Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vilket är ert tidigaste minne av ett mindre eller större misslyckande i köket?

  • amoz 8 februari 2010

    För egen del tror jag det tidigaste var då jag 12 år gammal var hos en familj och passade sonen på 4 år. Jag skulle då göra mannagrynsgröt till honom:(
    I vuxen ålder kom den grabb till mig och berättade om sin "traumatiska" barndomsupplevelse, då jag tvingat honom att äta av denna gröt. Den var inte slät och fin som den ska vara , utan full med klumpar!!!!:(

  • siggemums 8 februari 2010

    Inte det första men det första jag kom på hände för inte så längesedan. Jag hade gjort en gryta till söndagmiddag till familjen.Jag gör alltid extraportioner för med tonårsgrabbar i familjen så behöver det alltid finnas mat att värma. Som avslutning skulle jag runda av med matlagningsgrädde i och raskt hällde jag i ett helt paket och fick se... att det var vaniljvisp:p. Vad göra? Skadan var redan skedd och en hungrig familj var på intåg. Jag kryddade på lite extra, serverade och låtsades som ingenting. Alla åt snällt men själv hade jag lite svårt faktiskt. Resterna åkte i soporna.

  • Tillberga 9 februari 2010

    Nygift skulle bjuda mamma och pappa på middag
    köttfärslimpa med gräddsås och kokt potatis
    limpan var inte färdig
    den var rå innuti och nästan svart utanpå

    sommaren -67 var detta
    numera har jag en termometer vilken lycka

  • Gnurf 9 februari 2010

    Tur i oturen att det inte var svärföräldrarna iaf...:)

    Skrivet av Tillberga den 9 feb 2010

    Nygift skulle bjuda mamma och pappa på middag
    köttfärslimpa med gräddsås och kokt potatis
    limpan var inte färdig
    den var rå innuti och nästan svart utanpå

    sommaren -67 var detta
    numera har jag en termometer vilken lycka

  • Okänd 9 februari 2010

    Det jag kan komma på nu utav alla :'( är när jag gjort kålpudding i sommar stugan. Vi hade köpt en ny spis och jag var inte van vid denna.

    När jag tog ur formen från ugnen hände nåt som fick mig att tappa den, så hälften kom på ugnsluckan och den andra hälften hamnade på golvet.:o

    Tur i oturen var väl att vi inte väntade några gäster.

  • boz1965 9 februari 2010

    Skrivet av danniella den 9 feb 2010

    Det jag kan komma på nu utav alla :'( är när jag gjort kålpudding i sommar stugan. Vi hade köpt en ny spis och jag var inte van vid denna.

    När jag tog ur formen från ugnen hände nåt som fick mig att tappa den, så hälften kom på ugnsluckan och den andra hälften hamnade på golvet.:o

    Tur i oturen var väl att vi inte väntade några gäster.


    Då blev det att ni fick släpa ut Webern ur vedbo'n och ta fram Scans hotdogs och de där eviga, kladdiga korvbröden??? :D

  • Okänd 9 februari 2010

    Törs jag säga att det som hamnade på luckan , hamnade också i magen:( Resten åkte i soporna.:D

    Vad gör man när man är vrålhungrig och långt till affären:'(

  • monfo 9 februari 2010

    Jag skulle för första gången göra sockerkaka själv ca 10-11 år (mamma var inte hemma) och den blev alldeles platt...min 9 år äldre bror kom hem när jag satt vid köksbordet och deppade tog en bit och tyckte den var jättegod. Jag var ung men inte dum och förstod att han bara ville göra mig glad men det hjälpte lite:)

  • elsa-nilsson 9 februari 2010

    Jag skulle göra en riktigt fin räksås att ha på en fiskgratäng.Hade samlat räkskal i frysen och gjorde att avkok på dem enligt recept.Sedan skulle detta avkok ju silas till ett annat kärl.Istället trodde jag väl helt plötsligt att jag hade kokat potatis eller nåt så jag tar och silar av det hela i vasken!så där stod jag med en sil full av urkokta räkskal och inget annat!Tala om klantighet. Jag är faktiskt för övrigt vid mins sinnes fulla bruk!:@

