Finns det någon som vet om det går och hur i så fall att göra en beskvi botten utan mandel då nöt allergi sätter stopp för att äta dessa godingar ?:) Jag har googlat men inte hittat något klokt {disapointed}
Hilmer547 november 2012
Skulle kanske kunna fungera med rostade solrosfrön, har inte testat själv men har bytt ut nötter mot rostade solrosfrön i pesto och på toscakaka. Du får testa dig fram lycka till.
Lenkan8 november 2012
Kokosmjöl kanske, om inte kokosnöten också ingår i allergin
Erajscha8 november 2012
Är du allergisk mot alla nötter och frön så kanske det är bättre att göra biskvierna på en kakbotten. kanske klickkakor kan funka som botten.
Jag hittade ett recept med kokosmjöl som verkar bra. Har flera nötallergiker i familjen så kokosmjöl ska köpas och biskvierna nedan ska provbakas till jul.
Kokosbiskvier
25 g smör
1 ägg
½ dl råsocker
½ dl Risenta kokosmjöl
1 msk majsstärkelse
Rör samman alla ingredienser till en jämn smet och låt stå i ca 10 minuter så att degen blir fastare. Forma till 15 små bollar och lägg på en bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Tryck till varje boll med tummen och grädda i 200 grader omkring 10 minuter. Bottnarna ska vara krispiga på ytan men lite mjuksega i mitten. Låt svalna.
emla0008 november 2012
Tack så jätte jätte mycket :) Och är det någon som hör eller kommer på något annat så säg gärna till(Y) :) :)
mattjejen9 november 2012
Man kan kke använda kokosmassa? Om man har ett recept där det e mandelmassa i botten å byter ut den.
emla0009 november 2012
Är det typ samma konsistens eller så ? Och går att köpa i vanlig affär? :)
mattjejen11 november 2012
Jag tror det e liknande konsistens å den går att köpa på ica maxi, där mandelmassa finns, så den finns säkert på andra affärskedjor oxå... :)
Lycka till å skriv gärna hur det blev om du provar kokosmassan...
DoctorWho26 november 2012
Skrivet av Scooby-Doo den 8 nov 2012
Jag hittade ett recept med kokosmjöl som verkar bra. Har flera nötallergiker i familjen så kokosmjöl ska köpas och biskvierna nedan ska provbakas till jul.
Kokosbiskvier
25 g smör
1 ägg
½ dl råsocker
½ dl Risenta kokosmjöl
1 msk majsstärkelse
Rör samman alla ingredienser till en jämn smet och låt stå i ca 10 minuter så att degen blir fastare. Forma till 15 små bollar och lägg på en bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Tryck till varje boll med tummen och grädda i 200 grader omkring 10 minuter. Bottnarna ska vara krispiga på ytan men lite mjuksega i mitten. Låt svalna.
Jag testade receptet idag. Fungerar INTE till chokladbiskvier. Ok till nyponsoppa.
KarolinaA26 november 2012
Detta recept använder jag mig av när jag gör biskvier då vi har allergier här också, (smörkrämen varierar jag med lite olika):
Biskvier utan mandelmassa
BOTTNAR::
1½ dl. strösocker
150 g mjölkfritt margarin
3 dl vetemjöl
ev.lite vatten
BOTTNAR:
Blanda strösocker och margarin poröst.
Blanda sen i mjölet och ev. lite vatten
formas till små rundlar
gräddas mitt-i-ugn 200 grader
ca 10 - 15 min
låt svalna.
Blanda smörkrämen och lägg på bottnarna, lägg i frysen 30 - 60 min.
Smält choklad och doppa kakan i.
emla00029 november 2012
Åh, det måste jag prova :) jag tänkte lite på kokosmassa med och jag hittar inte det någon stans, tycker att Ica maxi borde ha det men jag kunde inte hitta det någon stans :/
DoctorWho29 november 2012
Odense som tillverkar bla bakmassa (gjord av malda aprikoskärnor) har rensat i sitt sortiment och tagit bort produkter som inte var lönsamma. Bakmassan försvann ur butikerna och säljs enbart till bagerier och fabriker som bakar. Jag mailade Odense och frågade om man kunde köpa bakmassa från dem, svaret blev: Nej, du får fråga ett bageri om du får köpa bakmassa.
