Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

ananas

  • caroline1992 22 juni 2011

    hejsan i morgon tänkte jag torka egen ananas :) mina funderingar är hur länge den står sig om man torkar den i ugnen och kan man frysa in den ?
    kram carro

  • Sprock 23 juni 2011

    När jag testade att torka ananas (det var ett tag sedan) körde jag ca 0.5 cm skivor i varmluft och ca 75°, och det tog en jädrans låg tid... Ungefär en dag tror jag och det är ju inte så ekonomiskt. Kanske fungerar med högre temperatur.

    Vad gäller frysa in ananas så fungerar det alldeles utmärkt, skär i kuber eller bitar och stoppa in i frysen :)

  • caroline1992 23 juni 2011

    tack så mycket för svar :) har haft dom inne från klockan elva nu får väl se när jag får gå och lägga mig idag :P
    blev dom goda förreten?

  • Sprock 23 juni 2011

    Hum-di-dum... Well, jag brassade på lite väl i början, så de blev liksom nästan lite karamelliserade... Smakade ju inte så värst mycket ananas, men det var rätt gott ändå :)
    Färsk ananas är dock godare ;)

  • caroline1992 23 juni 2011

    haha okej då vet jag, håller med färsk ananas är sjukt gott men ja tänkte att jag torkar ananasen sen blandar jag med torkade aprikoser, russin, kokos, risecrispies, naturella nötter och smälter choklad över och ställer in i kylen. älskar choklad och tänkte att det här skulle bli lite nyttigare x)

  • Sprock 23 juni 2011

    Låter galet gott! Du får berätta sedan hur det blev!

  • caroline1992 23 juni 2011

    ska jobba i helgen så tänkte göra dom till nästa helg, så berättar då hur det blev :) och lägger ut recept

  • caroline1992 23 juni 2011

    ska jobba i helgen så tänkte göra dom till nästa helg, så berättar då hur det blev :) och lägger ut recept

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.