Finns det någon som har receptet på äkta mozartkulor? Jag vet att jag har gjort dem en gång för länge sen, då kokade jag nåt, men jag minns ju inte vad! :'(
smeand11 december 2009
http://sv.wikipedia.org/wiki/Mozartkulor: Mozartkulor (Tyska: Mozartkugeln) är en exklusiv konfekt vars officiella variant tillverkas i Salzburg i Österrike. Konfekten består i kärnan av en kula grön mandelmassa gjord av pistasch- och sötmandel, ett lager nougat och sedan ett överdrag av mörk choklad. Konfekten har tillverkats sedan 1890. Mozartwürfel kallas den kubformade varianten.
Lenkan11 december 2009
Två olika sorters kulor på bilderna, den undre har en kärna av nougat och den övre av mandelmassa
Amika11 december 2009
Jag gjorde mozartkulor som julgodis i år och då gjorde jag helt enkelt så att jag rullade kulor av en god nougat, som jag sen rullade in i ett tunt lager mandelmassa och sen smälte jag ljus och vit choklad tillsammans och doppade kulorna i det. :)
Nu äter jag inte mandelmassa eller marsipan, men de som smakat dem hittills tyckte de var jättegoda och smakade "rätt". :)
Tack för alla recept , men det är inte dem jag menar:(
smeand11 december 2009
Är det verkligen Mozartkulor du är ute efter då? Ibland blandar man cognac i mandelmassan, men det är inget som ska koka... Om det inte var så att du gjorde mandelmassan själv. Då skållar man ju mandeln i kokande vatten.
Finns det någon som har receptet på äkta mozartkulor? Jag vet att jag har gjort dem en gång för länge sen, då kokade jag nåt, men jag minns ju inte vad! :'(
http://sv.wikipedia.org/wiki/Mozartkulor: Mozartkulor (Tyska: Mozartkugeln) är en exklusiv konfekt vars officiella variant tillverkas i Salzburg i Österrike. Konfekten består i kärnan av en kula grön mandelmassa gjord av pistasch- och sötmandel, ett lager nougat och sedan ett överdrag av mörk choklad. Konfekten har tillverkats sedan 1890. Mozartwürfel kallas den kubformade varianten.
Två olika sorters kulor på bilderna, den undre har en kärna av nougat och den övre av mandelmassa
Jag gjorde mozartkulor som julgodis i år och då gjorde jag helt enkelt så att jag rullade kulor av en god nougat, som jag sen rullade in i ett tunt lager mandelmassa och sen smälte jag ljus och vit choklad tillsammans och doppade kulorna i det. :)
Nu äter jag inte mandelmassa eller marsipan, men de som smakat dem hittills tyckte de var jättegoda och smakade "rätt". :)
http://lesanglotdesanges.blogg.se/2009/december/julstok-part-2.html
Tack för alla recept , men det är inte dem jag menar:(
Är det verkligen Mozartkulor du är ute efter då? Ibland blandar man cognac i mandelmassan, men det är inget som ska koka... Om det inte var så att du gjorde mandelmassan själv. Då skållar man ju mandeln i kokande vatten.
jepp, det är det