Ni som är vana bakare. Hur ska värmen vara när man har varmluftsugn gentemot vanlig ugn. har för mig att man inte ska ha lika varmt i varmluften men är inte riktigt säker. Nån som vet just nu för jag ska börja brödbaket nu....
MammaModesty9 februari 2008
temperaturen ska vara något lägre... säg om du ska grädda i normal ugn i 200 grader så ska du nog ha en 180 i varmluft...
Kristiina9 februari 2008
Jag använder nästan alltid varmluften, tycker att det funkar bäst. Man får nästan prova sig fram, men jag brukar sänka med ca 25-50 grader mot vad det står i receptet,men som sagt, prova dig fram! Lycka till!
farmoringer9 februari 2008
stort tack till dig....(Y)
doris089 februari 2008
Jo det stämmer. Sänk ca 25 grader, det blir nog bra. Lycka till!
Agneta
farmoringer9 februari 2008
Det är det som är så superbra med matklubben. Är nästan nån inne alltid, som kan svara på ens frågor när de dyker upp...
9 februari 2008
eftersom de gamla ugnarna gick till 300 grader och de nya varmluftsugnarna bara till 250 så tror jag att du ska ha 50 grader lägre värme. För att inget ska gå helt fel föreslår jag 25 grader lägre värme i din ugn än vad som står i receptet.
Lycka till!
Hjotrongull9 februari 2008
Jag sänker alltid temperaturen med 25 grader och det har alltid funkat i min ugn...(Y)
Lovisbovis19 december 2011
Men betyder det att man ska hålla sej till samma tid?
*L*
frokenviol19 december 2011
Skrivet av farmoringer den 9 feb 2008
Det är det som är så superbra med matklubben. Är nästan nån inne alltid, som kan svara på ens frågor när de dyker upp...
Ni som är vana bakare. Hur ska värmen vara när man har varmluftsugn gentemot vanlig ugn. har för mig att man inte ska ha lika varmt i varmluften men är inte riktigt säker. Nån som vet just nu för jag ska börja brödbaket nu....
temperaturen ska vara något lägre... säg om du ska grädda i normal ugn i 200 grader så ska du nog ha en 180 i varmluft...
Jag använder nästan alltid varmluften, tycker att det funkar bäst. Man får nästan prova sig fram, men jag brukar sänka med ca 25-50 grader mot vad det står i receptet,men som sagt, prova dig fram! Lycka till!
stort tack till dig....(Y)
Jo det stämmer. Sänk ca 25 grader, det blir nog bra. Lycka till!
Agneta
Det är det som är så superbra med matklubben. Är nästan nån inne alltid, som kan svara på ens frågor när de dyker upp...
eftersom de gamla ugnarna gick till 300 grader och de nya varmluftsugnarna bara till 250 så tror jag att du ska ha 50 grader lägre värme. För att inget ska gå helt fel föreslår jag 25 grader lägre värme i din ugn än vad som står i receptet.
Lycka till!
Jag sänker alltid temperaturen med 25 grader och det har alltid funkat i min ugn...(Y)
Men betyder det att man ska hålla sej till samma tid?
*L*
Det är det som är så superbra med matklubben. Är nästan nån inne alltid, som kan svara på ens frågor när de dyker upp...
(Y)