Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

akut behov av recept till glassmaskin

  • majamia 5 februari 2011

    Har en Philipsglassmaskin och hittar inte receptboken och ska göra glass. Någon som har recept på vaniljglass
    Tack på förhand!

  • Maria1984 5 februari 2011

    Grundrecept Glass:
    2 äggulor
    3/4 dl strösocker
    1 1/4 dl vispgrädde
    1,5 dl standardmjölk (3%)
    1 msk vaniljsocker

    Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret tills det hela blir lätt poröst. Häll i mjölken medan du rör om. Vispa grädden nästan tjock. Blanda den vispade grädden med resten av ingredienserna. Se till att det blir väl blandat. Starta glassmaskinen och häll i blandningen.

    I din standardglass kan du blanda i:
    30 g hackade nötter (kan blandas med 0,5 tsk kakao som löst upp i lite vatten)
    eller 40 g hackad konfiterad frukt
    eller 30 g grovhackad choklad
    eller 2 tsk kanel

    Tillsätt de valda smaksättarna efter ungefär halva tiden, förutom kanel som kan blandas i direkt.

    Chokladglass:
    1 äggula
    knappt 1 dl strösocker
    2 msk kakao
    2 dl standardmjölk
    1 dl vispgrädde.

    Vispa äggulan med sockret. Rör ut kakaon i lite mjölk tills den är upplöst. Häll i resten av mjölken medan du rör om. Vispa grädden nästan tjock. Blanda den vispade grädden med resten av ingredienserna. Se till att det blir väl blandat. Starta glassmaskinen och häll i blandningen.

    Hittade även denna sida...
    http://www.glassrecept.se/

    Philips receptbok:
    http://www.p4c.philips.com/files/h/hr2304_10/hr2304_10_irb_swe.pdf

    Även några recept längre ner på denna sida:
    http://www.recepten.se/artiklar/glassmaskin.html

  • Maria1984 5 februari 2011

    Hoppas att det var till någon hjälp...! {question} :)

  • estrid1 5 februari 2011

    Lyckades hitta min bruksanvisningen till min Philipsglassmaskin....
    Grundrecept- Gräddglass
    2 ägg
    1.25 dl strösocker
    2.5 dl mjölk
    2 dl vispgrädde
    Vispa ägg+socker väl.Tillsätt mjölken.Sjud blandningen under vispning ell omrörning tills krämen tjocknat.Låt svalna till rumstemperatur.Rör i grädden tills allt är blandat.Starta masinen och häll blandningen genom öppningen i locket.
    MED VANILLA ELLER VANILJSOCKER:
    Följ grundrecept.Vispa i vanilla/vaniljsocker när krämen svalnat. Rör sedan i grädden.

  • estrid1 5 februari 2011

    PS.
    Min glassmasin heter Glassmäster och har ganska så många år på nacken..
    DS.

  • majamia 7 februari 2011

    Stort tack, det var till stor hjälp :)


    Skrivet av Maria1984 den 5 feb 2011

    Grundrecept Glass:
    2 äggulor
    3/4 dl strösocker
    1 1/4 dl vispgrädde
    1,5 dl standardmjölk (3%)
    1 msk vaniljsocker

    Vispa äggulorna, sockret och vaniljsockret tills det hela blir lätt poröst. Häll i mjölken medan du rör om. Vispa grädden nästan tjock. Blanda den vispade grädden med resten av ingredienserna. Se till att det blir väl blandat. Starta glassmaskinen och häll i blandningen.

    I din standardglass kan du blanda i:
    30 g hackade nötter (kan blandas med 0,5 tsk kakao som löst upp i lite vatten)
    eller 40 g hackad konfiterad frukt
    eller 30 g grovhackad choklad
    eller 2 tsk kanel

    Tillsätt de valda smaksättarna efter ungefär halva tiden, förutom kanel som kan blandas i direkt.

    Chokladglass:
    1 äggula
    knappt 1 dl strösocker
    2 msk kakao
    2 dl standardmjölk
    1 dl vispgrädde.

    Vispa äggulan med sockret. Rör ut kakaon i lite mjölk tills den är upplöst. Häll i resten av mjölken medan du rör om. Vispa grädden nästan tjock. Blanda den vispade grädden med resten av ingredienserna. Se till att det blir väl blandat. Starta glassmaskinen och häll i blandningen.

    Hittade även denna sida...
    http://www.glassrecept.se/

    Philips receptbok:
    http://www.p4c.philips.com/files/h/hr2304_10/hr2304_10_irb_swe.pdf

    Även några recept längre ner på denna sida:
    http://www.recepten.se/artiklar/glassmaskin.html

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.