Jag har vid flera tillfällen försökt göra Creme brulee men varje gång har den blivit lös och rinnig, någon som vet varför.Hls. [email protected]
The_mama97mia16 mars 2010
Duktigt gjort att försöka, har inte vågat - ÄN....
tyvärr har jag inte ngt svar eller ens försök till svar. Puffar bara...
Majainorr16 mars 2010
Skrivet av mama97mia den 16 mar 2010
Duktigt gjort att försöka, har inte vågat - ÄN....
tyvärr har jag inte ngt svar eller ens försök till svar. Puffar bara...
Samma här. Så gott, men tycker det verkar rätt avancerat att få till det.
Marksten16 mars 2010
Så här gör du en perfekt creme brulee:
4.5dl grädde
0,5 dl mjölk
75 g socker och 25 g till topping
1 vaniljstång
5 äggulor
Koka upp grädde och mjölk med 1 vaniljstång (2 om du har råd) skrapa ur stången och lägg i stjälkarna.
Vispa i en bunke äggulor och socker pösigt.
Ta ur vaniljstängerna och häll gräddmjölken i bunken.
Rör ihop det försiktigt så du inte får för mycket luftbubblor i smeten.
Häll smeten i små bruleeformar.
Sätt ugnen på 150 grader. Ställ formarna i en plåt med höga kanter och häll på kokande vatten på plåten så att det täcker upp till halva formarna.
Låt dom stå inne i ugnen 35 minuter.
Ta ut plåten och ställ formarna på kylning i kylskåp någon timme.
Häll på råsocker på bruleerna och bränn av dom med en brännare. Häll på lite socker till och bränn av en andra gång. Servara omedelbart.
Lycka till.
The_mama97mia16 mars 2010
ursäkta jag lånar tråden lite här, men detta med brännare??? går det att komma undan på annat sätt om jag inte har en????
jas6517 mars 2010
Sätt på grillelementet på max och ställ dem så nära som möjligt intill grillelementet.
Mvh
Anders
Marksten17 mars 2010
Det funkar kanske med grillelementet också men då måste det vara maxvarmt. Grejen är lite att själva bruleen ska inte bli varm, utan att sockret bara ska smälta.
Kollade lite på vad en brännare kostar. Fanns på nätet från ca. 340:-
Själv har jag en gammal brännare med gasol. Den är nog till för att löda och värma med men funkar kanon till detta också.
En brännare kan man ha mer nytta av i köket.
irrevirre17 mars 2010
Visst är det gott:-) Och jag har aldrig misslyckats med detta recept så testa gärna. Lycka till!
Om du följer dom här recepten så är det inga problem.
cawn17 mars 2010
Har också haft problem med att själva bruleen inte stelnat vid vissa tillfällen.Jag tror man måste vara extra noga med att mäta upp ingredienserna.Och äggen ska vara pinfärska.
Fick tips av en kock om att mortla råsockret för krispigare yta.
Marksten17 mars 2010
Jag har motsatta erfarenheter. Den blir alldeles för styv.(L)
Jag har vid flera tillfällen försökt göra Creme brulee men varje gång har den blivit lös och rinnig, någon som vet varför.Hls. [email protected]
Duktigt gjort att försöka, har inte vågat - ÄN....
tyvärr har jag inte ngt svar eller ens försök till svar. Puffar bara...
Duktigt gjort att försöka, har inte vågat - ÄN....
tyvärr har jag inte ngt svar eller ens försök till svar. Puffar bara...
Samma här. Så gott, men tycker det verkar rätt avancerat att få till det.
Så här gör du en perfekt creme brulee:
4.5dl grädde
0,5 dl mjölk
75 g socker och 25 g till topping
1 vaniljstång
5 äggulor
Koka upp grädde och mjölk med 1 vaniljstång (2 om du har råd) skrapa ur stången och lägg i stjälkarna.
Vispa i en bunke äggulor och socker pösigt.
Ta ur vaniljstängerna och häll gräddmjölken i bunken.
Rör ihop det försiktigt så du inte får för mycket luftbubblor i smeten.
Häll smeten i små bruleeformar.
Sätt ugnen på 150 grader. Ställ formarna i en plåt med höga kanter och häll på kokande vatten på plåten så att det täcker upp till halva formarna.
Låt dom stå inne i ugnen 35 minuter.
Ta ut plåten och ställ formarna på kylning i kylskåp någon timme.
Häll på råsocker på bruleerna och bränn av dom med en brännare. Häll på lite socker till och bränn av en andra gång. Servara omedelbart.
Lycka till.
ursäkta jag lånar tråden lite här, men detta med brännare??? går det att komma undan på annat sätt om jag inte har en????
Sätt på grillelementet på max och ställ dem så nära som möjligt intill grillelementet.
Mvh
Anders
Det funkar kanske med grillelementet också men då måste det vara maxvarmt. Grejen är lite att själva bruleen ska inte bli varm, utan att sockret bara ska smälta.
Kollade lite på vad en brännare kostar. Fanns på nätet från ca. 340:-
Själv har jag en gammal brännare med gasol. Den är nog till för att löda och värma med men funkar kanon till detta också.
En brännare kan man ha mer nytta av i köket.
Visst är det gott:-) Och jag har aldrig misslyckats med detta recept så testa gärna. Lycka till!
Creme Brûlée
(Jag har köpt min brännare på Claes Olsson)
Det jag menade var att jag inte fick bryleen fast. Karamelltäcket var inte problemet.
[email protected]
Om du följer dom här recepten så är det inga problem.
Har också haft problem med att själva bruleen inte stelnat vid vissa tillfällen.Jag tror man måste vara extra noga med att mäta upp ingredienserna.Och äggen ska vara pinfärska.
Fick tips av en kock om att mortla råsockret för krispigare yta.
Jag har motsatta erfarenheter. Den blir alldeles för styv.(L)