Är rätt så ny när det gäller dinkelmjöl och råsocker! Hur konstistensen blir om man gör om ett recept på kakor, blir det lika bra eller:'( Hoppas du kan svara på det iallafall!
MVH bsmulan
Okänd9 april 2009
Har inte bakat med dinkelmjöl men gjort pajdeg och pannkakor. Det fungerade alldeles utmärkt till dessa båda. Pannkakorna blir förresten mycket godare med dinkelmjöl, man får bara öka på med lite mera ägg än om man använder vetemjöl.
123Linnea9 april 2009
Jag använder bara dinkel när jag bakar. Jag har egentligen inte märkt någon skillnad alls.
Knytte9 april 2009
Råsocker tycker jag ger en jättesmarrig kolasmak när man tillexempel har den i smulpaj. Mums!
wifsta9 april 2009
Använder i stort sett aldrig socker - men dinkel är underbart!
Bröd med dinkel blir jättegott och det går utmärkt att använda även till bikarbonatbröd.
GingerSpice14 april 2009
Jag använder mej av dinkelmjöl oftast när jag bakar. Byter jag ut vanligt vetemjöl mot dinkelmjöl i något bakrecept har jag märkt att det behövs lite mer bakpulver, speciellt om det är fullkornsdinkelmjöl. Det blir väl tyngre och behöver mer hjälp, eller nå´t...
Rårörsocker är gott! Det är otrolig skillnad på att baka med det. Gjorde vår favorit-äppelkaka med vanligt socker en gång då vi inte hade socker och var tvugna att snylta av grannen och det var inte alls lika gott! Mängden rårörsocker kan man ev minska jämfört med vanligt, vitt socker. Det är mer smak i det i och med att det inte är raffinerat.
Hej Bagarn!
Är rätt så ny när det gäller dinkelmjöl och råsocker! Hur konstistensen blir om man gör om ett recept på kakor, blir det lika bra eller:'( Hoppas du kan svara på det iallafall!
MVH bsmulan
Har inte bakat med dinkelmjöl men gjort pajdeg och pannkakor. Det fungerade alldeles utmärkt till dessa båda. Pannkakorna blir förresten mycket godare med dinkelmjöl, man får bara öka på med lite mera ägg än om man använder vetemjöl.
Jag använder bara dinkel när jag bakar. Jag har egentligen inte märkt någon skillnad alls.
Råsocker tycker jag ger en jättesmarrig kolasmak när man tillexempel har den i smulpaj. Mums!
Använder i stort sett aldrig socker - men dinkel är underbart!
Bröd med dinkel blir jättegott och det går utmärkt att använda även till bikarbonatbröd.
Jag använder mej av dinkelmjöl oftast när jag bakar. Byter jag ut vanligt vetemjöl mot dinkelmjöl i något bakrecept har jag märkt att det behövs lite mer bakpulver, speciellt om det är fullkornsdinkelmjöl. Det blir väl tyngre och behöver mer hjälp, eller nå´t...
Rårörsocker är gott! Det är otrolig skillnad på att baka med det. Gjorde vår favorit-äppelkaka med vanligt socker en gång då vi inte hade socker och var tvugna att snylta av grannen och det var inte alls lika gott! Mängden rårörsocker kan man ev minska jämfört med vanligt, vitt socker. Det är mer smak i det i och med att det inte är raffinerat.
Kan även rekommendera muscovadosocker!
Lycka till!