Jag bakade bullar härom dagen och det blev inte så lyckat enligt mig. Det blir alltid problem för mig när jag ska "rulla" ihop degen och skära den i bitar. Bullarna blir alltid så småa (vill gärna få större) och så ja rent ut sagt fula.
Så är de någon som har tips på hur man lyckas med ett bra bullbak?
flabban10 september 2009
Prova med att kavla ut degen till en rektangel och rulla ihop degen från kortsidan. Då blir ju rullen tjockare och det bör bli större bullar. Lycka till.
Mistys10 september 2009
När jag bakar bullar gör jag på 50 g jäst och 0,5 l mjölk. Delar degen i 4 bitar. Kavlar ut varje bit till en rektangel ca 30X20cm. Brer på fyllningen,viker över ena halvan över den andra så jag får en remsa som är ca 30x10 cm. Skär sen i 10 st remsor. Dessa skruvar jag liksom, håller ena ändan i höger hand den andra i vänster och skruvar sen medsols med högern, motsols med vänstern. Sen snor jag ihop det till en knut liksom. Detta ger stora fina bullar. Nästan lite maffiga. Väcker alltid beundran och får ofta höra att dom ser så maffiga och goda ut. Lite roligare också än dessa traditionella rullade bullar.
Jag bakade bullar härom dagen och det blev inte så lyckat enligt mig. Det blir alltid problem för mig när jag ska "rulla" ihop degen och skära den i bitar. Bullarna blir alltid så småa (vill gärna få större) och så ja rent ut sagt fula.
Så är de någon som har tips på hur man lyckas med ett bra bullbak?
Prova med att kavla ut degen till en rektangel och rulla ihop degen från kortsidan. Då blir ju rullen tjockare och det bör bli större bullar. Lycka till.
När jag bakar bullar gör jag på 50 g jäst och 0,5 l mjölk. Delar degen i 4 bitar. Kavlar ut varje bit till en rektangel ca 30X20cm. Brer på fyllningen,viker över ena halvan över den andra så jag får en remsa som är ca 30x10 cm. Skär sen i 10 st remsor. Dessa skruvar jag liksom, håller ena ändan i höger hand den andra i vänster och skruvar sen medsols med högern, motsols med vänstern. Sen snor jag ihop det till en knut liksom. Detta ger stora fina bullar. Nästan lite maffiga. Väcker alltid beundran och får ofta höra att dom ser så maffiga och goda ut. Lite roligare också än dessa traditionella rullade bullar.