Jag ska baka kanelbullar och vissa recept anger
att det ska vara ägg i degen och andra har inget ägg.
Vad är skillnaden? Blir degen godare med ägg?
Tacksam för svar
Mvh Rebecca
anluk21 februari 2008
Jag har aldrig ägg, men vet att när jag gör matbröd tar jag ägg i för att det brukar smula mindre. Det kanske blir saftigare bullar med ägg???
lennali21 februari 2008
Ja, jag tycker att bullan blir saftigare och luftigare med ägg i degen, har alltid ägg i min bulldeg.
Lotten_J21 februari 2008
Jag brukar inte ha ägg i bulldegen men däremot i matbrödsdegen.
ikah21 februari 2008
Det recept som jag har är det ägg i degen.
Provade att baka utan ägg men bullarna blev jättesmuliga så det är nog beroende på vilket recept man använder om det ska vara med ägg eller utan.:)
Lisabet21 februari 2008
Jag har alltid ägg i bulldegen, men vet inte varför. Kanske för att min mamma lärde mig det.
Brukar inte ha ägg i matbrödsdegen, så det måste jag prova nästa gång.
Lena21 februari 2008
Har alltid ägg i bullar och matbröd(Y)
MammaIrene21 februari 2008
Jag har alltid tidigare haft ägg i degen, men nu när min son blivit alergisk har jag slutat med det, bullarna blir lite saftigare med ägg, men ett tips är att använda PO fiber, det höjer saftigheten jättemycket i både bulldegar obröddegar.
monicadanell21 februari 2008
jag bakar i tupper ware då använder man ägg i degen
camillaf1421 februari 2008
Jag har en bekant som även alltid sätter till ägg när hon bakar semlor, oavsett om det står i receptet eller inte. Jag har också ägg i min bulldeg, mycket saftigare då!
Det gäller bara att man justerar lite med mjölmängden.
Okänd21 februari 2008
Ibland och ibland inte,beror på vad jag bakar efter för recept.
PS:Glöm inte att tillsätta ett par teskedar bakpulver i degen ( Blandas med mjölet)
Blir porösa bullar.
djingis21 februari 2008
Ägg i bulldegen gör att degen binder sig.
Ska jag göra semlor så vill jag ha luftiga bullar och får det genom att ha 1-2 kryddmått med Hjorthornssalt i degen.
Fiona21 februari 2008
Det är en del av "hemligheten" med att kondisbullar är så goda kan jag ju berätta då....
Bagare använder, efter vad jag vet, alltid ägg i vetebrödsdegen eftersom det ger ett saftigare bröd med mer smak.
Det fick i alla fall jag lära mig när jag utbildade mig till bagare + konditor.
jas6521 februari 2008
Använder man ägg i degen så blir det mer karlsbader smak åt degen. Den binder även mjälet också.
AnnaZ22 februari 2008
Jag har börjat med att ha 2 ägg i bulldegen. Bullarna blir helt enkelt mycket godare då! (Y)
Fiona4 mars 2008
Skrivet av jas65 den 21 feb 2008
Använder man ägg i degen så blir det mer karlsbader smak åt degen. Den binder även mjälet också.
Enda stora skillnaden på "vanligt" vetebröd o karlsbader är mängden ägg (o vetemjöl kanske)... I "vanlig" har man kanske ett ägg, medans man i karlsbader har i 4-5 ägg...
Därför karlsbader har en karakteristisk gul färg (från äggulorna).. även om detta idag fuskas fram med färgämnen i bagerierna.
helena574 mars 2008
jag har aldrig ägg i degen, men det beror på att min son är allergisk mot ägg, sen penslar jag med sirap blandat med vatten och alla som äter dessa bullar tycker att de är kanon goda, så tja jag märker ingen skillnad men jag är så van vid det.
Har ej heller ägg i matbröd, men har ej haft det på länge sonen är snart 20 år så det har som sagt blivit en vana:)
tulipan4 mars 2008
jepp... bullarna blir saftigare och håller ihop bättre när man har ägg i smeten:-)
marinkovic4 mars 2008
(Y)
Javisst ska man ha ägg i bullsmeten(om man tål det).När det gäller brödbak så har jag bara ägg i majsbrödsdegen.
