Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Charlotte?

  • shieldfire 23 juli 2008

    Någon som vet vad som utmärker en "Charlotte". Det är en typ av efterrätt med bröd och frukt som jag hittar i t ex Cadier's "Illustrerad kokbok" från 1876.

  • Vivoplena 23 juli 2008

    Stora Dessertboken skriver:

    "En charlotte var ursprungligen en varm äppelpudding gräddad i en djup form klädd med bröd eller mjuk kaka. Den dyker upp i brittiska kokböcker på 1700-talet och kan kan vara döpt efter drottning Charlotte som tydligen var äppelfantast. Senare förändrades chatlotten till en charlotte russe, där man lade kall vanlijkräm eller bavaroisliknande kräm i mitten och kylde alltsammans. /.../"

    I Samms bok finns recept på flera olika charlotter och charlotte russe.

  • shieldfire 23 juli 2008

    OK, tack. Den jag såg påminner definitivt inte om en pudding, snarare det senare - men man gör den ugnen ist f att kyla den.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.