Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate chip cookie i gjutjärnspanna?

  • Penne 13 juni 2011

    Jag hittade det här goda receptet, men skulle vilja grädda den i en vanlig form. Går det tro?

    Chocolate chip cookie i gjutjärnspanna

    200 g rumsvarmt margarin
    1 dl strösocker
    2 dl farinsocker
    1 ägg
    1 dl jordnötssmör
    5 dl vetemjöl
    1 tsk bikarbonat
    2 tsk vaniljsocker
    ½ tsk salt
    2 dl hackad mörk choklad
    2 dl hackad mjölkchoklad

    Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en gjutjärnspanna, ca 25 cm i diameter.

    Rör margarin, socker och farinsocker pösigt. Tillsätt ägg och jordnötssmör. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en annan bunke. Rör ner i smeten och blanda till en slät deg. Tillsätt chokladen.

    Tryck ut degen i stekpannan. Grädda ca 40 minuter. Låt inte kakan stå inne för länge för den fortsätter att gräddas en stund när den tas ut ur ugnen. Låt svalna på galler. Servera varm eller kall. Servera som den är eller med vaniljglass

  • penntrollet 13 juni 2011

    Fungerar alldeles utmärkt att använda en vanlig bakform, har bakat denna många gånger i vanlig aluminiumbakform enklast med en springform då man kan man lossa kanten

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.