Ägget ska göra brödet porösare & inte så smuligt,har jag fått lära mej av en bagare,men vet inte om det verkligen stämmer,men jag VET att bullarna blir saftigare & godare med ägg.
Hejsan!
Jag ska baka kanelbullar och vissa recept anger
att det ska vara ägg i degen och andra har inget ägg.
Vad är skillnaden? Blir degen godare med ägg?
Tacksam för svar
Mvh Rebecca
Jag har aldrig ägg, men vet att när jag gör matbröd tar jag ägg i för att det brukar smula mindre. Det kanske blir saftigare bullar med ägg???
Ja, jag tycker att bullan blir saftigare och luftigare med ägg i degen, har alltid ägg i min bulldeg.
Jag brukar inte ha ägg i bulldegen men däremot i matbrödsdegen.
Det recept som jag har är det ägg i degen.
Provade att baka utan ägg men bullarna blev jättesmuliga så det är nog beroende på vilket recept man använder om det ska vara med ägg eller utan.:)
Jag har alltid ägg i bulldegen, men vet inte varför. Kanske för att min mamma lärde mig det.
Brukar inte ha ägg i matbrödsdegen, så det måste jag prova nästa gång.
Har alltid ägg i bullar och matbröd(Y)
Jag har alltid tidigare haft ägg i degen, men nu när min son blivit alergisk har jag slutat med det, bullarna blir lite saftigare med ägg, men ett tips är att använda PO fiber, det höjer saftigheten jättemycket i både bulldegar obröddegar.
jag bakar i tupper ware då använder man ägg i degen
Jag har en bekant som även alltid sätter till ägg när hon bakar semlor, oavsett om det står i receptet eller inte. Jag har också ägg i min bulldeg, mycket saftigare då!
Det gäller bara att man justerar lite med mjölmängden.
Ibland och ibland inte,beror på vad jag bakar efter för recept.
PS:Glöm inte att tillsätta ett par teskedar bakpulver i degen ( Blandas med mjölet)
Blir porösa bullar.
Ägg i bulldegen gör att degen binder sig.
Ska jag göra semlor så vill jag ha luftiga bullar och får det genom att ha 1-2 kryddmått med Hjorthornssalt i degen.
Det är en del av "hemligheten" med att kondisbullar är så goda kan jag ju berätta då....
Bagare använder, efter vad jag vet, alltid ägg i vetebrödsdegen eftersom det ger ett saftigare bröd med mer smak.
Det fick i alla fall jag lära mig när jag utbildade mig till bagare + konditor.
Använder man ägg i degen så blir det mer karlsbader smak åt degen. Den binder även mjälet också.
Jag har börjat med att ha 2 ägg i bulldegen. Bullarna blir helt enkelt mycket godare då! (Y)
Använder man ägg i degen så blir det mer karlsbader smak åt degen. Den binder även mjälet också.
Enda stora skillnaden på "vanligt" vetebröd o karlsbader är mängden ägg (o vetemjöl kanske)... I "vanlig" har man kanske ett ägg, medans man i karlsbader har i 4-5 ägg...
Därför karlsbader har en karakteristisk gul färg (från äggulorna).. även om detta idag fuskas fram med färgämnen i bagerierna.
jag har aldrig ägg i degen, men det beror på att min son är allergisk mot ägg, sen penslar jag med sirap blandat med vatten och alla som äter dessa bullar tycker att de är kanon goda, så tja jag märker ingen skillnad men jag är så van vid det.
Har ej heller ägg i matbröd, men har ej haft det på länge sonen är snart 20 år så det har som sagt blivit en vana:)
jepp... bullarna blir saftigare och håller ihop bättre när man har ägg i smeten:-)
(Y)
Javisst ska man ha ägg i bullsmeten(om man tål det).När det gäller brödbak så har jag bara ägg i majsbrödsdegen.
Ägget ska göra brödet porösare & inte så smuligt,har jag fått lära mej av en bagare,men vet inte om det verkligen stämmer,men jag VET att bullarna blir saftigare & godare med ägg.