Kanske kokosmassan också blev bortrensad ur sortimentet.
DoctorWho24 februari 2013
Jag sökte kokosmassa och hittade ett recept på Tasteline. Kände mig tvungen att skriva in receptet här i tråden.
Kokosmassa
Kokosmassa används istället för mandelmassa. Satsen ger ca 150 g.
ca 15min
Tillagning
Mixa kokos, socker och 3 tsk av vattnet till en grynig massa. Späd sedan med resterande 1 tsk vatten till en bra konsistens. Forma till en korv och slå in den i aluminium eller plastfolie.
Förvara den i kylen om den inte ska användas direkt. Tina då upp den till rumstemperatur före användning.
kakan924 februari 2013
Hej,
Det finns mandelmassa på aprikoskärnor att använda.
Till botten använder du ca 275 gram riven mandelmassa, 1,5 dl strösocker och 2 st äggvitor. Vispa ihop till en pösig smet. Sedan klickar du eller spritsar ut så stora beskvier du vill ha. Låt de stå framme ett tag innan du gräddar dem i 175 grader i ca 12-20 minuter beroende på hur stora du gör. De ska ha lite färg. Låt kallna på plåten.
Lycka till.
DoctorWho25 februari 2013
Skrivet av kakan9 den 24 feb 2013
Hej,
Det finns mandelmassa på aprikoskärnor att använda.
Till botten använder du ca 275 gram riven mandelmassa, 1,5 dl strösocker och 2 st äggvitor. Vispa ihop till en pösig smet. Sedan klickar du eller spritsar ut så stora beskvier du vill ha. Låt de stå framme ett tag innan du gräddar dem i 175 grader i ca 12-20 minuter beroende på hur stora du gör. De ska ha lite färg. Låt kallna på plåten.
Lycka till.
Hej, den finns inte att köpa här där jag bor, eller inom 50 mils radie. Snälla säg vilken affärskedja som har den.
bagarnovis7 mars 2013
Hej,
varför inte använda malda pumpakärnor istället för mandel,det fungerar jättebra och är minst lika gott! Jag använder pumpa kärnor i alla recept där det ingår mandel,jättegott!
Lycka till!
Finns det någon som vet om det går och hur i så fall att göra en beskvi botten utan mandel då nöt allergi sätter stopp för att äta dessa godingar ?:) Jag har googlat men inte hittat något klokt {disapointed}
Skulle kanske kunna fungera med rostade solrosfrön, har inte testat själv men har bytt ut nötter mot rostade solrosfrön i pesto och på toscakaka. Du får testa dig fram lycka till.
Kokosmjöl kanske, om inte kokosnöten också ingår i allergin
Är du allergisk mot alla nötter och frön så kanske det är bättre att göra biskvierna på en kakbotten. kanske klickkakor kan funka som botten.
Klickkakor med havre
Jag hittade ett recept med kokosmjöl som verkar bra. Har flera nötallergiker i familjen så kokosmjöl ska köpas och biskvierna nedan ska provbakas till jul.
Kokosbiskvier
25 g smör
1 ägg
½ dl råsocker
½ dl Risenta kokosmjöl
1 msk majsstärkelse
Rör samman alla ingredienser till en jämn smet och låt stå i ca 10 minuter så att degen blir fastare. Forma till 15 små bollar och lägg på en bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Tryck till varje boll med tummen och grädda i 200 grader omkring 10 minuter. Bottnarna ska vara krispiga på ytan men lite mjuksega i mitten. Låt svalna.
Tack så jätte jätte mycket :) Och är det någon som hör eller kommer på något annat så säg gärna till(Y) :) :)
Man kan kke använda kokosmassa? Om man har ett recept där det e mandelmassa i botten å byter ut den.
Är det typ samma konsistens eller så ? Och går att köpa i vanlig affär? :)
Jag tror det e liknande konsistens å den går att köpa på ica maxi, där mandelmassa finns, så den finns säkert på andra affärskedjor oxå... :)
Lycka till å skriv gärna hur det blev om du provar kokosmassan...
