Hallå allihopa!
Jag har 4 dl vispgrädde ståendes i kylen och har ingen aning om vad jag ska använda den till. (Jag borde använda den inom några dag, annars blir den dålig).
Har ni några recept innehållande mycket grädde?
Håller grädden längre om man vispar den än om den bara är i förbakningen?
/Melinda
AnnaLenaN4 april 2009
Hej!
Jag gjorde Dumlefluff
och hade det i en tårta, till den går det åt 3dl och sedan har du 1dl kvar att vispa och ha på.
Eller så gör du fluffen och lägger den i en serveringsskål och toppar med en klick grädde.
stepp5674 april 2009
Låter riktigt goott, de receptet måste jag pröva på att göra. :p:p
anluk4 april 2009
Cheesecakerecept finns mängder här på MK. Helt underbart gott.
Amika4 april 2009
chokladmousse? :)
Vispa 2 dl grädde ganska hårt.
200g mjölkchoklad smälter du över kokande vatten, vispa ett ägg lätt och vispa sen ner ägget i chokladen var noga med att vispa kraftigt hela tiden så det inte skär sig, vänd ner grädden och klicka upp moussen i glas. Ställ kallt i kylen i en eller ett par timmar. Klart. :)
Går ju att byta mjölkchokladen mot vilken choklad du vill. :) Jag testade mintkrokant chokladen förut och det var ljuvligt gott. Då blev det ju lite crisp i. :)
Servera gärna med hela eller mosade bär.
Tar man vit choklad så är det jättegott med mosade hallon till, det bryter av fint mot sötman i moussen.
monfo4 april 2009
Om du mot förmodan inte skulle vara sugen på att gör det som står ovan kan du ju alltid hälla det i behållaren som man gör iskuber i, men det är ju ett urtråkigt förslag:(
Monika464 april 2009
Skrivet av MelleBandolo den 4 apr 2009
Hallå allihopa!
Jag har 4 dl vispgrädde ståendes i kylen och har ingen aning om vad jag ska använda den till. (Jag borde använda den inom några dag, annars blir den dålig).
Har ni några recept innehållande mycket grädde?
Håller grädden längre om man vispar den än om den bara är i förbakningen?
/Melinda
Gör glass!!
zudette5 april 2009
Frys allt eller delar av grädden i istärningspåsar och använd i såser eller i annan matlagning - då kan du enkelt ta fram precis så mycket som du behöver för stunden!
ros5 april 2009
:)Hej!
Här är några förslag
Du kan göra parfait, chessecake, glass mm
crollan5 april 2009
Jag skulle nog ha gjort t ex, Citronfromage eller någon annan fromage till efterrätt ikväll (3 dl grädde).Av den sista decilitern kanske jag hade gjort en god sås till köttfärsbiffar eller något sån´t. :) (Y)
Runan5 april 2009
Mitt förslag är att du gör pannacotta som ju är jättegott och består mest av kokt grädde. Finns många recept på det här på matklubben. Man kan faktiskt också frysa grädde och använda till matlagning när du vill t.e.x. till en Jansons frestelse eller vanlig potatisgratäng. Går inte lika bra att vispa när den varit fryst.
Fiona5 april 2009
Eller så gör du inte sötsaker alls utan satsar på en jansons frestelse till påskbordet, eller en potatisgratäng... :-)
MelleBandolo5 april 2009
Tack för alla recept. Glass lockade mig (som den glassoman jag är) men även allt annat.
Läste dessutom i mitt första inlägg detta:
Skrivet av MelleBandolo den 4 apr 2009
Håller grädden längre om man vispar den än om den bara är i förbakningen?
Självklart menade jag inte förbakningen, utan förpackningen. x)
MammaIrene5 april 2009
Jag skulle vilja rekomendera dig dajmglasstårta, den är helt suverän o väl fryst kan du ha den där i 1 månad i alla fall......
Den är verkligen god, sök på dajmglasstårta, jag vet att många har skrivit in receptet.....
äggvita o mald mandel o socker i botten som skall in i ugnen o sedan glassmet med grädde, äggulor florsocker o krossad dajm,,,,,,
Lycka till!
mVh irene
Runan5 april 2009
Hej igen!
