Hur gör man chokladtryffel som inte är så stark i smaken? Kan man använda hälften/hälften av ljus och mörk choklad? Och kan man använda blockchoklad eller Marabous eller ska man ha "finare" choklad och i så fall vilken procenthalt?
Finns det något recept här man kan använda? Jag sökte på tryffel och det fanns ju massvis men kan man söka på flera ord?
sju28 november 2012
Jag brukar göra chokladtryfflar på vit choklad som jag smaksätter. I fjol blev det lime, i år ska det nog bli saffran. De blir betydligt mildare och sötare i smaken än de mörka varianterna. När man gör godis brukar det bli bäst om man har en god choklad att utgå från, så jag brukar undvika blockchokladen. Lidl har god choklad till bra priser som jag brukar använda istället.
sju28 november 2012
Just ja, det här receptet läste jag innan idag, där utgick de från mjölkchoklad: http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=35349
knyppeltanten29 november 2012
Tack för hjälpen. På Arla fanns flera recept så där får jag botanisera ett tag.
Lunchdax29 november 2012
Jag gjorde jättegoda tryfflar iförrgår. Jag använde 44% blockchoklad och det blev perfekt.
1dl riktig grädde kokas, i med 200g hackad choklad. + eventuell smaksättning. Häll i små formar eller en stor kantig.
Jag gjorde naturella, och med whiskey (ca 2msk per dl grädde) och kaffe (ca 2msk). Jag ökade chokladmängden med några gram extra till de tryfflar jag hade flytande smaksättning på för att de inte skulle bli mer mjuka.
Så kan man rulla dem till bollar o doppa i kakao eller kakao-nibs eller något annat man tycker passar. Eller bara skära ut rutor, gjorde jag denna gång.
knyppeltanten30 november 2012
Oh vad det låter enkelt och gott. Tack för receptet.
havesten17 december 2012
Då jag gör mörk tryffel, använder jag Marabous mörka ckoklad & har även osaltat smör i smeten. Tycker det blir rund & god i smaken. Bifogar recept som går att variera i oändlighet vad det gäller smaksättning.
200 gr Marabou mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 gr osaltat smör
5 msk mörkt muscovadoråsocker
Hacka chokladen.
Koka upp grädde & socker.
Tillsätt choklad, smör & ev smaksättning.
Låt svalna & tjockn till i rumstemperatur.
Spritsa ut i småformar eller på florsockerpudrat bakplåtspapper.
Senast smaksatte jag med 2-3 msk glögg. Blev jättegott!
knyppeltanten17 december 2012
Gör det någon skillnad för smaken med osaltat smör?
havesten17 december 2012
Har fått lära mig att det lätt kan bli en besk smak om man använder saltat smör.
Hur gör man chokladtryffel som inte är så stark i smaken? Kan man använda hälften/hälften av ljus och mörk choklad? Och kan man använda blockchoklad eller Marabous eller ska man ha "finare" choklad och i så fall vilken procenthalt?
Finns det något recept här man kan använda? Jag sökte på tryffel och det fanns ju massvis men kan man söka på flera ord?
Jag brukar göra chokladtryfflar på vit choklad som jag smaksätter. I fjol blev det lime, i år ska det nog bli saffran. De blir betydligt mildare och sötare i smaken än de mörka varianterna. När man gör godis brukar det bli bäst om man har en god choklad att utgå från, så jag brukar undvika blockchokladen. Lidl har god choklad till bra priser som jag brukar använda istället.
Just ja, det här receptet läste jag innan idag, där utgick de från mjölkchoklad: http://www.arla.se/default____17653.aspx?recipeid=35349
Tack för hjälpen. På Arla fanns flera recept så där får jag botanisera ett tag.
Jag gjorde jättegoda tryfflar iförrgår. Jag använde 44% blockchoklad och det blev perfekt.
1dl riktig grädde kokas, i med 200g hackad choklad. + eventuell smaksättning. Häll i små formar eller en stor kantig.
Jag gjorde naturella, och med whiskey (ca 2msk per dl grädde) och kaffe (ca 2msk). Jag ökade chokladmängden med några gram extra till de tryfflar jag hade flytande smaksättning på för att de inte skulle bli mer mjuka.
Så kan man rulla dem till bollar o doppa i kakao eller kakao-nibs eller något annat man tycker passar. Eller bara skära ut rutor, gjorde jag denna gång.
Oh vad det låter enkelt och gott. Tack för receptet.
Då jag gör mörk tryffel, använder jag Marabous mörka ckoklad & har även osaltat smör i smeten. Tycker det blir rund & god i smaken. Bifogar recept som går att variera i oändlighet vad det gäller smaksättning.
200 gr Marabou mörk choklad
1 dl vispgrädde
25 gr osaltat smör
5 msk mörkt muscovadoråsocker
Hacka chokladen.
Koka upp grädde & socker.
Tillsätt choklad, smör & ev smaksättning.
Låt svalna & tjockn till i rumstemperatur.
Spritsa ut i småformar eller på florsockerpudrat bakplåtspapper.
Senast smaksatte jag med 2-3 msk glögg. Blev jättegott!
Gör det någon skillnad för smaken med osaltat smör?
Har fått lära mig att det lätt kan bli en besk smak om man använder saltat smör.