Har suttit i evigheter och letat efter ett recept på chokladbollar som blir som sådan man får på cafe. Och trust me, det ÄR någonting annat än smör, socker, havregryn, vaniljsocker, kakao och kaffe. Min vännina sa att det var typ kladdkake/sockerkaksmet i. Men jag vet inte...
Den är ju så mycket krämigare till konsistensen, och jag har testat att köra smeten i mixern länge men det blir iallafall inte samma sak...
menar du vispad grädde, som gör att den inte blir lika kompakt eller...?
jimboz1 maj 2010
Jag vet inte riktigt hur du menar eftersom det va ett tag sen jag åt dom där bollarna men jag tror att dom blir lite krämigare av grädden...Vispa upp grädden ytterst lite och testa.
Jwanaa1 maj 2010
Jag brukar alltid köra vanliga kakor, den billigaste sorten "maria" i mixern tills det blir till en pulver, blandar det med kakao, socker och sedan smör, 1 burk kondecerad mjölk och honung. Men använder alldrig havre gryn, tycker att den gör bollarna för hårda.
Men testa att blanda alla ingredienser, gör till små bollar, lägg på en stor tallrik, lägg en aluminium folie över och in i kylen för ca 6 timmar. Gör alltid efter denna recept och den har så länge inte svikit mig :)
boz19651 maj 2010
Ja chokladbollar (eller negerbullar som de heter här i Skåne) och arraksbollar brukar ju vara lite av småkakornas pytt-i-panna så det kan nog vara lite olika innehåll från café till café - såvida de inte köper dem från Gillebagarn förståss ;)
Bumbis1 maj 2010
Här hette dom negerbollar förut men bara ibland nu. Det finns någon här på MK som lagt in ett recept på hur dom gjorde på hennes café. Vet ej vad du ska söka på. Delocato är oxå ett stort kakmärke så det är nog tyvärr så att många är fabriksgjorda so man köper ute.
saraforsblom1 maj 2010
Jag brukar göra en mjölkchokladkräm och ha i den vanliga chokladbollssmeten. Om du gör dubbel sats är det lagom med 200 g mjölkchoklad som du smälter i vattenbad. Rör ner 1/2-1 dl vispgrädde och låt allt blandas. Låt chokladkrämen stå och svalna en stund innan du blandar i den. Degen blir ganska lös, men ställ in den i kylen nån timma innan du rullar bollarna. Sen brukar jag använda lättmargarin 40 % istället för riktigt hårt smör.
boz19651 maj 2010
Skrivet av Bumbis den 1 maj 2010
Här hette dom negerbollar förut men bara ibland nu...
Lite synd att PK-polisen sticker in sin näsa överallt. Det blev ju ett sjuhelsickes ståhej när ett kondis i Sjöbo kallade dem negerbullar för ett antal år sedan... Vet inte om man ska skratta eller gråta.
amoz1 maj 2010
Skrivet av boz1965 den 1 maj 2010
Skrivet av Bumbis den 1 maj 2010
Här hette dom negerbollar förut men bara ibland nu...
Lite synd att PK-polisen sticker in sin näsa överallt. Det blev ju ett sjuhelsickes ståhej när ett kondis i Sjöbo kallade dem negerbullar för ett antal år sedan... Vet inte om man ska skratta eller gråta.
Ja men visst är det tramsigt...om man säger finska pinnar då?
boz19651 maj 2010
Ja, man får ju inte glömma grannarna i öst :D
Och sen finns det ju f.ö. danska wienerbrød, islandssill och norsk torsk också. Har jag glömt nåt? :DD
jimboz1 maj 2010
Man kanske får ont i huvudet om man nämner en Dansk skalle :)
Jag brukar göra minst en dubbelsats när jag gör havrebollar, det är så bra att frysa in och ta fram när gäster kommer på besök(Y)
Lycka till med allt bakande! Jakten på de godaste havrebollarna fortsätter.....
boz19652 maj 2010
Skrivet av jimboz den 1 maj 2010
Man kanske får ont i huvudet om man nämner en Dansk skalle :)
Ja, det där med dansk skalle är ju tveeggat. Det gör ofta lika ont på "givaren" som på "mottagaren" {beat-up}
jimboz2 maj 2010
Jag tänkte göra såna där Afrobollar nån dag framöver och då tar jag ett recept med oboy och grädde/mjölk .Då blir det lite mjölkchoklad som saraforsblom nämnde....
sadiashah2 maj 2010
Skrivet av sockerkakan1 den 30 apr 2010
Har suttit i evigheter och letat efter ett recept på chokladbollar som blir som sådan man får på cafe. Och trust me, det ÄR någonting annat än smör, socker, havregryn, vaniljsocker, kakao och kaffe. Min vännina sa att det var typ kladdkake/sockerkaksmet i. Men jag vet inte...
Den är ju så mycket krämigare till konsistensen, och jag har testat att köra smeten i mixern länge men det blir iallafall inte samma sak...
Jag kan hemligheten bakom de kokosbollarna.
Man kan göra dem ljusa, eller mörka.
Någon som vill veta? (A)
Citera,
/en pratglad
Amika2 maj 2010
Skrivet av bagarflikkan den 2 maj 2010
Skrivet av sockerkakan1 den 30 apr 2010
Har suttit i evigheter och letat efter ett recept på chokladbollar som blir som sådan man får på cafe. Och trust me, det ÄR någonting annat än smör, socker, havregryn, vaniljsocker, kakao och kaffe. Min vännina sa att det var typ kladdkake/sockerkaksmet i. Men jag vet inte...
