Om man ska gör en chokladmousse ...ska man då hälla i gräddblandningen I CHOKLADEN eller ska man hälla chokladen i grädden? mitt blir alltid grynigt....HJÄLP!
Bumbis17 september 2010
Jag har aldrig gjort det själv men Per Morberg tog först lite grädde i chokladen och sedan chokladgrädden i grädden. {mad-tongue}
croxie6417 september 2010
Testa den här choklad moussen. Den kommer från Daniel Roos´ blogg och den blir alltid lika god och lyckad. Se bara till att följa receptet till punkt och pricka.
Chokladmousse ”Old Style”
Ägg 1 st
Äggula 60 gr
Socker 40 gr
Grädde lättvispad 400 gr
Gelantinblad 1 st
Vipsa dem här fluffigt. När äggen sen är fluffiga så vänder man i gelantinet som man har smält.
När gelantinet är i har man i första delen av den mörka chokladen som ska vara varm ca 50 grader.
Avsluta med att vända i den lättvispade grädden fyll upp i glass och kyl.
Det kan vara temperaturen på chokladen som gör att din mousse blir grynig.
Lycka till.
haggalen18 september 2010
Hej!
Jag har ett lättare recept på Chokladmousse utan gelati
ca 2-3 portioner
Ingredienser:
100g Premium bak/dessert mörk choklad (70%)
2 äggulor
1 msk pressad apelsinsaft
3 msk starkt kallt kaffe
2½dl mellangrädde (27%)
1 msk äkta vaniljsocker
Gör så här:
1.Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna.
2.Blanda äggulorna, apelsinsaften och kaffet i en bunke.
3.Vispa grädden med vaniljsockret
4.Rör ner chokladen i äggsmeten. Vänd ner grädden. Rör försiktigt till en slät mousse.
5.Fördela moussen i portionsformar och ställ i kylen minst 1 timme
Om man ska gör en chokladmousse ...ska man då hälla i gräddblandningen I CHOKLADEN eller ska man hälla chokladen i grädden? mitt blir alltid grynigt....HJÄLP!
Jag har aldrig gjort det själv men Per Morberg tog först lite grädde i chokladen och sedan chokladgrädden i grädden. {mad-tongue}
Testa den här choklad moussen. Den kommer från Daniel Roos´ blogg och den blir alltid lika god och lyckad. Se bara till att följa receptet till punkt och pricka.
Chokladmousse ”Old Style”
Ägg 1 st
Äggula 60 gr
Socker 40 gr
Grädde lättvispad 400 gr
Gelantinblad 1 st
Vipsa dem här fluffigt. När äggen sen är fluffiga så vänder man i gelantinet som man har smält.
När gelantinet är i har man i första delen av den mörka chokladen som ska vara varm ca 50 grader.
Avsluta med att vända i den lättvispade grädden fyll upp i glass och kyl.
Det kan vara temperaturen på chokladen som gör att din mousse blir grynig.
Lycka till.
Hej!
Jag har ett lättare recept på Chokladmousse utan gelati
ca 2-3 portioner
Ingredienser:
100g Premium bak/dessert mörk choklad (70%)
2 äggulor
1 msk pressad apelsinsaft
3 msk starkt kallt kaffe
2½dl mellangrädde (27%)
1 msk äkta vaniljsocker
Gör så här:
1.Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna.
2.Blanda äggulorna, apelsinsaften och kaffet i en bunke.
3.Vispa grädden med vaniljsockret
4.Rör ner chokladen i äggsmeten. Vänd ner grädden. Rör försiktigt till en slät mousse.
5.Fördela moussen i portionsformar och ställ i kylen minst 1 timme