Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äkta mozartkulor

  • videkisse 10 december 2009

    Finns det någon som har receptet på äkta mozartkulor? Jag vet att jag har gjort dem en gång för länge sen, då kokade jag nåt, men jag minns ju inte vad! :'(

  • smeand 11 december 2009

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Mozartkulor: Mozartkulor (Tyska: Mozartkugeln) är en exklusiv konfekt vars officiella variant tillverkas i Salzburg i Österrike. Konfekten består i kärnan av en kula grön mandelmassa gjord av pistasch- och sötmandel, ett lager nougat och sedan ett överdrag av mörk choklad. Konfekten har tillverkats sedan 1890. Mozartwürfel kallas den kubformade varianten.

  • Lenkan 11 december 2009

    Två olika sorters kulor på bilderna, den undre har en kärna av nougat och den övre av mandelmassa

  • Amika 11 december 2009

    Jag gjorde mozartkulor som julgodis i år och då gjorde jag helt enkelt så att jag rullade kulor av en god nougat, som jag sen rullade in i ett tunt lager mandelmassa och sen smälte jag ljus och vit choklad tillsammans och doppade kulorna i det. :)

    Nu äter jag inte mandelmassa eller marsipan, men de som smakat dem hittills tyckte de var jättegoda och smakade "rätt". :)

    http://lesanglotdesanges.blogg.se/2009/december/julstok-part-2.html

  • videkisse 11 december 2009

    Tack för alla recept , men det är inte dem jag menar:(

  • smeand 11 december 2009

    Är det verkligen Mozartkulor du är ute efter då? Ibland blandar man cognac i mandelmassan, men det är inget som ska koka... Om det inte var så att du gjorde mandelmassan själv. Då skållar man ju mandeln i kokande vatten.

  • videkisse 11 december 2009

    jepp, det är det

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.