Vet ni hur man gör en mjuk limpa utan hårda brödkanter?
Jag undrar också hur man behåller jäst-smaken så att brödet blir saftigt och nästan kletigt när man tuggar det.
Likt klassikern Pågenlimpan... :p
Ingan15 juli 2008
Ett tips när det gäller hårda kanter lägg bakplåtspapper efter halva gräddningstiden när brödet börjar få färg.Pensla med vatten när du tagit ut det ur ugnen.Jag gräddar alltid brödet kortare tid än vad som står i recepten.(Y)
Maripoosa16 juli 2008
Skrivet av Ingan den 15 jul 2008
Ett tips när det gäller hårda kanter lägg bakplåtspapper efter halva gräddningstiden när brödet börjar få färg.Pensla med vatten när du tagit ut det ur ugnen.Jag gräddar alltid brödet kortare tid än vad som står i recepten.(Y)
Bakplåtspapper under eller över brödet? :o
Fiona16 juli 2008
Ett annat tips är att "vira in" brödet i bakplåtspapper direkt när det kommer ur ugnen, sedan en handduk uppepå som stänger inne värmen så blir det mjukt istället...
Funkar även att vänta tills brödet är nästan svalt men fortfarande egentligen lite för varmt o sedan lägga det i plastpåsar... Fukten som avges låses fast och brödskorpan mjuknar.
Vet ni hur man gör en mjuk limpa utan hårda brödkanter?
Jag undrar också hur man behåller jäst-smaken så att brödet blir saftigt och nästan kletigt när man tuggar det.
Likt klassikern Pågenlimpan... :p
Ett tips när det gäller hårda kanter lägg bakplåtspapper efter halva gräddningstiden när brödet börjar få färg.Pensla med vatten när du tagit ut det ur ugnen.Jag gräddar alltid brödet kortare tid än vad som står i recepten.(Y)
Ett tips när det gäller hårda kanter lägg bakplåtspapper efter halva gräddningstiden när brödet börjar få färg.Pensla med vatten när du tagit ut det ur ugnen.Jag gräddar alltid brödet kortare tid än vad som står i recepten.(Y)
Bakplåtspapper under eller över brödet? :o
Ett annat tips är att "vira in" brödet i bakplåtspapper direkt när det kommer ur ugnen, sedan en handduk uppepå som stänger inne värmen så blir det mjukt istället...
Funkar även att vänta tills brödet är nästan svalt men fortfarande egentligen lite för varmt o sedan lägga det i plastpåsar... Fukten som avges låses fast och brödskorpan mjuknar.