Jag undrar om det blir samma slags kakor om jag byter ut margarin + mjölk mot laktos varor när jag tex bakar kakor.
bullar + långpanne rutor gör jag så med.
men fungerar det även med kakor????
sonens nya tjej tål inte mjölk och jag vill gärna att även hon ska få något gott att fika.
mvh sandkorn
PinkLadie17 augusti 2008
Valio har laktosfritt smör, 250g 13:90, som fungerar utmärkt!
zudette17 augusti 2008
Bakade på helt laktosfritt - både mjölk och smör/margarin - när jag väntade min farbror på besök. Han är väldigt känslig mot laktos. Jag bakade bullar, en småkaka och en långpannekaka och ingen märkte någon skillnad!!!! För övrigt bakar jag nästa alltid på laktosfri mjölk då min sambo är lite känslig (men inte så pass att vi även måste byta ut margarin) -även det med oförändrat resultat. Det enda skillanden jag märkt är att det kan vara svårare att för låglaktos/laktosfria produkter att "ta ihop" om du ska göra något bakverk med vispad grädde t ex.... men min erfarenhet är ints så stor där men någon annan kanske vet bättre än mig där!!!!
Föresten - åt en frozen cheesecake häromveckan som var helt laktosfri - både creeme cheese-produkten och grädden avr laktosfria och den var lika kalasgod som den vanliga!!!!!!
EnsammaMamman17 augusti 2008
Skrivet av sandkorn den 17 aug 2008
Jag undrar om det blir samma slags kakor om jag byter ut margarin + mjölk mot laktos varor när jag tex bakar kakor.
bullar + långpanne rutor gör jag så med.
men fungerar det även med kakor????
sonens nya tjej tål inte mjölk och jag vill gärna att även hon ska få något gott att fika.
mvh sandkorn
Är det mjölk eller laktos hon inte tål?
SDMaya17 augusti 2008
Vi bakar och lagar mat med laktosfria produkter här hemma, bara byt ut.
Ingen har någonsin märkt någon skillnad, båda döttrarna och min bästa vännina är laktosintoleranta därav att jag använder laktosfritt eller låglaktos produkter.:p(Y)
sandkorn18 augusti 2008
Sonens tjej tål inte mjölk.
jag har köpt hem bak och mat margarin-mjölk ..mm produkter på laktos.
men min undran av just kakor....hur blir de i konsistensen med laktosprodukter i utbak..mm.
nån smakskillnad när jag bakar på laktos produkter märks inte alls.
pannkaka jag jag med gjort..
zudette
har du något recept på frozen cheeskake?????
mvh sandkorn
zudette18 augusti 2008
jag har nå´t recept själv någonstans men det liknar de som redan är utlagda så jag valde ett i mängden som typ, exakt, liknar den jag gjort och ätit. (Y)
Vi betällde fryst cheesecake till vårt bröllop och cateringfirman gjorde den helt på laktosfria produkter och INGEN märkte skillnad på den o de andra "vanliga"! Till dem hade vi föresten färska bär,,,, mums!!(Y)
Tror för övrigt att du inte ska oroa dig för utbak och skillander i konsistenser och annat - Min erfarenhet (men den är inte stor när det gäller bak) är att det inte är nån skillnad! Prova dig fram!
sen måste jag får rätta dig lite... Det är väl laktosFRITT det ska vara - inte produkter PÅ laktos - det låter lite som du söker laktosfyllda produkter men det är väl helt tvärtom.... eller hur!????:)
sandkorn19 augusti 2008
zudette
tack för receptet
ja det är inte så lätt det där med laktos-- och laktos fritt.
sonen har inte varit ihop med sin tjej så många veckor så det är helt nytt för mig
EnsammaMamman19 augusti 2008
Skrivet av sandkorn den 19 aug 2008
zudette
tack för receptet
ja det är inte så lätt det där med laktos-- och laktos fritt.
sonen har inte varit ihop med sin tjej så många veckor så det är helt nytt för mig
Tänk på att om tjejen inte tål mjölk så kan hon inte äta laktosfria produkter utan de måste vara helt mjölkfria.
tantdrake19 augusti 2008
Tycker nog att det blir fluffigare ugnspannkakor, plättar och vetebullar med den laktosfria mjölkersättningen Solhavre. Finns i mejerikylen. Använder den fortfarande. MEN den är INTE särskilt god att dricka....låglaktosmjölken är ett bättre alternativ om man vill ha matdryck!
