Vi har en veteallergisk person i vårt hushåll och jag söker ersättning till vetemjölet för redningar mm. Vem har erfarenheter av detta?
boz196513 juli 2013
Jag jobbar som kock på en förskola och jag använder alltid Maizena (ren Maizena, inte deras färdiga såsredningar) och toppreder med. Passar både vegetarianer/veganer och glutenallergiker. Bara att blanda ut med lite kall vätska och toppreda. Till skillnad mot potatismjöl så tål majsstärkelse att koka utan att bli till "tapetklister".
Nenabirk16 juli 2013
Hej!
Har du provat guarkärnmjöl? Finns att köpa på Maxi och på nätet. Guarkärnmjöl reder både varmt och kallt och det går åt ca 1 krm per dl vätska för såskonsistens, det tjocknar när det får stå några minuter. Man måste dock mixa med mixerstav för att undvika klumpar. Observera att personer som är allergiska mot sojabönor kan reagera på guarkärnmjöl.
Shoutoutloud17 juli 2013
maizena är bra,jag brukar bara strö lite lite ovanpå i slutet och koka ihop.det går fort och man behöver lite bara.godare än att reda med vetemjöl eftersom det inte smakar något.
WiolaH18 juli 2013
Är själv allergiker och har använt Maizena i alla tider, lätt att handskas med (toppredning) och ger ingen smak som vetemjölsredningar ofta gör. Men det ska vara riktig Maizena alltså ren majsstärkelse INTE det nu så populära Maisenaredning, som innehåller bl.a. just vetemjöl, om man är allergiker. Majsstärkelsen är oxå mycket snällare mot magen om man skulle råka ha sådana problem......
MalinWesterlund8518 juli 2013
Majsmjöl kan väl funka? :)
Zelium18 juli 2013
Helt klart Maizena...
aattaa18 juli 2013
maizenaredning innehåller inte vetemjöl!
boz196519 juli 2013
Skrivet av MalinWesterlund85 den 18 jul 2013
Majsmjöl kan väl funka? :)
Nope! Funkar inte, det skall vara majsstärkelse.
Sudden6322 juli 2013
Maizena är alltid bra att använda om det är någon som är glutenintolerant.
Det är majsstärkelse och fritt från gluten
Fia
Skrivet av Gathenhielm den 13 jul 2013
Vi har en veteallergisk person i vårt hushåll och jag söker ersättning till vetemjölet för redningar mm. Vem har erfarenheter av detta?
Matkick31 juli 2013
Jag tål varken vete eller majs/majsstärkelse speciellt bra. Jag använder arrowrot - som är naturligt och glutenfritt. Finns att köpa i de flesta matbutiker och står oftast på kryddhyllan. :)
Lisa07202 augusti 2013
Jag använder arrowroot till redningar. Viktigt att det blandas ut i KALLT vatten och endast kokas upp. Till bakning använder jag bovete och mandelmjöl.
Det blir goda små plättar av bovete + vatten och lite smält smör.
Lycka till
Veranne2 september 2013
Om smaken passar ihop med de andra ingredienserna brukar jag ibland reda av såser och grytor med antingen rostade sesamfrön, kokosflingor, malda nötter eller mandlar. Det blir ju inte riktigt samma konsistens som med mjöl eller majsstärkelse men är väldigt gott som omväxling :)
callemero4 september 2013
Titta i hyllan i din livsmedelsbutik, där finns
olika redningar för glutenallergiker.
Vi har en veteallergisk person i vårt hushåll och jag söker ersättning till vetemjölet för redningar mm. Vem har erfarenheter av detta?
Jag jobbar som kock på en förskola och jag använder alltid Maizena (ren Maizena, inte deras färdiga såsredningar) och toppreder med. Passar både vegetarianer/veganer och glutenallergiker. Bara att blanda ut med lite kall vätska och toppreda. Till skillnad mot potatismjöl så tål majsstärkelse att koka utan att bli till "tapetklister".
Hej!
Har du provat guarkärnmjöl? Finns att köpa på Maxi och på nätet. Guarkärnmjöl reder både varmt och kallt och det går åt ca 1 krm per dl vätska för såskonsistens, det tjocknar när det får stå några minuter. Man måste dock mixa med mixerstav för att undvika klumpar. Observera att personer som är allergiska mot sojabönor kan reagera på guarkärnmjöl.
maizena är bra,jag brukar bara strö lite lite ovanpå i slutet och koka ihop.det går fort och man behöver lite bara.godare än att reda med vetemjöl eftersom det inte smakar något.
Är själv allergiker och har använt Maizena i alla tider, lätt att handskas med (toppredning) och ger ingen smak som vetemjölsredningar ofta gör. Men det ska vara riktig Maizena alltså ren majsstärkelse INTE det nu så populära Maisenaredning, som innehåller bl.a. just vetemjöl, om man är allergiker. Majsstärkelsen är oxå mycket snällare mot magen om man skulle råka ha sådana problem......
Majsmjöl kan väl funka? :)
Helt klart Maizena...
maizenaredning innehåller inte vetemjöl!
Majsmjöl kan väl funka? :)
Nope! Funkar inte, det skall vara majsstärkelse.
Maizena är alltid bra att använda om det är någon som är glutenintolerant.
Det är majsstärkelse och fritt från gluten
Fia
Vi har en veteallergisk person i vårt hushåll och jag söker ersättning till vetemjölet för redningar mm. Vem har erfarenheter av detta?
Jag tål varken vete eller majs/majsstärkelse speciellt bra. Jag använder arrowrot - som är naturligt och glutenfritt. Finns att köpa i de flesta matbutiker och står oftast på kryddhyllan. :)
Jag använder arrowroot till redningar. Viktigt att det blandas ut i KALLT vatten och endast kokas upp. Till bakning använder jag bovete och mandelmjöl.
Det blir goda små plättar av bovete + vatten och lite smält smör.
Lycka till
Om smaken passar ihop med de andra ingredienserna brukar jag ibland reda av såser och grytor med antingen rostade sesamfrön, kokosflingor, malda nötter eller mandlar. Det blir ju inte riktigt samma konsistens som med mjöl eller majsstärkelse men är väldigt gott som omväxling :)
Titta i hyllan i din livsmedelsbutik, där finns
olika redningar för glutenallergiker.