fyllda med rostbiff, ost, rostad lök och sallad. På sidan om hade jag haft en termos te eller oboy + någon frukt.

 • Bianca 4 november 2009

  I senaste laget, inser även jag men kommer med förslag till nästa gång. Fyllda pitabröd med nån röra eller stekt ägg och korv. Enkelt och gott. Litet tips är att lägga den i ett melittafilter så inte allt åker ut när man glufsar i sig den :D till det en frukt eller risifrutti och något att dricka.

 • bankiren 9 november 2009

  TACK (Y), det är ju ett återkommande problem så jag är mycket tacksam för dessa förslag.

 • mooseella 9 november 2009

  Kalla köttbullar och kokt ägg + grönsaker som plockmat gillade mina barn. + frukt sallad i burk med tätt lock. Bara att skicka med en sked och en servett i en plastpåse. Min ungar fick alltid med sin en våt tvättlapp i en plastpåse så de kunde tvätta av sig efteråt och/eller före maten om det behövdes. (Y)

 • boz1965 9 november 2009

  Brukar det inte vara några soggiga mackor i gladpack och två flaskor "utfärdsdricka" (hallonsoda)? Tycker mig minnas det från min egen skoltid... :D

 • familjenlundin 9 november 2009

  Skrivet av boz1965 den 9 nov 2009

  Brukar det inte vara några soggiga mackor i gladpack och två flaskor "utfärdsdricka" (hallonsoda)? Tycker mig minnas det från min egen skoltid... :D


  När jag gick i skolan på "det glada 80-talet" brukade vi ibland få renklämmor och apelsinfestis på våra skoluflykter, ibland hade man matsäck med sig hemifrån, smörgåsar med ost och prickekorv och en termos med varm choklad :)

  Nu blev det lite out of topic, men blev lite nostalgisk :D

 • Buspippi 10 november 2009

  JAg vet att jag är ett dygn för sent ute men min dator havererade igår men idag när jag startade kom gårdagens sidor upp.
  Jag hoppas dina barn fick en trevlig utflykt och att de fick med sig matsäck som de gillade.

  Men som du skrev så är det ett alltid återkommande problem. Så jag tänkte ge lite flera tips och hoppas att tråden hålls levande så att man kan titta tillbaka o få insperation nästa gång det är dax för utflykt.

  Själv älskar jag att ta med mig matsäck och avnjuta i naturen när jag och min dotter är på äventyr. När vi är ute tillsammans så här års brukar jag ta med soppa i en vanlig termos och antingen pizzabullar eller matmuffins och lite frukt. Vi har alltid med oss en påse med blandadr nötter och russin som lite snacks längs vägen om det behövs lite mera energi. När jag var ute i skogen med scouterna förr i tiden hade vi alltid med oss nötter, russin och mjölk choklad men min lilla fröken är bara 2.5 år så hon får inte äta choklad och godis ännu.

  Här kommer några förslag på matmuffins:
  Dinkelmatmuffins
  Dinkelmuffin med fetaost, oliver och tomat
  Majsmuffins
  Om ni tittar bland mina recept så hittar ni flera matmuffinsrecept.

  Trevliga utflyckter i framtiden..

 • Buspippi 10 november 2009

  När min dotter har med sig matsäck till förskolan så brukar jag göra pastasallad och skicka med en yogurt och så ett gäng cocktailtomater och en flaska med vatten. Hon brukar vara mycket nöjd. Jag får alltid höra att hon var den enda som var nöjd med sin egen mat de andra barnen brukar bara vilja ha varandras matsäck.. (Y)

 • redd 11 november 2009

  Piroger på pizzadeg är väldigt praktiskt, inget kladd, mycket mat.

  Sallad går "Fettbort" på skolutflykter i min värld, man behöver något mastigt när man är ute och ränner i skogen och har inte tid att sitta ner för att äta, finns så mycket annat att göra. (men så har jag alltid ätit mycket också).

  Och SNÄLLA utsätt inte dina barn för ostmacka i gladpack och absolut inte med gurka eller tomat på, ryser i hela kroppen när jag minns svettig, sladrig ost och en en genomsunkig grönsak på som gjort att halva ostkivan är i upplösningstillstånd..

  Ett sånt där litet udda minne från skolutflykterna var att jag brukade få med ett par mackor extra, har för mig att växelkursen var typ en macka mot ett halvt kakpaket typ ballerina from dom stackarna satarna vars föräldrar skickade med dom ett paket kakor och en burk läsk. Tror lärarna var ganska tacksamma mot min mamma som såg till att dom slapp gå hungriga utan att skämmas.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.