Hej
Är det någon som vet om man kan förbereda rullen genom att frysa in den färdigbakta "bottnen" utan att den förlorar sin krispighet.
jas6525 januari 2008
Hej.
Klart att du kan, det går jätte bra att frysa marängen eller en färdig tårta utan at den tappar krispigheten.
Jag garanterar detta då jag bakar budapest tårta ganska ofta och i nästan samtliga fall så tillagar jag marängen någon dag före och fryser. Se även mitt recept här på matklubben.
Mvh
Anders
sulu25 januari 2008
Skrivet av jas65 den 25 jan 2008
Hej.
Klart att du kan, det går jätte bra att frysa marängen eller en färdig tårta utan at den tappar krispigheten.
Jag garanterar detta då jag bakar budapest tårta ganska ofta och i nästan samtliga fall så tillagar jag marängen någon dag före och fryser. Se även mitt recept här på matklubben.
Mvh
Anders
Tack...för ditt snabba svar.
Har du kanske något tips om vad jag kan använda alla gulorna till.
Mvh
Susan
avetam25 januari 2008
Om inte marrängen är torr från början är det lätt att den tappar krispigheten när den tinas efter infrysning.
Låt bottnen ligga på galler i ugnen (i eftervärmen) då den är färdiggräddad.
jas6525 januari 2008
En bearnaisesås, hollandaisås eller frys in dem för att användas senare. Jag har även gjort sockerkaka på dem och det fungerade bra.
Hej
Är det någon som vet om man kan förbereda rullen genom att frysa in den färdigbakta "bottnen" utan att den förlorar sin krispighet.
Hej.
Klart att du kan, det går jätte bra att frysa marängen eller en färdig tårta utan at den tappar krispigheten.
Jag garanterar detta då jag bakar budapest tårta ganska ofta och i nästan samtliga fall så tillagar jag marängen någon dag före och fryser. Se även mitt recept här på matklubben.
Mvh
Anders
Hej.
Klart att du kan, det går jätte bra att frysa marängen eller en färdig tårta utan at den tappar krispigheten.
Jag garanterar detta då jag bakar budapest tårta ganska ofta och i nästan samtliga fall så tillagar jag marängen någon dag före och fryser. Se även mitt recept här på matklubben.
Mvh
Anders
Tack...för ditt snabba svar.
Har du kanske något tips om vad jag kan använda alla gulorna till.
Mvh
Susan
Om inte marrängen är torr från början är det lätt att den tappar krispigheten när den tinas efter infrysning.
Låt bottnen ligga på galler i ugnen (i eftervärmen) då den är färdiggräddad.
En bearnaisesås, hollandaisås eller frys in dem för att användas senare. Jag har även gjort sockerkaka på dem och det fungerade bra.
mvh
Anders