Jag hittade ett recept med kokosmjöl som verkar bra. Har flera nötallergiker i familjen så kokosmjöl ska köpas och biskvierna nedan ska provbakas till jul.
Kokosbiskvier
25 g smör
1 ägg
½ dl råsocker
½ dl Risenta kokosmjöl
1 msk majsstärkelse
Rör samman alla ingredienser till en jämn smet och låt stå i ca 10 minuter så att degen blir fastare. Forma till 15 små bollar och lägg på en bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Tryck till varje boll med tummen och grädda i 200 grader omkring 10 minuter. Bottnarna ska vara krispiga på ytan men lite mjuksega i mitten. Låt svalna.
Jag testade receptet idag. Fungerar INTE till chokladbiskvier. Ok till nyponsoppa.
Detta recept använder jag mig av när jag gör biskvier då vi har allergier här också, (smörkrämen varierar jag med lite olika):
Biskvier utan mandelmassa
BOTTNAR::
1½ dl. strösocker
150 g mjölkfritt margarin
3 dl vetemjöl
ev.lite vatten
SMÖRKRÄM:
1dl. mjölkfritt margarin
1½ dl. florsocker
1 msk kakao
BOTTNAR:
Blanda strösocker och margarin poröst.
Blanda sen i mjölet och ev. lite vatten
formas till små rundlar
gräddas mitt-i-ugn 200 grader
ca 10 - 15 min
låt svalna.
Blanda smörkrämen och lägg på bottnarna, lägg i frysen 30 - 60 min.
Smält choklad och doppa kakan i.
Åh, det måste jag prova :) jag tänkte lite på kokosmassa med och jag hittar inte det någon stans, tycker att Ica maxi borde ha det men jag kunde inte hitta det någon stans :/
Odense som tillverkar bla bakmassa (gjord av malda aprikoskärnor) har rensat i sitt sortiment och tagit bort produkter som inte var lönsamma. Bakmassan försvann ur butikerna och säljs enbart till bagerier och fabriker som bakar. Jag mailade Odense och frågade om man kunde köpa bakmassa från dem, svaret blev: Nej, du får fråga ett bageri om du får köpa bakmassa.
Kanske kokosmassan också blev bortrensad ur sortimentet.
Jag sökte kokosmassa och hittade ett recept på Tasteline. Kände mig tvungen att skriva in receptet här i tråden.
Kokosmassa
Kokosmassa används istället för mandelmassa. Satsen ger ca 150 g.
ca 15min
Ingredienser
1,5 dl Kokos
0,9 dl florsocker
4 msk strösocker
4 tsk vatten
Tillagning
Mixa kokos, socker och 3 tsk av vattnet till en grynig massa. Späd sedan med resterande 1 tsk vatten till en bra konsistens. Forma till en korv och slå in den i aluminium eller plastfolie.
Förvara den i kylen om den inte ska användas direkt. Tina då upp den till rumstemperatur före användning.
Hej,
Det finns mandelmassa på aprikoskärnor att använda.
Till botten använder du ca 275 gram riven mandelmassa, 1,5 dl strösocker och 2 st äggvitor. Vispa ihop till en pösig smet. Sedan klickar du eller spritsar ut så stora beskvier du vill ha. Låt de stå framme ett tag innan du gräddar dem i 175 grader i ca 12-20 minuter beroende på hur stora du gör. De ska ha lite färg. Låt kallna på plåten.
Lycka till.
Hej,
Det finns mandelmassa på aprikoskärnor att använda.
Till botten använder du ca 275 gram riven mandelmassa, 1,5 dl strösocker och 2 st äggvitor. Vispa ihop till en pösig smet. Sedan klickar du eller spritsar ut så stora beskvier du vill ha. Låt de stå framme ett tag innan du gräddar dem i 175 grader i ca 12-20 minuter beroende på hur stora du gör. De ska ha lite färg. Låt kallna på plåten.
Lycka till.
Hej, den finns inte att köpa här där jag bor, eller inom 50 mils radie. Snälla säg vilken affärskedja som har den.
Hej,
varför inte använda malda pumpakärnor istället för mandel,det fungerar jättebra och är minst lika gott! Jag använder pumpa kärnor i alla recept där det ingår mandel,jättegott!
Lycka till!