kan man göra t.ex muffins utan ägg? vad kan man änvända i stället för det i så fall?
bakamonkeyprincess18 juni 2009
Är det bara enstaka ägg som saknad till t.ex. muffins så går det bra att göra utan. Kan bli lite svårt att hålla ihop sådant som sockerkaka men som sagt, enstaka går att skippa!
permat18 juni 2009
jättegoda chokladmuffins!
2 1/4 dl mjöl
1½ dl socker
1½ msk kakao
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,4 dl olja
½ dl mjölk
½ dl hett vatten
Blanda alla torra ingredienser,häll sedan i allt flytande och rör om. Lägg i muffinsformar,in i ugnen 180-200 grader i 8-10 minuter. passa noga! Det ska inte bli så mycket färg. ta ut de när de precis inte kladdar längre. Jättegoda!
ida8518 juni 2009
Skrivet av permat den 18 jun 2009
jättegoda chokladmuffins!
2 1/4 dl mjöl
1½ dl socker
1½ msk kakao
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,4 dl olja
½ dl mjölk
½ dl hett vatten
Blanda alla torra ingredienser,häll sedan i allt flytande och rör om. Lägg i muffinsformar,in i ugnen 180-200 grader i 8-10 minuter. passa noga! Det ska inte bli så mycket färg. ta ut de när de precis inte kladdar längre. Jättegoda!
tack så jätte mkt ! Dem måste jag testa ! :p tack för tipset ! :)
18 juni 2009
testa denna
http://www.allergimat.com/recept.asp?id=1252
jag gjorde detta recept och hade i kanel och rabarber som jag hade kört i kastrull innan med lite lite vatten och socker. supergott och kul att man kan äta(Y) nånting även om man är äggallergiker...denna sida är för övrigt väldigt bra med massa allergirecept.
cissi3819 juni 2009
Detta recept var jättegoda muffins(Y)(Y)
Malin_e83a19 juni 2009
Jag brukar baka muffins med NO EGG i, ett äggersättningsmedel som jag köpt på hälsokost.
Dom blir mycket goda men man får ha i lite mer ersättning än vad som rekomenderas.
Jag följer ett vanligt muffins recept men ersätter äggen med NO EGG.
Blanda gärna i någon frukt eller chokladbit så blir den extra smarrig.
kan man göra t.ex muffins utan ägg? vad kan man änvända i stället för det i så fall?
Är det bara enstaka ägg som saknad till t.ex. muffins så går det bra att göra utan. Kan bli lite svårt att hålla ihop sådant som sockerkaka men som sagt, enstaka går att skippa!
jättegoda chokladmuffins!
2 1/4 dl mjöl
1½ dl socker
1½ msk kakao
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,4 dl olja
½ dl mjölk
½ dl hett vatten
Blanda alla torra ingredienser,häll sedan i allt flytande och rör om. Lägg i muffinsformar,in i ugnen 180-200 grader i 8-10 minuter. passa noga! Det ska inte bli så mycket färg. ta ut de när de precis inte kladdar längre. Jättegoda!
jättegoda chokladmuffins!
2 1/4 dl mjöl
1½ dl socker
1½ msk kakao
1½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,4 dl olja
½ dl mjölk
½ dl hett vatten
Blanda alla torra ingredienser,häll sedan i allt flytande och rör om. Lägg i muffinsformar,in i ugnen 180-200 grader i 8-10 minuter. passa noga! Det ska inte bli så mycket färg. ta ut de när de precis inte kladdar längre. Jättegoda!
tack så jätte mkt ! Dem måste jag testa ! :p tack för tipset ! :)
testa denna
http://www.allergimat.com/recept.asp?id=1252
jag gjorde detta recept och hade i kanel och rabarber som jag hade kört i kastrull innan med lite lite vatten och socker. supergott och kul att man kan äta(Y) nånting även om man är äggallergiker...denna sida är för övrigt väldigt bra med massa allergirecept.
Detta recept var jättegoda muffins(Y)(Y)
Jag brukar baka muffins med NO EGG i, ett äggersättningsmedel som jag köpt på hälsokost.
Dom blir mycket goda men man får ha i lite mer ersättning än vad som rekomenderas.
Jag följer ett vanligt muffins recept men ersätter äggen med NO EGG.
Blanda gärna i någon frukt eller chokladbit så blir den extra smarrig.