Jag tycker det är svårt att lyckas med blåbärspaj. Det rinner överallt och bottnen blir helt blöt. Jag har läst att man skall blanda bären med potatismjöl. Blir det verkligen lyckat och förstör det inte smaken??
Har ni nått bra recept på blåbärspaj. Gärna med maräng.
dystraior18 oktober 2008
Man kan blanf med potatismjöl, men gäller att inte ta för mycket, jag och mamma gjorde det och det blev gele av blåbären, men det påverkade inte smaken iaf :o
anluk18 oktober 2008
I mitt recept på blåbärspaj som jag alltid använder har jag 1/2 liter bär, 1/2 dl socker och 1 msk potatismjöl. Blanda det ordentligt. Tycker det blir bra!
zudette18 oktober 2008
Att strö över potatismjöl är ett bra tips (Y)- ett par matskedar räcker - brukar göra så även på rabarberpajen och andra bärpajer! Smaken påverkas inte!
The_mama97mia18 oktober 2008
Hej IrreVirre, här får du ett recept på paj som funkar fint med blåbär, men här måste du nog ta potatismjöl i.
Och Mia, din paj med vinbär i ursprungsreceptet verkar jättegod!
Tack & Bock!
boz196518 oktober 2008
Skrivet av IrreVirre den 18 okt 2008
Jag tycker det är svårt att lyckas med blåbärspaj. Det rinner överallt och bottnen blir helt blöt. Jag har läst att man skall blanda bären med potatismjöl. Blir det verkligen lyckat och förstör det inte smaken??
Har ni nått bra recept på blåbärspaj. Gärna med maräng.
Potatismjöl har en neutral smak, så du kan lugnt använda det.
Suddisen18 oktober 2008
Jag har ett recept som heter Klässbols blåbärspaj med maräng
bayrare18 oktober 2008
(Y)
Jag brukar använda gele eller syltsocker. Man ska ju ändå söta lite grann och sockret ger inte samma "krämkonsistens" som potatismjöl.
Anita
Babzan18 oktober 2008
Har gjort blåbärspaj både med och utan potatismjöl. Tycker att den med potatismjöl blir klart bäst, mjölet suger upp vätskan och ger en bättre konsistens!:) Tycker inte att potatismjölet försämrar smaken alls:p
marwis18 oktober 2008
Skrivet av bayrare den 18 okt 2008
(Y)
Jag brukar använda gele eller syltsocker. Man ska ju ändå söta lite grann och sockret ger inte samma "krämkonsistens" som potatismjöl.
Jag tycker det är svårt att lyckas med blåbärspaj. Det rinner överallt och bottnen blir helt blöt. Jag har läst att man skall blanda bären med potatismjöl. Blir det verkligen lyckat och förstör det inte smaken??
Har ni nått bra recept på blåbärspaj. Gärna med maräng.
Man kan blanf med potatismjöl, men gäller att inte ta för mycket, jag och mamma gjorde det och det blev gele av blåbären, men det påverkade inte smaken iaf :o
I mitt recept på blåbärspaj som jag alltid använder har jag 1/2 liter bär, 1/2 dl socker och 1 msk potatismjöl. Blanda det ordentligt. Tycker det blir bra!
Att strö över potatismjöl är ett bra tips (Y)- ett par matskedar räcker - brukar göra så även på rabarberpajen och andra bärpajer! Smaken påverkas inte!
Hej IrreVirre, här får du ett recept på paj som funkar fint med blåbär, men här måste du nog ta potatismjöl i.
Barbros Vinbärspaj
Lycka till!
/Mia
Ja då skall jag pova med potatismjöl:-)
Och Mia, din paj med vinbär i ursprungsreceptet verkar jättegod!
Tack & Bock!
Jag tycker det är svårt att lyckas med blåbärspaj. Det rinner överallt och bottnen blir helt blöt. Jag har läst att man skall blanda bären med potatismjöl. Blir det verkligen lyckat och förstör det inte smaken??
Har ni nått bra recept på blåbärspaj. Gärna med maräng.
Potatismjöl har en neutral smak, så du kan lugnt använda det.
Jag har ett recept som heter Klässbols blåbärspaj med maräng
(Y)
Jag brukar använda gele eller syltsocker. Man ska ju ändå söta lite grann och sockret ger inte samma "krämkonsistens" som potatismjöl.
Anita
Har gjort blåbärspaj både med och utan potatismjöl. Tycker att den med potatismjöl blir klart bäst, mjölet suger upp vätskan och ger en bättre konsistens!:) Tycker inte att potatismjölet försämrar smaken alls:p
(Y)
Jag brukar använda gele eller syltsocker. Man ska ju ändå söta lite grann och sockret ger inte samma "krämkonsistens" som potatismjöl.
Anita
Vilkenhimla bra idé(Y)
/Marie