En liten Budapestbakelse är på gång. Tänkte prova att ta blåbär istället för mandariner. Men nu har jag tre äggulor i kylen och vad gör man av tre äggulor???
Bara att "trippla" receptet och lägga till 2 krm worcestershiresås så är den här majonnäsen kanongod.
Försök att hålla samma temperatur på ingredienserna så är risken att den skär sig mindre.
Skulle den trots det skära sig så börjar man om med en äggula i en rendiskad skål och tillsätter den skurna majonnäsen droppvis under vispning (helst med elvisp) i början.
När den har börjat tjockna kan man tillsätta den skurna majonnäsen i en fin stråle.
maithab16 juli 2010
Hemgjord glass, såklart :-)
AnneNi16 juli 2010
Äggulemaränger. Smakar lite som skånsk spettkaka. Recept finns om du söker på det :-)
krtek16 juli 2010
Skrivet av AnneNi den 16 jul 2010
Äggulemaränger. Smakar lite som skånsk spettkaka. Recept finns om du söker på det :-)
Jag testade detta och det blev hur gott som helst. TACK för tipset!
Bryggbagarn17 juli 2010
Jag fick 4 äggulor över efter att ha gjort maräng, jag använde mina i äggstanning. Gjorde kycklingpaj med majs och curry med äggstanning. Detta fungerade jätte bra!
lillasara17 juli 2010
Crème brûlée, hemgjord glass, bearnaise... Jag brukar ha det omvända problemet och har alltid äggvitor i frysen :)
En liten Budapestbakelse är på gång. Tänkte prova att ta blåbär istället för mandariner. Men nu har jag tre äggulor i kylen och vad gör man av tre äggulor???
Pasta Carbonara till lunch!
Majonnäs t.ex.:
Sås - Majonnäs, grundrecept
Bara att "trippla" receptet och lägga till 2 krm worcestershiresås så är den här majonnäsen kanongod.
Försök att hålla samma temperatur på ingredienserna så är risken att den skär sig mindre.
Skulle den trots det skära sig så börjar man om med en äggula i en rendiskad skål och tillsätter den skurna majonnäsen droppvis under vispning (helst med elvisp) i början.
När den har börjat tjockna kan man tillsätta den skurna majonnäsen i en fin stråle.
Hemgjord glass, såklart :-)
Äggulemaränger. Smakar lite som skånsk spettkaka. Recept finns om du söker på det :-)
Äggulemaränger. Smakar lite som skånsk spettkaka. Recept finns om du söker på det :-)
Jag testade detta och det blev hur gott som helst. TACK för tipset!
Jag fick 4 äggulor över efter att ha gjort maräng, jag använde mina i äggstanning. Gjorde kycklingpaj med majs och curry med äggstanning. Detta fungerade jätte bra!
Crème brûlée, hemgjord glass, bearnaise... Jag brukar ha det omvända problemet och har alltid äggvitor i frysen :)