Jag tänkte baka chocolate chip cookies enligt ett amerikanskt recept. Problemet är att jag är osäker på vilket socker som ska användas. I receptet står det brown sugar, vilket såklart är brunt socker... Men är det egentligen farinsocker eller råsocker? Eller något annat jag inte tänkt på?
Har förresten någon ett rikitgt bra recept på Chocolate chipcookies? Inte med havregryn eller nötter utan endast spröda kakor med chokladbitar som ev är en liten aning sega i mitten. Vi åt fantastiskt goda chocolate chip cookies när vi var på kryssning med Vision of the seas i somras, och nu försöker jag hitta ett recept som ger mig lika goda kakor! Inte det lättaste...
Tack!
svengelsk7 oktober 2009
Brown sugar i England är som jag minns farinsocker. Det finns både ljust och mörkt. Råsocker känner jag däremot inte till och skulle gärna vilja veta om det är hårdare och ger knaprigare resultat än vanligt socker. I så fall motsvarar det demerara sugar.
AnneNi7 oktober 2009
Råsocker är ett brunt och lite hårdare, grovkornigare socker än stösocker kan man säga. Tror det framställs av sockerrör, till skillnad från vanligt stösocker som framställs av sockerbetor.
Tack för svaret förresten!
vitchokladkaka8 oktober 2009
Jag har precis haft prov på detta;) det e farinsocker
Jag tänkte baka chocolate chip cookies enligt ett amerikanskt recept. Problemet är att jag är osäker på vilket socker som ska användas. I receptet står det brown sugar, vilket såklart är brunt socker... Men är det egentligen farinsocker eller råsocker? Eller något annat jag inte tänkt på?
Har förresten någon ett rikitgt bra recept på Chocolate chipcookies? Inte med havregryn eller nötter utan endast spröda kakor med chokladbitar som ev är en liten aning sega i mitten. Vi åt fantastiskt goda chocolate chip cookies när vi var på kryssning med Vision of the seas i somras, och nu försöker jag hitta ett recept som ger mig lika goda kakor! Inte det lättaste...
Tack!
Brown sugar i England är som jag minns farinsocker. Det finns både ljust och mörkt. Råsocker känner jag däremot inte till och skulle gärna vilja veta om det är hårdare och ger knaprigare resultat än vanligt socker. I så fall motsvarar det demerara sugar.
Råsocker är ett brunt och lite hårdare, grovkornigare socker än stösocker kan man säga. Tror det framställs av sockerrör, till skillnad från vanligt stösocker som framställs av sockerbetor.
Tack för svaret förresten!
Jag har precis haft prov på detta;) det e farinsocker