Har förstått att det blivit mer och mer vanligt att grilla på midsommarafton, men vi kör med traditionell midsommarmat. Det blir matjesill, nypotatis, gräddfil, gräslök.kokta ägghalvor och knäckebröd. Senare blir det jordgubbar med gräddmjölk.
Hur gör ni?
FruAst24 juni 2010
Alltså, vanlig inlagd sill är mycket godare än matjesdito. Vi kör silllunch och sen grillar vi på kvällen. Jag har förberätt matjestårta i portionsformar för oss vuxna som man kan ta medan vi står runt grillen och minglar. (Så kan man dricka snaps till den, när bilkörandet är klart) Jordgubbstårta blir det till efterrätt.
jimboz24 juni 2010
För mig blir det Rostbiff, potatissallad och sill o potatis....
Amika25 juni 2010
Här blir det trerätters middag i trevligt sällskap. :)
Förrätt:
Heta räkrullar och feferoniknyten.
Varmrätt:
pinjenötsbiffar med fetaoströra och grillade rotsaker.
Efterrätt:
Pinocciotårta med lemoncurd, hallon och jordgubbar.
Glad midsommar alla!
Bumbis25 juni 2010
Vi börjar med sill till lunch, korv och köttbullar till barnen. Sedan iväg för lite dans och lotter. Väl hemma igen jordgubbar och glass/grädde. Framåt kvällen tänds grillen för lite kött.
MammaModesty25 juni 2010
Denna midsommar afton blir det sill lunch med färskpotatis ... sen till kvällen blir det rådjurssadel och "tjälknöl" , ugnsrostad färskpotatis o tratkantarellsås...
Ha en trevlig och matig midsommar... =)
kekke4625 juni 2010
Här brukar vi börja med sill och färskpotatis till lunchen. senare är vi bortbjuden på Midsommar fest.
snuosm25 juni 2010
Grannarna bjuder på lunch och i kväll ska vi grilla. Jag gör sauce Diable till. Jag tror inte vi får tag i bra färskpotatis, så det blir nog klyftpotatis.
Lenkan25 juni 2010
Vad är sill lunch?
Är det detsamma som sillunch? Eller sill till lunchen?
TTJ25 juni 2010
Här äter vi sill, färskpotatis, nubbesallad, VB-ostpaj med romröra, lax och gott ljusugnsbröd. Till efterrätt blir det såklart jordgubbar med vitchokladsås och vaniljglass. {eat}
Glad midsommar till er alla!;)
lena425 juni 2010
Hos oss är det sillfrukost med en nubbe och öl som gäller.
Sen blir det grillad fläskfilè och potatissallad på kvällen.
amoz25 juni 2010
Tänk ändå så olika midsommarvanor vi ha i detta land. Undrar just om det blivit så nu på senare tid, eller har det alltid varit så?
För om man tänker på t ex julen så är det väl inte så stora skillnader i vad man servera på julbordet som det tycks vara på just midsommar???
charlottat28 juni 2010
på midsommarafton, precis som alla andra dagar, måste man ju äta två gånger (ja, förutom frukost, fika och nåt mellanmål {eat}) och hos oss är lunchen en buffé som bygger på sill och färsk potatis. I år hade vi ruccolasill, örtsill, asiatisk sill, svartvinbärssill och saffranssill. Dessutom nubberöra och äggtårta. För de som inte gillar sill fanns dessutom picnicbog och prinskorv. Förstås gräddfil och gräslök samt räkomelett, örtbaguetter, två sorters hemlagad färskost, knäckebröd.
efterrätten måste förstå innehålla färska jordgubbar, i år ackompanjerade av vit chokladcheesecake och smulade lakrits- och chokladmaränger.
senare på kvällen grillning där alla fått ta med sig eget att lägga på grillen, vilket innebar en salig blandning av olika kött och korvar plus majskolvar, nektariner, halloumiost.. Till det kokt färskpotatis, tsatsiki och en ajvarsås samt blandad sallad.
lika lyckat och gott som alltid! :D
The_mama97mia28 juni 2010
De senaste åren har vi ätit surströmming på midsommar...
barabbas28 juni 2010
Här grillade vi älgfilee nypotatis och två sallader med olika såser ,mycket gott till kaffet bl.a. en god .Cheesecake med choklad
minegen28 juni 2010
När jag träffade min sambo efter att hon hade varit på en Greklandsbåtluff och kom hem dagen före midsommarafton bjöd jag henne till midsommaraftonensmiddag på surströmming och snaps på porsbrännvin vilket var mycket uppskattat efter all grekmat.
Marre7315 juli 2010
Vi brukar ha knytkalas där alla tar med det man gillar bäst, det brukar bli: matjessillsallad, inlagd sill, räkhalvor med garnering, inlagd strömming, färskpotatis, Lax i ugn(förberedd dagen före) med god sås till, marängtårta med jordgubbar(Y)
Hannixen16 juli 2010
Skrivet av Lenkan den 25 jun 2010
Vad är sill lunch?
Är det detsamma som sillunch? Eller sill till lunchen?
