Även jag har ett recept på en mycket god och saftig sockerkaka där man låter mjölken koka med i det smälta margarinet och ströar kakformen med kokos -den är jättesaftig o vill man o har något gott att smaksätta den med så kan man ta något annat än vaniljsocker som tex. citron, lite punsch el nåt likn. Man kan ju även glasera den med "nåt smarrigt" - choklad tex.
Receptet kommer här:
Sockerkaka
Sätt ugnen på 175 grader
75 g margarin el smör smältes och kokas upp tillsammans med 1 dl mjölk och svalnas
Vispa 2 ägg och 2 dl socker pösigt
Blanda 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker ( el annan god smaksättning)
Rör ner den avsvalnade margarin/mjölk blandningen
Smörj en rund sockerkaksform och ströa den med ströbröd el kokos
Grädda i mitten av ugnen tills kakan är torr ( ca 30 min)
UllaC22 mars 2009
Jag har ett recept på en Mosskaka, den innehåller inget smör, men 2½ dl socker, kanske det går ändå. Mosskaka
MammaIrene22 mars 2009
Har du någon sylt hemma kan du ju göra en rulltårta med syltfyllning i......
Har du äpplen o kanel kan du göra en äpplekaka med sockerkakssmet.....Använd helt enkelt det sockret du har i hop med vaniljsockret, skall man ha mer socker enligt recept är det bara att strunta i det, det är inte så kinkigt, ofta blir ju kakorna väldigt söta ändå....
Har du kakao hemma kan det ju bli en chokladkaka eller tiger kaka......
Möjligheterna är m´nga, snö inte in dig på sockermängden bara, det är inte så kinkigt...med 4 ägg kommer man långt, det enda som egentligen är viktigt är ju mjölmängden, det andra kan man exprimentera sig fram med.....Det är enligt in mening det roligaste med bakning!:p
Hej! Tips på kakrecept,har c;a 200 gr smör men bara 2 dl socker,4 ägg. HJÄLP!! Vad ska jag göra av detta?
En vanlig sockerkaka kanske??? Hittade detta när jag gjorde en snabbsök! Förstå att det mest kristiska nog är bristen på socker......
Min Sockerkaka!!!
Även jag har ett recept på en mycket god och saftig sockerkaka där man låter mjölken koka med i det smälta margarinet och ströar kakformen med kokos -den är jättesaftig o vill man o har något gott att smaksätta den med så kan man ta något annat än vaniljsocker som tex. citron, lite punsch el nåt likn. Man kan ju även glasera den med "nåt smarrigt" - choklad tex.
Receptet kommer här:
Sockerkaka
Sätt ugnen på 175 grader
75 g margarin el smör smältes och kokas upp tillsammans med 1 dl mjölk och svalnas
Vispa 2 ägg och 2 dl socker pösigt
Blanda 3 dl mjöl, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker ( el annan god smaksättning)
Rör ner den avsvalnade margarin/mjölk blandningen
Smörj en rund sockerkaksform och ströa den med ströbröd el kokos
Grädda i mitten av ugnen tills kakan är torr ( ca 30 min)
Jag har ett recept på en Mosskaka, den innehåller inget smör, men 2½ dl socker, kanske det går ändå.
Mosskaka
Har du någon sylt hemma kan du ju göra en rulltårta med syltfyllning i......
Har du äpplen o kanel kan du göra en äpplekaka med sockerkakssmet.....Använd helt enkelt det sockret du har i hop med vaniljsockret, skall man ha mer socker enligt recept är det bara att strunta i det, det är inte så kinkigt, ofta blir ju kakorna väldigt söta ändå....
Har du kakao hemma kan det ju bli en chokladkaka eller tiger kaka......
Möjligheterna är m´nga, snö inte in dig på sockermängden bara, det är inte så kinkigt...med 4 ägg kommer man långt, det enda som egentligen är viktigt är ju mjölmängden, det andra kan man exprimentera sig fram med.....Det är enligt in mening det roligaste med bakning!:p