Tyvärr har aldrig tyckt att det har varit gott, det enda som jag gillar är blodpudding.(H)
Amika19 januari 2008
Leverpastej äter jag. Men det vet jag inte om man kan kalla för inälvsmat... Hur mycket lever kan det vara i? Det smakar ju inte lever... :)
Annars är jag inget fan av inälvsmat. Det får vara för mig. :)
Smulpajen19 januari 2008
När jag var barn på 60-talet fick man både lever och blodpudding både hemma och i skolan. Inget konstigt med det tyckte man då. Idag äter jag ingen inälvsmat annat än leverpastej några gånger om året. Det enda som är gott med levergryta är såsen. Så det får vara med organmaten för mig. Känns mest motbjudande.
tantdrake19 januari 2008
(Y) Renblodets blodpalt...blodplättar...blodpudding....riven kokt renlever som hör till renkoket....leverbiff...stekt skivad lever med skysås....hemgjord pölsa (Y)
delikat20 januari 2008
Jag tillreder aldrig inälvsmat hemma. Men serveras leverbiff eller leverkalops tackar jag inte nej. Det är ganska gott faktiskt. Hjärta, njurar m.m. har jag inget behov av att smaka ens. Sånt äcklar mig!
Lena20 januari 2008
Leverstuvnig,blodpankaka,blodpudding,rökt älghjärta,kokt tunga, (men inte njure):p
22 februari 2008
Jag skulle vilja ha fakta om inälvs mat exempel: hur är kvaliten på köttet? hur är klassificeringen? hur är det med krav märkning? och hur är köttets uppbyggnad?
Dammtussen23 februari 2008
Leverstuvning med bacon och svamp(Y)
Ekorrungen23 februari 2008
Lever(L), men det blir tyvärr inte så ofta
camillaf1423 februari 2008
Mammas underbara levergryta med kokt potatis.... mums!
Och här hemma äter vi även mycket leverpastej och jag och maken äter gärna pölsa, men jag vet inte om det räknas som inälvsmat.
Annars så är det nog en matkonst som inte många har idag, att tillaga inälvsmat.
Dessutom har det försvunnit från skolorna så barnen har inte den inkörsporten heller till att prova "ny" mat. Åtminstonde på våra barns skola tycker jag att matsedel är väldigt enformig.
Upplever att det var mer nyanserat när jag var barn, åtminstonde var det mer husmanskost, t ex slottstek, äggstanning, grytor och kalops.
Tyvärr har aldrig tyckt att det har varit gott, det enda som jag gillar är blodpudding.(H)
Leverpastej äter jag. Men det vet jag inte om man kan kalla för inälvsmat... Hur mycket lever kan det vara i? Det smakar ju inte lever... :)
Annars är jag inget fan av inälvsmat. Det får vara för mig. :)
När jag var barn på 60-talet fick man både lever och blodpudding både hemma och i skolan. Inget konstigt med det tyckte man då. Idag äter jag ingen inälvsmat annat än leverpastej några gånger om året. Det enda som är gott med levergryta är såsen. Så det får vara med organmaten för mig. Känns mest motbjudande.
(Y) Renblodets blodpalt...blodplättar...blodpudding....riven kokt renlever som hör till renkoket....leverbiff...stekt skivad lever med skysås....hemgjord pölsa (Y)
Jag tillreder aldrig inälvsmat hemma. Men serveras leverbiff eller leverkalops tackar jag inte nej. Det är ganska gott faktiskt. Hjärta, njurar m.m. har jag inget behov av att smaka ens. Sånt äcklar mig!
Leverstuvnig,blodpankaka,blodpudding,rökt älghjärta,kokt tunga, (men inte njure):p
Jag skulle vilja ha fakta om inälvs mat exempel: hur är kvaliten på köttet? hur är klassificeringen? hur är det med krav märkning? och hur är köttets uppbyggnad?
Leverstuvning med bacon och svamp(Y)
Lever(L), men det blir tyvärr inte så ofta
Mammas underbara levergryta med kokt potatis.... mums!
Och här hemma äter vi även mycket leverpastej och jag och maken äter gärna pölsa, men jag vet inte om det räknas som inälvsmat.
Annars så är det nog en matkonst som inte många har idag, att tillaga inälvsmat.
Dessutom har det försvunnit från skolorna så barnen har inte den inkörsporten heller till att prova "ny" mat. Åtminstonde på våra barns skola tycker jag att matsedel är väldigt enformig.
Upplever att det var mer nyanserat när jag var barn, åtminstonde var det mer husmanskost, t ex slottstek, äggstanning, grytor och kalops.