Sonen, nu 18 år, är i det närmaste fri från sin laktosintolerans, som han haft sedan småbarnsåren, och kan t o m dricka flera glas riktig mjölk till sin älskade köttsoppa (Y)
Jag undrar om det blir samma slags kakor om jag byter ut margarin + mjölk mot laktos varor när jag tex bakar kakor.
bullar + långpanne rutor gör jag så med.
men fungerar det även med kakor????
sonens nya tjej tål inte mjölk och jag vill gärna att även hon ska få något gott att fika.
mvh sandkorn
Valio har laktosfritt smör, 250g 13:90, som fungerar utmärkt!
Bakade på helt laktosfritt - både mjölk och smör/margarin - när jag väntade min farbror på besök. Han är väldigt känslig mot laktos. Jag bakade bullar, en småkaka och en långpannekaka och ingen märkte någon skillnad!!!! För övrigt bakar jag nästa alltid på laktosfri mjölk då min sambo är lite känslig (men inte så pass att vi även måste byta ut margarin) -även det med oförändrat resultat. Det enda skillanden jag märkt är att det kan vara svårare att för låglaktos/laktosfria produkter att "ta ihop" om du ska göra något bakverk med vispad grädde t ex.... men min erfarenhet är ints så stor där men någon annan kanske vet bättre än mig där!!!!
Föresten - åt en frozen cheesecake häromveckan som var helt laktosfri - både creeme cheese-produkten och grädden avr laktosfria och den var lika kalasgod som den vanliga!!!!!!
Jag undrar om det blir samma slags kakor om jag byter ut margarin + mjölk mot laktos varor när jag tex bakar kakor.
bullar + långpanne rutor gör jag så med.
men fungerar det även med kakor????
sonens nya tjej tål inte mjölk och jag vill gärna att även hon ska få något gott att fika.
mvh sandkorn
Är det mjölk eller laktos hon inte tål?
Vi bakar och lagar mat med laktosfria produkter här hemma, bara byt ut.
Ingen har någonsin märkt någon skillnad, båda döttrarna och min bästa vännina är laktosintoleranta därav att jag använder laktosfritt eller låglaktos produkter.:p(Y)
Sonens tjej tål inte mjölk.
jag har köpt hem bak och mat margarin-mjölk ..mm produkter på laktos.
men min undran av just kakor....hur blir de i konsistensen med laktosprodukter i utbak..mm.
nån smakskillnad när jag bakar på laktos produkter märks inte alls.
pannkaka jag jag med gjort..
zudette
har du något recept på frozen cheeskake?????
mvh sandkorn
jag har nå´t recept själv någonstans men det liknar de som redan är utlagda så jag valde ett i mängden som typ, exakt, liknar den jag gjort och ätit. (Y)
Fryst cheesecake
Vi betällde fryst cheesecake till vårt bröllop och cateringfirman gjorde den helt på laktosfria produkter och INGEN märkte skillnad på den o de andra "vanliga"! Till dem hade vi föresten färska bär,,,, mums!!(Y)
Tror för övrigt att du inte ska oroa dig för utbak och skillander i konsistenser och annat - Min erfarenhet (men den är inte stor när det gäller bak) är att det inte är nån skillnad! Prova dig fram!
sen måste jag får rätta dig lite... Det är väl laktosFRITT det ska vara - inte produkter PÅ laktos - det låter lite som du söker laktosfyllda produkter men det är väl helt tvärtom.... eller hur!????:)
zudette
tack för receptet
ja det är inte så lätt det där med laktos-- och laktos fritt.
sonen har inte varit ihop med sin tjej så många veckor så det är helt nytt för mig
zudette
tack för receptet
ja det är inte så lätt det där med laktos-- och laktos fritt.
sonen har inte varit ihop med sin tjej så många veckor så det är helt nytt för mig
Tänk på att om tjejen inte tål mjölk så kan hon inte äta laktosfria produkter utan de måste vara helt mjölkfria.
Tycker nog att det blir fluffigare ugnspannkakor, plättar och vetebullar med den laktosfria mjölkersättningen Solhavre. Finns i mejerikylen. Använder den fortfarande. MEN den är INTE särskilt god att dricka....låglaktosmjölken är ett bättre alternativ om man vill ha matdryck!
Sonen, nu 18 år, är i det närmaste fri från sin laktosintolerans, som han haft sedan småbarnsåren, och kan t o m dricka flera glas riktig mjölk till sin älskade köttsoppa (Y)