Förstår du på allvar inte vad personen menar? Eller är det bara ett sätt att försöka göra dig rolig på någon annans bekostnad? Om du är 26 år och inte förstår så tror jag du behöver hjälp för att lära sig bättre svenska, du kanske kan kontakta din gamla högstadieskola och be om tips på bra arbetsböcker i svenska? Om du försöker göra dig rolig så tycker jag du misslyckas och faktsikt bara är taskig.
Har förstått att det blivit mer och mer vanligt att grilla på midsommarafton, men vi kör med traditionell midsommarmat. Det blir matjesill, nypotatis, gräddfil, gräslök.kokta ägghalvor och knäckebröd. Senare blir det jordgubbar med gräddmjölk.
Hur gör ni?
Alltså, vanlig inlagd sill är mycket godare än matjesdito. Vi kör silllunch och sen grillar vi på kvällen. Jag har förberätt matjestårta i portionsformar för oss vuxna som man kan ta medan vi står runt grillen och minglar. (Så kan man dricka snaps till den, när bilkörandet är klart) Jordgubbstårta blir det till efterrätt.
För mig blir det Rostbiff, potatissallad och sill o potatis....
Här blir det trerätters middag i trevligt sällskap. :)
Förrätt:
Heta räkrullar och feferoniknyten.
Varmrätt:
pinjenötsbiffar med fetaoströra och grillade rotsaker.
Efterrätt:
Pinocciotårta med lemoncurd, hallon och jordgubbar.
Glad midsommar alla!
Vi börjar med sill till lunch, korv och köttbullar till barnen. Sedan iväg för lite dans och lotter. Väl hemma igen jordgubbar och glass/grädde. Framåt kvällen tänds grillen för lite kött.
Denna midsommar afton blir det sill lunch med färskpotatis ... sen till kvällen blir det rådjurssadel och "tjälknöl" , ugnsrostad färskpotatis o tratkantarellsås...
Ha en trevlig och matig midsommar... =)
Här brukar vi börja med sill och färskpotatis till lunchen. senare är vi bortbjuden på Midsommar fest.
Grannarna bjuder på lunch och i kväll ska vi grilla. Jag gör sauce Diable till. Jag tror inte vi får tag i bra färskpotatis, så det blir nog klyftpotatis.
Vad är sill lunch?
Är det detsamma som sillunch? Eller sill till lunchen?
Här äter vi sill, färskpotatis, nubbesallad, VB-ostpaj med romröra, lax och gott ljusugnsbröd. Till efterrätt blir det såklart jordgubbar med vitchokladsås och vaniljglass. {eat}
Glad midsommar till er alla!;)
Hos oss är det sillfrukost med en nubbe och öl som gäller.
Sen blir det grillad fläskfilè och potatissallad på kvällen.
Tänk ändå så olika midsommarvanor vi ha i detta land. Undrar just om det blivit så nu på senare tid, eller har det alltid varit så?
För om man tänker på t ex julen så är det väl inte så stora skillnader i vad man servera på julbordet som det tycks vara på just midsommar???
på midsommarafton, precis som alla andra dagar, måste man ju äta två gånger (ja, förutom frukost, fika och nåt mellanmål {eat}) och hos oss är lunchen en buffé som bygger på sill och färsk potatis. I år hade vi ruccolasill, örtsill, asiatisk sill, svartvinbärssill och saffranssill. Dessutom nubberöra och äggtårta. För de som inte gillar sill fanns dessutom picnicbog och prinskorv. Förstås gräddfil och gräslök samt räkomelett, örtbaguetter, två sorters hemlagad färskost, knäckebröd.
efterrätten måste förstå innehålla färska jordgubbar, i år ackompanjerade av vit chokladcheesecake och smulade lakrits- och chokladmaränger.
senare på kvällen grillning där alla fått ta med sig eget att lägga på grillen, vilket innebar en salig blandning av olika kött och korvar plus majskolvar, nektariner, halloumiost.. Till det kokt färskpotatis, tsatsiki och en ajvarsås samt blandad sallad.
lika lyckat och gott som alltid! :D
De senaste åren har vi ätit surströmming på midsommar...
Här grillade vi älgfilee nypotatis och två sallader med olika såser ,mycket gott till kaffet bl.a. en god .Cheesecake med choklad
När jag träffade min sambo efter att hon hade varit på en Greklandsbåtluff och kom hem dagen före midsommarafton bjöd jag henne till midsommaraftonensmiddag på surströmming och snaps på porsbrännvin vilket var mycket uppskattat efter all grekmat.
Vi brukar ha knytkalas där alla tar med det man gillar bäst, det brukar bli: matjessillsallad, inlagd sill, räkhalvor med garnering, inlagd strömming, färskpotatis, Lax i ugn(förberedd dagen före) med god sås till, marängtårta med jordgubbar(Y)
Vad är sill lunch?
Är det detsamma som sillunch? Eller sill till lunchen?
Förstår du på allvar inte vad personen menar? Eller är det bara ett sätt att försöka göra dig rolig på någon annans bekostnad? Om du är 26 år och inte förstår så tror jag du behöver hjälp för att lära sig bättre svenska, du kanske kan kontakta din gamla högstadieskola och be om tips på bra arbetsböcker i svenska? Om du försöker göra dig rolig så tycker jag du misslyckas och faktsikt bara är taskig.