Jag vill göra chokladsås till att doppa t.ex jordgubbar i. Men skulle jag ta t.ex bara vanlig blockchoklad skulle den stelna så fort. Finns det någon speciell (godare) choklad som jag kan använda eller kan jag blanda chokladen med något så den inte stelnar så fort?
agsom444 augusti 2007
jag brukar hälla i lite olja (vanlig, ej oliv!)
16 september 2007
Hej! Koka en chokladsås vetja! Busenkelt och gott: 1 del socker, 1 del vatten och 1/2 del kakao. Låt puttra tills du är nästan nöjd med konsistensen och njut den avsvalnad (Y)
Ekorrungen17 september 2007
Har ett: Världens enklaste chokladsås:
1 dl socker
1 dl kakao
½ krm salt
1 dl lättmjölk
Blanda socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt mjölk och rör om så allt blandas. Låt koka upp under omrörning och koka på svag värme 5 minuter eller tills den är blank och slät.
Hoppas du tycker om den.:)
mariad18 september 2007
Byt ut kakaon i ovan nämnda recept mot Vahlrona eller annan god choklad med hög kakaohalt och smält ner med resten. Eller varför inte en choklad med smak som du dillar, tex daim eller nåt annat!
Jag vill göra chokladsås till att doppa t.ex jordgubbar i. Men skulle jag ta t.ex bara vanlig blockchoklad skulle den stelna så fort. Finns det någon speciell (godare) choklad som jag kan använda eller kan jag blanda chokladen med något så den inte stelnar så fort?
jag brukar hälla i lite olja (vanlig, ej oliv!)
Hej! Koka en chokladsås vetja! Busenkelt och gott: 1 del socker, 1 del vatten och 1/2 del kakao. Låt puttra tills du är nästan nöjd med konsistensen och njut den avsvalnad (Y)
Har ett: Världens enklaste chokladsås:
1 dl socker
1 dl kakao
½ krm salt
1 dl lättmjölk
Blanda socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt mjölk och rör om så allt blandas. Låt koka upp under omrörning och koka på svag värme 5 minuter eller tills den är blank och slät.
Hoppas du tycker om den.:)
Byt ut kakaon i ovan nämnda recept mot Vahlrona eller annan god choklad med hög kakaohalt och smält ner med resten. Eller varför inte en choklad med smak som du dillar, tex daim eller nåt annat!