Mina favoritefterrätter är i alla kategorier de som innehåller choklad. Jag gillar en god chokladefterrätt men jag är ganska dålig på att göra dem. Är det någon som kan hjälpa mig. Gärna med frukt till och så massor av mörk choklad.
2 november 2000
Här har du absoluta favoriten!150 g Valrhonachoklad75 g osaltat smör2 äggulor1 ägg2 msk sockerhallonInhandla chokald med hög kakaohalt, ca 75%, gärna Valrhona. Smält 75 g osaltat smör, tag kastrull från platta och låt den hackade chokladen långsamt smälta däri. Vispa samtidigt 2 äggulor och 1 ägg med 2 msk socker i ca 10 min. Vända sakta ner chokladen få tag.Lägg hallon i portionsformar och fyll på med choladsmeten, inte ända upp till kanten, den sväller som en sufflé i ugnens 225 grader i 10 minuter. Servera direkt, en lite citronmelisskvist och ett glas Tokaij.
Mina favoritefterrätter är i alla kategorier de som innehåller choklad. Jag gillar en god chokladefterrätt men jag är ganska dålig på att göra dem. Är det någon som kan hjälpa mig. Gärna med frukt till och så massor av mörk choklad.
Här har du absoluta favoriten!150 g Valrhonachoklad75 g osaltat smör2 äggulor1 ägg2 msk sockerhallonInhandla chokald med hög kakaohalt, ca 75%, gärna Valrhona. Smält 75 g osaltat smör, tag kastrull från platta och låt den hackade chokladen långsamt smälta däri. Vispa samtidigt 2 äggulor och 1 ägg med 2 msk socker i ca 10 min. Vända sakta ner chokladen få tag.Lägg hallon i portionsformar och fyll på med choladsmeten, inte ända upp till kanten, den sväller som en sufflé i ugnens 225 grader i 10 minuter. Servera direkt, en lite citronmelisskvist och ett glas Tokaij.