Jag undrar om man kan baka en budapestbotten i förväg och hur man då förvarar den bäst, eller skall den göras samma dag?
:o
Runan8 oktober 2009
Jag har gjort både botten , fyllt och rullat den, dagen före användning. Plastat den och förvarat i kylskåpet. Det har fungerat alldeles utmärkt.
bruno079 oktober 2009
Det går jättebra att göra dom i förväg. Lägg botten på en plåt med bakplåtspapper när den svalnat och frys den, plåten kan du ta bort när den stelnat. Gör du många samtidigt så skär till några kartonger till plåtar istället. Tina den och fyll den några timmar eller t.o.m. dagen innan du ska ha den så den saftar till sej.
Ett tips från mej som jag testade i somras! Istället för mandariner ta blåbär det blir supergott och inte alls så sött.
supermat9 oktober 2009
Skrivet av Runan den 8 okt 2009
Jag har gjort både botten , fyllt och rullat den, dagen före användning. Plastat den och förvarat i kylskåpet. Det har fungerat alldeles utmärkt.
Det låter jättebra, men blir inte botten seg? :o
supermat9 oktober 2009
Skrivet av bruno07 den 9 okt 2009
Det går jättebra att göra dom i förväg. Lägg botten på en plåt med bakplåtspapper när den svalnat och frys den, plåten kan du ta bort när den stelnat. Gör du många samtidigt så skär till några kartonger till plåtar istället. Tina den och fyll den några timmar eller t.o.m. dagen innan du ska ha den så den saftar till sej.
Ett tips från mej som jag testade i somras! Istället för mandariner ta blåbär det blir supergott och inte alls så sött.
Det låter gott med blåbär, ska prova det. :D
Runan10 oktober 2009
Jag tycker inte botten blir seg om jag fyller den dagen före. Jag brukar vara noga med att inte vispa grädden för hårt för då kan grädden bli lite konstig dagen efter.
Lycka till !
Razzel10 oktober 2009
Det går jättebra att frysa den färdig. Jag brukar ofta ha en liggande i frysen. (Y)
:p:p:p
supermat12 oktober 2009
Skrivet av Razzel den 10 okt 2009
Det går jättebra att frysa den färdig. Jag brukar ofta ha en liggande i frysen. (Y)
:p:p:p
Tack för tipset, det ska jag prova nästa gång, i kväll blir det
till att baka för morgondagen. :)
Jag undrar om man kan baka en budapestbotten i förväg och hur man då förvarar den bäst, eller skall den göras samma dag?
:o
Jag har gjort både botten , fyllt och rullat den, dagen före användning. Plastat den och förvarat i kylskåpet. Det har fungerat alldeles utmärkt.
Det går jättebra att göra dom i förväg. Lägg botten på en plåt med bakplåtspapper när den svalnat och frys den, plåten kan du ta bort när den stelnat. Gör du många samtidigt så skär till några kartonger till plåtar istället. Tina den och fyll den några timmar eller t.o.m. dagen innan du ska ha den så den saftar till sej.
Ett tips från mej som jag testade i somras! Istället för mandariner ta blåbär det blir supergott och inte alls så sött.
Jag har gjort både botten , fyllt och rullat den, dagen före användning. Plastat den och förvarat i kylskåpet. Det har fungerat alldeles utmärkt.
Det låter jättebra, men blir inte botten seg? :o
Det går jättebra att göra dom i förväg. Lägg botten på en plåt med bakplåtspapper när den svalnat och frys den, plåten kan du ta bort när den stelnat. Gör du många samtidigt så skär till några kartonger till plåtar istället. Tina den och fyll den några timmar eller t.o.m. dagen innan du ska ha den så den saftar till sej.
Ett tips från mej som jag testade i somras! Istället för mandariner ta blåbär det blir supergott och inte alls så sött.
Det låter gott med blåbär, ska prova det. :D
Jag tycker inte botten blir seg om jag fyller den dagen före. Jag brukar vara noga med att inte vispa grädden för hårt för då kan grädden bli lite konstig dagen efter.
Lycka till !
Det går jättebra att frysa den färdig. Jag brukar ofta ha en liggande i frysen. (Y)
:p:p:p
Det går jättebra att frysa den färdig. Jag brukar ofta ha en liggande i frysen. (Y)
:p:p:p
Tack för tipset, det ska jag prova nästa gång, i kväll blir det
till att baka för morgondagen. :)