  • bnap 13 februari 2010

    Skulle laga mat första gången på egen hand. (Var väl 20 år ca) Hade bara sett på tidigare.
    Levergryta med vitlökssmak skulle det bli. Och vitlökssmak blev.
    Receptet sa 2 klyftor. Jag manglade i 2 hela vitlökar. Blev det starkt? Men faktiskt gott sa polarna.
    Är idag efter 35 år lite bättre på matlagning tack o lov.:)

  • kattgnag 7 april 2010

    Hahaha. elsa-nilsson, det där med räkskalen påminde mig om min egen dundertabbe när jag skulle göra glögg åt barnen på glöggkryddor som skulle kokas och stå och dra i saft... När allt sedan skulle silas ifrån så.....Ja, jag gjorde precis som du. I all hast.
    Den kryddade saften åkte rakt ned i slasken och där står jag med silen och kryddorna....... När 25-öringen trillade ned (millisekunder) så skrek jag bara: NEJ!!!!

  • Hannixen 7 april 2010

    Det här var nog inte mitt första misstag, men ett som jag minns...

    Jag jobbade som personlig assistent åt en 13 årigng med cp-skada och skulle göra missad till oss. Hon och hennes mamma hade bestämt stuvade mackaroner coh köttbullar. Jag gillar stuvade makaroner, men hade aldrig lagat det. Så jag hittar ett recept och lagar efter det, man skulle helt enkelt koka makaroner i mjölk. Jag hittade bara snabb makaroner och minimjölk, och jag kokade det å kokade, men det blev aldrig så där kladdigt och gott osm det ska bli, det blev bara en sörja... (så klart)... Jag lyckades dessutom i stressen av att makaronerna inte blev som jag trodde att dom skulle bli bränna köttbullarna till hördå små klumpar. Å då ringer mamman och säger att hon och en kompis till henne är på väg hem och att dom gärna vill äta också... Men alla åt och sa att dom tyckte det var gott, själv skämdes jag...

  • Snoffa 7 april 2010

    Hejsan!
    Idag skulle jag hjälpa min kompis att göra våfflor, men det gick inte och vi försökte med allt.
    Våfflorna bara klibbade fast i våffeljärnet och blev tillslut brända. tråkigt.
    Så vi gav upp efter tre gräddningar av våfflor.
    Har bara gjort våfflor en gång förut men den gången gick det jättebra.

  • Linlock 8 april 2010

    När jag gick på restaurangskolan så brända jag mig på kastrullen och tappade ut all min rödvinssås sekunden innan jag ska servera mitt matlagningsprov...jag blev så förtvivlad så jag började gråta och juryn väntade otåligt när jag störtgråtande fullständigt kastar ihop en ny sås på typ 30 sekunder... (som måste ha blivit god för det slutade faktiskt med att jag fick pris för bästa prov på hela skolan...)

    En annan gång bakade jag kladdkaka till 100 pers och glömmer att ha i smöret som jag hittar bubblandes på plattan lagom när jag ska ta ut kakorna ur ugnen...

  • mattant41 8 april 2010

    Tidigaste minne av misslyckande är det väl kanske inte men ändå ett minne jag inte glömmer.
    Min yngsta lillebror är född på julafton och i och med det så blev jag och mina andra syskon själva hemma och syskonen gillar ju risgrynsgröt så det skulle kokas. Mätte upp ris men brorsan trodde aldrig det skulle räcka så vi ökade på med gryn, gröten svällde och mjölken tog slut, iväg till kiosken och köpte mer, kastrullen vart för liten, tog en större och så iväg för mer mjölk, delade gröten i 2 grytor, mer mjölk, nu skulle kiosken stänga så vi fick den sista litern de hade, flera grytor, ja till slut var gröten färdig och jag lovar att vi hade gröt i många dagar, tur att balkongen fanns att ställa ut färdigkokt gröt på.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.