jag har fått reda på att jag ska äta gluttenfritt mat för typ två år sen. Har inte ätit rätt kost. Och måste ha hjälp måste ha ett chema hur jag ska börja. Snälla hjälp
Salgliden27 september 2011
Du är för det första inte gluten, du är förmodligen glutenintolerant.
Gluten är en sammansättning av proteiner och finns i vete, råg och korn. Vid brödbakning är gluten en viktig del för att brödet ska få sin form. Tillsats av gluten gör brödet mer lättarbetat och ger det bättre jäsegenskaper (det går att få brödet luftigare). En del människor tål inte gluten, det kallas glutenintolerans. Det finns särskild kost för dem som är glutenintoleranta. Dessutom finns glutenfritt mjöl.
Det finns många forum på nätet med recept för dig. Ett är:
http://olikadieter.se/recept-for-glutenallergiker
Sök på glutenallergi+recept på Google och du skall finna.
Salgliden
Constancia28 juni 2012
Kolla min blogg om du vill! www.friskskoterskan.wordpress.com
jag har fått reda på att jag ska äta gluttenfritt mat för typ två år sen. Har inte ätit rätt kost. Och måste ha hjälp måste ha ett chema hur jag ska börja. Snälla hjälp
Du är för det första inte gluten, du är förmodligen glutenintolerant.
Gluten är en sammansättning av proteiner och finns i vete, råg och korn. Vid brödbakning är gluten en viktig del för att brödet ska få sin form. Tillsats av gluten gör brödet mer lättarbetat och ger det bättre jäsegenskaper (det går att få brödet luftigare). En del människor tål inte gluten, det kallas glutenintolerans. Det finns särskild kost för dem som är glutenintoleranta. Dessutom finns glutenfritt mjöl.
Det finns många forum på nätet med recept för dig. Ett är:
http://olikadieter.se/recept-for-glutenallergiker
Sök på glutenallergi+recept på Google och du skall finna.
Salgliden
Kolla min blogg om du vill! www.friskskoterskan.wordpress.com