Jag undrar, om man kan byta ut bikarbonat i peppearkaksdeg (Tant Harriets) mot bakpulver?
Det är bra med snabbt svar för jag tänkte baka dem nu:)
Tack på förhand!!
/Russinet
Russinet-Korinten15 december 2008
Jag behöver inte svar längre, vi hade bikarbonat hemma.:)
God pepparrkaksdeg!
Eery16 december 2008
men jag skulle vilja veta vilka "jäsmedel" som kan ersättas med vad:o
en jättebra tråd ju(Y)
frucaos16 december 2008
Bikarbonat anses passa bäst i smet med sur tillsats, som exempelvis gräddfil, ger eventuellt en viss bismak och om det används i vanlig sockerkaka en gul-brun-grön missfärgning. Med anledning av detta används bikarbonat främst i kakor där brun färg föredras, som mjuk pepparkaka och morotskaka. (Från wikipedia).
Bakpulver behöver inte sur tillsats - så det går bra att byta bikarbonat mot bakpulver, men inte tvärtom. Har för mig att mängderna bör reguleras lite grann, men det går nog relativt bra att bara byta.
Hoppas att det hjälper.
Eery16 december 2008
tack:)
eddieteddie16 december 2008
Om jag inte minns fel så kan man byta ut 1 tsk bikarbonat mot 2 tsk bakpulver. Om jag inte minns fel.......:'(
LEDIVO16 december 2008
Skrivet av eddieteddie den 16 dec 2008
Om jag inte minns fel så kan man byta ut 1 tsk bikarbonat mot 2 tsk bakpulver. Om jag inte minns fel.......:'(
Det stämmer nog för det har jag också hört.
//KAROLO
Jag undrar, om man kan byta ut bikarbonat i peppearkaksdeg (Tant Harriets) mot bakpulver?
Det är bra med snabbt svar för jag tänkte baka dem nu:)
Tack på förhand!!
/Russinet
Jag behöver inte svar längre, vi hade bikarbonat hemma.:)
God pepparrkaksdeg!
men jag skulle vilja veta vilka "jäsmedel" som kan ersättas med vad:o
en jättebra tråd ju(Y)
Bikarbonat anses passa bäst i smet med sur tillsats, som exempelvis gräddfil, ger eventuellt en viss bismak och om det används i vanlig sockerkaka en gul-brun-grön missfärgning. Med anledning av detta används bikarbonat främst i kakor där brun färg föredras, som mjuk pepparkaka och morotskaka. (Från wikipedia).
Bakpulver behöver inte sur tillsats - så det går bra att byta bikarbonat mot bakpulver, men inte tvärtom. Har för mig att mängderna bör reguleras lite grann, men det går nog relativt bra att bara byta.
Hoppas att det hjälper.
tack:)
Om jag inte minns fel så kan man byta ut 1 tsk bikarbonat mot 2 tsk bakpulver. Om jag inte minns fel.......:'(
Om jag inte minns fel så kan man byta ut 1 tsk bikarbonat mot 2 tsk bakpulver. Om jag inte minns fel.......:'(
Det stämmer nog för det har jag också hört.
//KAROLO