Grädden står sig bäst i förpackningen!
Glad Påsk!
boz19655 april 2009
Hemlagade köttbullar med kokt potatis och gräddsås är aldrig fel.
Hallå allihopa!
Jag har 4 dl vispgrädde ståendes i kylen och har ingen aning om vad jag ska använda den till. (Jag borde använda den inom några dag, annars blir den dålig).
Har ni några recept innehållande mycket grädde?
Håller grädden längre om man vispar den än om den bara är i förbakningen?
/Melinda
Hej!
Jag gjorde
Dumlefluff
och hade det i en tårta, till den går det åt 3dl och sedan har du 1dl kvar att vispa och ha på.
Eller så gör du fluffen och lägger den i en serveringsskål och toppar med en klick grädde.
Låter riktigt goott, de receptet måste jag pröva på att göra. :p:p
Cheesecakerecept finns mängder här på MK. Helt underbart gott.
chokladmousse? :)
Vispa 2 dl grädde ganska hårt.
200g mjölkchoklad smälter du över kokande vatten, vispa ett ägg lätt och vispa sen ner ägget i chokladen var noga med att vispa kraftigt hela tiden så det inte skär sig, vänd ner grädden och klicka upp moussen i glas. Ställ kallt i kylen i en eller ett par timmar. Klart. :)
Går ju att byta mjölkchokladen mot vilken choklad du vill. :) Jag testade mintkrokant chokladen förut och det var ljuvligt gott. Då blev det ju lite crisp i. :)
Servera gärna med hela eller mosade bär.
Tar man vit choklad så är det jättegott med mosade hallon till, det bryter av fint mot sötman i moussen.
Om du mot förmodan inte skulle vara sugen på att gör det som står ovan kan du ju alltid hälla det i behållaren som man gör iskuber i, men det är ju ett urtråkigt förslag:(
Hallå allihopa!
Jag har 4 dl vispgrädde ståendes i kylen och har ingen aning om vad jag ska använda den till. (Jag borde använda den inom några dag, annars blir den dålig).
Har ni några recept innehållande mycket grädde?
Håller grädden längre om man vispar den än om den bara är i förbakningen?
/Melinda
Gör glass!!
Frys allt eller delar av grädden i istärningspåsar och använd i såser eller i annan matlagning - då kan du enkelt ta fram precis så mycket som du behöver för stunden!
:)Hej!
Här är några förslag
Du kan göra parfait, chessecake, glass mm
Jag skulle nog ha gjort t ex, Citronfromage eller någon annan fromage till efterrätt ikväll (3 dl grädde).Av den sista decilitern kanske jag hade gjort en god sås till köttfärsbiffar eller något sån´t. :) (Y)
Mitt förslag är att du gör pannacotta som ju är jättegott och består mest av kokt grädde. Finns många recept på det här på matklubben. Man kan faktiskt också frysa grädde och använda till matlagning när du vill t.e.x. till en Jansons frestelse eller vanlig potatisgratäng. Går inte lika bra att vispa när den varit fryst.
Eller så gör du inte sötsaker alls utan satsar på en jansons frestelse till påskbordet, eller en potatisgratäng... :-)
Tack för alla recept. Glass lockade mig (som den glassoman jag är) men även allt annat.
Läste dessutom i mitt första inlägg detta:
Håller grädden längre om man vispar den än om den bara är i förbakningen?
Självklart menade jag inte förbakningen, utan förpackningen. x)
Jag skulle vilja rekomendera dig dajmglasstårta, den är helt suverän o väl fryst kan du ha den där i 1 månad i alla fall......
Den är verkligen god, sök på dajmglasstårta, jag vet att många har skrivit in receptet.....
äggvita o mald mandel o socker i botten som skall in i ugnen o sedan glassmet med grädde, äggulor florsocker o krossad dajm,,,,,,
Lycka till!
mVh irene
Hej igen!
Grädden står sig bäst i förpackningen!
Glad Påsk!
Hemlagade köttbullar med kokt potatis och gräddsås är aldrig fel.