Den är ju så mycket krämigare till konsistensen, och jag har testat att köra smeten i mixern länge men det blir iallafall inte samma sak...
Jag kan hemligheten bakom de kokosbollarna.
Man kan göra dem ljusa, eller mörka.
Någon som vill veta? (A)
Har suttit i evigheter och letat efter ett recept på chokladbollar som blir som sådan man får på cafe. Och trust me, det ÄR någonting annat än smör, socker, havregryn, vaniljsocker, kakao och kaffe. Min vännina sa att det var typ kladdkake/sockerkaksmet i. Men jag vet inte...
Den är ju så mycket krämigare till konsistensen, och jag har testat att köra smeten i mixern länge men det blir iallafall inte samma sak...
Kan det inte vara grädde då ?
Här är några av dom populäraste
Havrebollar
Ljusa kokosbollar
menar du vispad grädde, som gör att den inte blir lika kompakt eller...?
Jag vet inte riktigt hur du menar eftersom det va ett tag sen jag åt dom där bollarna men jag tror att dom blir lite krämigare av grädden...Vispa upp grädden ytterst lite och testa.
Jag brukar alltid köra vanliga kakor, den billigaste sorten "maria" i mixern tills det blir till en pulver, blandar det med kakao, socker och sedan smör, 1 burk kondecerad mjölk och honung. Men använder alldrig havre gryn, tycker att den gör bollarna för hårda.
Men testa att blanda alla ingredienser, gör till små bollar, lägg på en stor tallrik, lägg en aluminium folie över och in i kylen för ca 6 timmar. Gör alltid efter denna recept och den har så länge inte svikit mig :)
Ja chokladbollar (eller negerbullar som de heter här i Skåne) och arraksbollar brukar ju vara lite av småkakornas pytt-i-panna så det kan nog vara lite olika innehåll från café till café - såvida de inte köper dem från Gillebagarn förståss ;)
Här hette dom negerbollar förut men bara ibland nu. Det finns någon här på MK som lagt in ett recept på hur dom gjorde på hennes café. Vet ej vad du ska söka på. Delocato är oxå ett stort kakmärke så det är nog tyvärr så att många är fabriksgjorda so man köper ute.
Jag brukar göra en mjölkchokladkräm och ha i den vanliga chokladbollssmeten. Om du gör dubbel sats är det lagom med 200 g mjölkchoklad som du smälter i vattenbad. Rör ner 1/2-1 dl vispgrädde och låt allt blandas. Låt chokladkrämen stå och svalna en stund innan du blandar i den. Degen blir ganska lös, men ställ in den i kylen nån timma innan du rullar bollarna. Sen brukar jag använda lättmargarin 40 % istället för riktigt hårt smör.
Här hette dom negerbollar förut men bara ibland nu...
Lite synd att PK-polisen sticker in sin näsa överallt. Det blev ju ett sjuhelsickes ståhej när ett kondis i Sjöbo kallade dem negerbullar för ett antal år sedan... Vet inte om man ska skratta eller gråta.
Här hette dom negerbollar förut men bara ibland nu...
Lite synd att PK-polisen sticker in sin näsa överallt. Det blev ju ett sjuhelsickes ståhej när ett kondis i Sjöbo kallade dem negerbullar för ett antal år sedan... Vet inte om man ska skratta eller gråta.
Ja men visst är det tramsigt...om man säger finska pinnar då?
Ja, man får ju inte glömma grannarna i öst :D
Och sen finns det ju f.ö. danska wienerbrød, islandssill och norsk torsk också. Har jag glömt nåt? :DD
Man kanske får ont i huvudet om man nämner en Dansk skalle :)
Har inte provat det än men det låter gott(L)
Chokladöverdragna Chokladbollar
Jag brukar göra minst en dubbelsats när jag gör havrebollar, det är så bra att frysa in och ta fram när gäster kommer på besök(Y)
Lycka till med allt bakande! Jakten på de godaste havrebollarna fortsätter.....
Man kanske får ont i huvudet om man nämner en Dansk skalle :)
Ja, det där med dansk skalle är ju tveeggat. Det gör ofta lika ont på "givaren" som på "mottagaren" {beat-up}
Jag tänkte göra såna där Afrobollar nån dag framöver och då tar jag ett recept med oboy och grädde/mjölk .Då blir det lite mjölkchoklad som saraforsblom nämnde....
Har suttit i evigheter och letat efter ett recept på chokladbollar som blir som sådan man får på cafe. Och trust me, det ÄR någonting annat än smör, socker, havregryn, vaniljsocker, kakao och kaffe. Min vännina sa att det var typ kladdkake/sockerkaksmet i. Men jag vet inte...
Den är ju så mycket krämigare till konsistensen, och jag har testat att köra smeten i mixern länge men det blir iallafall inte samma sak...
Jag kan hemligheten bakom de kokosbollarna.
Man kan göra dem ljusa, eller mörka.
Någon som vill veta? (A)
Citera,
/en pratglad
Har suttit i evigheter och letat efter ett recept på chokladbollar som blir som sådan man får på cafe. Och trust me, det ÄR någonting annat än smör, socker, havregryn, vaniljsocker, kakao och kaffe. Min vännina sa att det var typ kladdkake/sockerkaksmet i. Men jag vet inte...
Den är ju så mycket krämigare till konsistensen, och jag har testat att köra smeten i mixern länge men det blir iallafall inte samma sak...
Jag kan hemligheten bakom de kokosbollarna.
Man kan göra dem ljusa, eller mörka.
Någon som vill veta? (A)
Citera,
/en pratglad
Klart vi vill. Berätta?
Ja, berätta!