Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biscotti

  • Luna 24 oktober 2007

    I senaste Laga lätt tidningen fanns ett recept på en efterrätt jag vill prova. Till det ska det vara Biscotti. Har inte hittat det i någon affär, (finns säkert om jag letar lite mer). Men tänkte att man kan baka dessa skorpor själv.

    Någon som har ett bra recept på dessa små bakverk ?

  • mariad 24 oktober 2007

    Biscotti kallas även ofta för Cantuccini. Det finner du i de flesta affärer och det finns det gott om recept på.

  • ThomasP 24 oktober 2007

    Jag har lagt in ett recept som kommer Italienska biscotti// Thomas(Y)

  • 24 oktober 2007

    Italienska biscotti :
    250 g mjöl
    250 g socker
    3 ägg
    150 g hela mandlar
    200 g tärnad Odense Mandelmassa Lyx 60/40
    0,5 tsk bakpulver
    2 spsk. vaniljsocker
    Gör så här
    1. Blanda mmjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker och hela mandlar.
    2. Smula försiktigt i mandelmassan och få samman till en deg med hjälpav vispat ägg.
    3. Dela degen i tre bitar och rulla ut till långa korvar med ca 4 cm bredd. (Degen är mycket klistrig.)
    4. Baka kakorna i ca 20 min. i mitten av ugnen i 175 °C.
    5. Skär kakorna i skivor, lägg dem en och en på en bakplåt och rosta dem spröda i 150 °C i ca. 15 min.
    6. Låt dem svalna.


    ljusa biscotti:
    ca 60 st
    150 g sötmandlar
    10 droppar Bittermandel
    6 dl vetemjöl
    1 krm salt
    100 g Mörk Choklad
    1 ½ tsk Bakpulver
    1 tsk Vanillinsocker
    3 dl socker
    5 ägg
    Gör så här:
    Grovhacka chokladen och mandlarna. Lägg mjöl, salt, kakao, bakpulver, vaniljsocker och socker i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mitten och knäck äggen & droppa i bittermandel däri. Arbeta ihop till en deg och arbeta in nöt- och chokladhacket. Tillsätt ev mer mjöl. Forma degen till tre längder. Lägg dem på en bakplåt. Grädda mitt i ugnen på 175°, 20 min. Skär i sneda bitar. Torka i 175°, 10 min på varje sida. Stäng av ugnen och låt skorporna torka på eftervärme.


    Biscotti med banan och pecannötter :
    ca 36 st
    1 ägg
    2 mogna bananer, mosade
    1 msk matolja
    1 vaniljstång (eller 1 msk vaniljsocker)
    4 dl mjöl
    1 tsk bakpulver
    1/2 tsk salt
    1,25 dl mörkt muscovadosocker
    60 g grovhackade pecannötter
    50 g finhackad mörk choklad
    Sätt ugnen på 175°C. Skär en skåra i vaniljstången, och skrapa ut fröna i en stor bunke. Tillsätt oljan, och blanda ordentligt. Tillsätt banan och ägg; blanda.
    Häll i mjöl, socker, salt och bakpulver, och blanda om. Tillsätt till sist nötterna och chokladen, och blanda försiktigt. Smeten kommer att vara kladdig, men hanterbar.



    Ljus Choklad biskotti:
    ca 60 st
    150g hasselnötter
    6 dl vetemjöl
    1 krm salt
    100 g Fazer Ögon Ljus Choklad
    1 ½ dl Fazer Ögon Cacao
    1 ½ tsk Fazer Ögon Bakpulver
    1 tsk Fazer Ögon Vanillinsocker
    3 dl socker
    5 ägg
    Gör så här:
    Grovhacka chokladen och nötterna. Lägg mjöl, salt, kakao, bakpulver, vanillinsocker och socker i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mitten och knäck äggen däri. Arbeta ihop till en deg och arbeta in nöt- och chokladhacket. Tillsätt ev mer mjöl. Forma degen till tre längder. Lägg dem på en bakplåt. Grädda mitt i ugnen på 175°, 20 min. Skär i sneda bitar. Torka i 175°, 10 min på varje sida. Stäng av ugnen och låt skorporna torka på eftervärme.



    Biscotti med vit choklad och lingon :
    ca 60 st
    100 gram smör, rumsvarmt (eller kör 30 sek i mikron på låg effekt)
    2 dl socker
    3 ägg
    7 dl mjöl
    3 tsk bakpulver
    1 tsk vaniljsocker
    1/2 tsk salt
    100 g hackad vit choklad
    2 dl frysta lingon
    Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop smör och socker, och tillsätt äggen. Blanda ner choklad och lingon. Blanda mjöl, bakpulver och salt, och rör ner det i de våta ingredienserna.
    Forma tre längder av degen, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Lämna ordentligt med mellanrum - de flyter ut mycket. Grädda i ca 15 minuter. Ta ut och skär i tunna skivor, och lägg ner på plåten. Sänk värmen till 100°C. Torka i ca en halvtimme, stäng sen av ugnen och låt dem stå i eftervärme tills de är helt torra och knapriga.

    (Y)

  • Luna 27 oktober 2007

    Tack för svaren och alla recepten. Ska försöka få upp resultatet av dem som blev inom kort.

