Såg för nåt årsedan ett matlagningsprogram, minns ej vilket, kan har varit Leila Bakar, där var ett inslag om en man som gjorde chokladpastej. Såg så otroligt gott ut, han gjorde den i en avlång brödform och skar skivor av den. Receptet var tyvärr hemligt men jag tänkte att någon här kanske har ett liknande recept...? (L)
grill6 december 2009
Chokladpastej med hallonmarmelad
Morgonkocken Per Ökvist bjuder på en läcker chokladdessert.
Mörk chokladpastej
2,5 dl crème fraiche
50 gr socker
150 gr mörk choklad med hög kakaohalt, gärna minst 70 procent
1 msk snabbkaffe
Koka upp crème fraiche med socker och vänd ner chokladen, låt svalna ett par timmar eller helst ett dygn i kyl. Skär i valfria storlekar.
Hallonmarmelad
300 gr hallon
100 gr socker
1 vaniljstång
1 apelsin
Koka ihop hallon, socker och vaniljstång tills det blir segt som kola smaksätt med apelsinsaft och skalet från apelsinen. Låt svalna.
Vitchokladmousse
3 äggulor
60 gr socker
1,5 dl yoghurt
150 gr vitchoklad
2,5 dl grädde
1,5 gelantinblad
Vispa socker och gulor luftigt över vattenbad. Vänd ner den smälta chokladen, gelantinbladen och yoghurten. Det sista som görs är att tillsätta den lätt vispade grädden. Kyl.
Smaksätt gärna moussen med någon spritsort till exempel citrusvodka detta görs för att få en mer rund smak på moussen men är absolut inte nödvändigt.
stallperso6 december 2009
lät gott!
mariaengstrom6 december 2009
Skall absolut testa när tid och tålamod infinner sig!
Lenael6 december 2009
Hittar jag tid nån stans ska jag använda den till att testa detta. :p:p:p
Såg för nåt årsedan ett matlagningsprogram, minns ej vilket, kan har varit Leila Bakar, där var ett inslag om en man som gjorde chokladpastej. Såg så otroligt gott ut, han gjorde den i en avlång brödform och skar skivor av den. Receptet var tyvärr hemligt men jag tänkte att någon här kanske har ett liknande recept...? (L)
Chokladpastej med hallonmarmelad
Morgonkocken Per Ökvist bjuder på en läcker chokladdessert.
Mörk chokladpastej
2,5 dl crème fraiche
50 gr socker
150 gr mörk choklad med hög kakaohalt, gärna minst 70 procent
1 msk snabbkaffe
Koka upp crème fraiche med socker och vänd ner chokladen, låt svalna ett par timmar eller helst ett dygn i kyl. Skär i valfria storlekar.
Hallonmarmelad
300 gr hallon
100 gr socker
1 vaniljstång
1 apelsin
Koka ihop hallon, socker och vaniljstång tills det blir segt som kola smaksätt med apelsinsaft och skalet från apelsinen. Låt svalna.
Vitchokladmousse
3 äggulor
60 gr socker
1,5 dl yoghurt
150 gr vitchoklad
2,5 dl grädde
1,5 gelantinblad
Vispa socker och gulor luftigt över vattenbad. Vänd ner den smälta chokladen, gelantinbladen och yoghurten. Det sista som görs är att tillsätta den lätt vispade grädden. Kyl.
Smaksätt gärna moussen med någon spritsort till exempel citrusvodka detta görs för att få en mer rund smak på moussen men är absolut inte nödvändigt.
lät gott!
Skall absolut testa när tid och tålamod infinner sig!
Hittar jag tid nån stans ska jag använda den till att testa detta. :p:p:p