Jag skulle vilja ha vispad grädde med apelsinsmak som fyllning i en tårta. Kan jag pressa färsk apelsin eller apelsinsaft i vispad grädde eller skär den sig då?
Fannie11 mars 2010
Är den vispad borde den inte skära sig eller så.
shrin11 mars 2010
Vet inte om den skär sig men den kanske blir lite för lös om den ska användas i en tårta. Jag skulle nog använda gelatin.
The_mama97mia11 mars 2010
Ett annat sätt kan ju vara att dränka in tårtbottnen i apelsinsaft, pressad, sen på med grädden.
Alla sätt är bra utom dom tråkiga ju... :)
Bumbis11 mars 2010
Tvätta apelsinen noga och riv skalet fint. Det blir jättemycket apelsinsmak utan någon vätska som gör grädden rinnig.
MatAnders11 mars 2010
Räcker det inte att riva?
Okänd11 mars 2010
Skrivet av MatAnders den 11 mar 2010
Räcker det inte att riva?
Det är viktigt att tvätta innan eftersom dom har antimögelgifter på skalen.
Jkok11 mars 2010
hejsvejs. jag skulle riva apelsinskal,hur mycket beror pa ovriga deg mangden. lycka till. boubou''''
Beckis8311 mars 2010
tack,hade inte en tanke på att riva!
Gnurf11 mars 2010
Du skulle kunna göra en råkräm med apelsinsmak. Vispa ett par äggulor (hårt) med florsocker och rivet apelsinskal/apelsinsaft. Blanda med hårt vispad grädde. Borde hålla ihop utan problem till en tårtfyllning...:)
Lenael11 mars 2010
Tack Gnurf det lät gott. Nu blir det kanske en tårta till kaffet i helgen. Det kommer familjen gilla.(Y)
lece12 mars 2010
Jag brukar ha i koncentrerad apelsinjuice i grädden. Blandas i efter att man vispat upp grädden och det blir alltid bra och gott ! Till 4 dl grädde kan man ha i 2 msk koncentrat. Lycka till ! :)
FruKernell12 mars 2010
Jag skulle använda apelsinskal och lite apelsinsaft. Jag gjorde blåbärsgrädde. Köpte frysta blåbär och lät dem tina. Hällde i blåbären och "saften". Grädden blev lite lös men god, skulle ha haft i lite gelatin. Lycka till!!
Jag skulle vilja ha vispad grädde med apelsinsmak som fyllning i en tårta. Kan jag pressa färsk apelsin eller apelsinsaft i vispad grädde eller skär den sig då?
Är den vispad borde den inte skära sig eller så.
Vet inte om den skär sig men den kanske blir lite för lös om den ska användas i en tårta. Jag skulle nog använda gelatin.
Ett annat sätt kan ju vara att dränka in tårtbottnen i apelsinsaft, pressad, sen på med grädden.
Alla sätt är bra utom dom tråkiga ju... :)
Tvätta apelsinen noga och riv skalet fint. Det blir jättemycket apelsinsmak utan någon vätska som gör grädden rinnig.
Räcker det inte att riva?
Räcker det inte att riva?
Det är viktigt att tvätta innan eftersom dom har antimögelgifter på skalen.
hejsvejs. jag skulle riva apelsinskal,hur mycket beror pa ovriga deg mangden. lycka till. boubou''''
tack,hade inte en tanke på att riva!
Du skulle kunna göra en råkräm med apelsinsmak. Vispa ett par äggulor (hårt) med florsocker och rivet apelsinskal/apelsinsaft. Blanda med hårt vispad grädde. Borde hålla ihop utan problem till en tårtfyllning...:)
Tack Gnurf det lät gott. Nu blir det kanske en tårta till kaffet i helgen. Det kommer familjen gilla.(Y)
Jag brukar ha i koncentrerad apelsinjuice i grädden. Blandas i efter att man vispat upp grädden och det blir alltid bra och gott ! Till 4 dl grädde kan man ha i 2 msk koncentrat. Lycka till ! :)
Jag skulle använda apelsinskal och lite apelsinsaft. Jag gjorde blåbärsgrädde. Köpte frysta blåbär och lät dem tina. Hällde i blåbären och "saften". Grädden blev lite lös men god, skulle ha haft i lite gelatin. Lycka till!!