  • Luna 27 oktober 2007

    Tack för svaren och alla recepten. Ska försöka få upp resultatet av dem som blev inom kort.

  • nettans 28 oktober 2007

    Här kommer några recept till....

    Biscotti (Italienska mandelskorpor) ca 50 st

    100 g smör eller margarin
    200 g sötmandel
    4 ägg
    3 dl socker
    ½ tsk salt
    finrivet skal av 1 citron
    2 rivna bittermandlar
    6 dl vetemjöl
    1 msk vaniljsocker
    2 tsk bakpulver

    Sätt ugnen på 175º. Smält matfettet och ställ det åt sidan för att svalna. Hacka mandeln väldigt grovt.
    Strö ut den på en bakplåt och rosta i mitten av ugnen tills den börjar få lite gyllenbrun färg, ca 6-8 minuter.
    Ta ut plåten och låt mandeln kallna.
    Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i var sin bunke.

    Tillsätt socker till gulorna och salt till vitorna. Vispa först vitorna till ett fast vitt skum,

    vispa därefter gulorna och sockret till en och porös smet. Vänd ner det rivna citronskalet i äggulesmeten och
    sikta ner de torra ingredienserna.

    Skrapa ner äggviteskummet och rör om varsamt. Tillsätt matfettet och till sist mandeln.
    Blanda samman till en ganska lös deg. Dela degen i 3 lika stora delar. Forma dessa till små limpor på mjölat bakbord,
    lika långa som kortsidan plåten. Lyft över längderna på plåten klädda med bakplåtspapper.
    Tryck med mjölad hand ut dem till ca 8 cm bredd. Grädda längderna i mitten av ugnen i 15-18 minuter.
    Skär dem nygräddade i sneda smala bitar. Ställ tillbaka plåten med kakorna och rosta dem i mitten av ugnen
    i ca 8 minuter. Låt skorporna eftertorka i den avstängda ugnen med luckan på glänt i ca 30 minuter.

    Med chokladsmak:
    Tillsätt ½ dl kakaopulver och minska mjölet med samma mängd. Byt även ut citronskalet mot skalet från 1 apelsin.
    Bittermandeln ska heller inte vara med.
    _______________________________________________

    Saffransbiscotti:

    2 ägg
    1,5 pkt saffran
    100 g hackad sötmandel
    100 g smör (
    1 dl socker
    4 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver

    Vispa ihop ägg och saffran. Blanda ner smält smör och socker, vispa till en porös smet. Blanda sedan ner vetemjöl, bakpulver och mandel.

    Fördela degen i tre längder på bakplåt. Grädda i 200 grader (i mitten av ugnen) i 15 minuter.

    Efter att du tagit ut längderna, låter du dom svalna en stund på plåten. Skär ca 2 cm breda bitar. Torka sedan bitarna ca 1 timme i 75 gradervarm ugn.
    _______________________________________________

    Pepparkaksbiscotti

    Tid ca: 1-2 tim

    Ingredienser:
    2 dl socker
    4 ägg
    1 påse pepparkakskryddor
    2 tsk bakpulver
    5 dl vetemjöl
    200 g smör
    4 dl sötmandel, hackad

    Tillagning
    Vispa socker och smör poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda bakpulver och pepparkakskryddor med mjölet. Tillsätt mjölblandningen, hackad mandel i äggblandningen. Baka ut som ett bröd på en plåt. Grädda i 180°C, 20 minuter. Låt svalna något och skiva tunt. Lägg skivorna på en plåt och torka i ugn, 100°C ca 1 timme.

  • nettans 28 oktober 2007

    Biscotti di Prato :) :p :D
    (Leilas biscottis)

    Cirka 35 skorpor
    Ingredienser
    100 g hel sötmandel
    75 g pinjenötter
    4 dl vetemjöl
    3 1/2 dl strösocker
    skal av 1 apelsin
    1/2 vaniljstÂng
    1/4 tsk bakpulver
    1 nypa salt
    2 ekologiska ägg

    Kock:
    Leila Lindholm

    Gör så här:
    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
    Skålla och skala mandlarna.
    Rosta dem i ugnen tills de fått lite färg, cirka 5 minuter.
    Hacka mandlarna och pinjenöttera mycket grovt.
    Blanda hackade nötter, mjöl, strösocker, rivet apelsinskal, urskrapad vaniljstång, bakpulver och salt på en ren bönkskiva.
    Forma en grop i mitten och häll i äggen.
    Knåda ihop till en deg och rulla till två rullar.
    Baka dem i 15-20 minuter tills de fått gyllene färg och är genomgräddade och tag ut längderna.
    Sänk ugnen till 150 grader och skiva rullarna lite p snedden, i 1 cm tjocka skivor.
    Torka skorporna på en plåt i ugnen, i 25-30 minuter tills de är helt torra.

    Leilas tips!
    Dessa knapriga skorpor kan varieras hur mycket som helst. Det går bra att byta ut mandeln mot pistaschnötter, hasselnötter eller valnötter. Man kan även tillsätta olika kryddor som korianderfrö, kanel, mörk kvalitets choklad och kardemumma.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.