Ja nu har jag gjort glasyr med philadelphiaost igen.
100 g ost
60 g smör
4 msk kaffe
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl florsocker
Jag bredde den på kakan vid 17-tiden och satte den i kylskåpet och vi väntar fortfarande på att den ska stelna till. Den är väldigt god men det vore ju roligt om jag kunde servera kakan utan att glasyren rinner av.
Vad har jag gjort för fel?
Tesslatess4 juni 2011
Vad händer om du minskar ner på smöret?
mattjejen4 juni 2011
Hade du smält smör eller rumstempurerat? Prova med rumstempurerat om du inte hade det...
knyppeltanten5 juni 2011
Skrivet av Tesslatess den 4 jun 2011
Vad händer om du minskar ner på smöret?
Har inte den blekaste :-)
knyppeltanten5 juni 2011
Skrivet av mattjejen den 5 jun 2011
Hade du smält smör eller rumstempurerat? Prova med rumstempurerat om du inte hade det...
Både osten och smöret var rumstempererat, jag har läst någonstans att det ska vara det.
KimOfDrac5 juni 2011
Jag har aldrig i smör när jag gör sån frosting :O
knyppeltanten5 juni 2011
Skrivet av Kimona den 5 jun 2011
Jag har aldrig i smör när jag gör sån frosting :O
Är det bara att utesluta smöret i såna recept eller har du ett speciellt?
KimOfDrac5 juni 2011
Skrivet av knyppeltanten den 5 jun 2011
Skrivet av Kimona den 5 jun 2011
Jag har aldrig i smör när jag gör sån frosting :O
Är det bara att utesluta smöret i såna recept eller har du ett speciellt?
Nu har jag ju inte följt ett skriftligt recept, men om det är frosting du ska ha så är det bara philadelphiaost, florsocker och smaksättning
SivMoca5 juni 2011
Skrivet av knyppeltanten den 4 jun 2011
Ja nu har jag gjort glasyr med philadelphiaost igen.
100 g ost
60 g smör
4 msk kaffe
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl florsocker
Jag bredde den på kakan vid 17-tiden och satte den i kylskåpet och vi väntar fortfarande på att den ska stelna till. Den är väldigt god men det vore ju roligt om jag kunde servera kakan utan att glasyren rinner av.
Vad har jag gjort för fel?
Bumbis6 juni 2011
Har du philadelphiaost eller annat märke. Det finns många sorter som inte blir fasta när man rört dom men philadelphia och eldorado blir det iallafall. Jag skulle oxå hoppat smöret men mest för smakens skull. Lycka till.
pleta6 juni 2011
Blanda alla ingredienser utom kaffet. Sen droppar du i kaffet lite i taget tills du får den konsistens du vill ha. Tar man för mycket kaffe/mjölk så blir den snabbt rinnig och då får man öka på florsockret sjukt mycket(och frostingen blir då sockrig/knastrig). Sen är det som Bumbis säger. Olika färskostmärken är lite olika. Det finns fastare sorter än Philadelphia, som då kräver mindre florsocker. Jag vet att citygross ska ha en bra som är fast och jättegod. Konsistensen är mitt i mellan Philadelphia och fetaost. Jag minns inte namnet men den kostade 9-10 kr.
Använd inte lightprodukter utan ta den fetaste du får tag i. Lightprodukter brukar vattna sig mer eftersom de innehåller mindre fett.
knyppeltanten6 juni 2011
Skrivet av Bumbis den 6 jun 2011
Har du philadelphiaost eller annat märke. Det finns många sorter som inte blir fasta när man rört dom men philadelphia och eldorado blir det iallafall. Jag skulle oxå hoppat smöret men mest för smakens skull. Lycka till.
Jag hade Phildadephiaost, inte light utan vanlig fetthalt.
knyppeltanten6 juni 2011
Skrivet av pleta den 6 jun 2011
Blanda alla ingredienser utom kaffet. Sen droppar du i kaffet lite i taget tills du får den konsistens du vill ha. Tar man för mycket kaffe/mjölk så blir den snabbt rinnig och då får man öka på florsockret sjukt mycket(och frostingen blir då sockrig/knastrig). Sen är det som Bumbis säger. Olika färskostmärken är lite olika. Det finns fastare sorter än Philadelphia, som då kräver mindre florsocker. Jag vet att citygross ska ha en bra som är fast och jättegod. Konsistensen är mitt i mellan Philadelphia och fetaost. Jag minns inte namnet men den kostade 9-10 kr.
Använd inte lightprodukter utan ta den fetaste du får tag i. Lightprodukter brukar vattna sig mer eftersom de innehåller mindre fett.
Här finns nog bara Philadelphia, Icas och Coop, har aldrig köpt annat än Philadelphia när vi haft ostbricka så jag köpte det nu också. Men jag ska pröva något annat recept nästa gång. Tack för rådet att droppa i vätskan sist, det ska jag pröva med nästa gång. Jag hade Philadelphia med normal fetthalt, köper helst inte lightprodukter.
Amika6 juni 2011
4msk kaffe... Det är ju en halv dl kaffe lite drygt... Jag skulle helt enkelt ta kaffepulver istället jag.
knyppeltanten7 juni 2011
Skrivet av Amika den 6 jun 2011
4msk kaffe... Det är ju en halv dl kaffe lite drygt... Jag skulle helt enkelt ta kaffepulver istället jag.
Ja nu har jag gjort glasyr med philadelphiaost igen.
100 g ost
60 g smör
4 msk kaffe
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl florsocker
Jag bredde den på kakan vid 17-tiden och satte den i kylskåpet och vi väntar fortfarande på att den ska stelna till. Den är väldigt god men det vore ju roligt om jag kunde servera kakan utan att glasyren rinner av.
Vad har jag gjort för fel?
Vad händer om du minskar ner på smöret?
Hade du smält smör eller rumstempurerat? Prova med rumstempurerat om du inte hade det...
Vad händer om du minskar ner på smöret?
Har inte den blekaste :-)
Hade du smält smör eller rumstempurerat? Prova med rumstempurerat om du inte hade det...
Både osten och smöret var rumstempererat, jag har läst någonstans att det ska vara det.
Jag har aldrig i smör när jag gör sån frosting :O
Jag har aldrig i smör när jag gör sån frosting :O
Är det bara att utesluta smöret i såna recept eller har du ett speciellt?
Jag har aldrig i smör när jag gör sån frosting :O
Är det bara att utesluta smöret i såna recept eller har du ett speciellt?
Nu har jag ju inte följt ett skriftligt recept, men om det är frosting du ska ha så är det bara philadelphiaost, florsocker och smaksättning
Ja nu har jag gjort glasyr med philadelphiaost igen.
100 g ost
60 g smör
4 msk kaffe
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl florsocker
Jag bredde den på kakan vid 17-tiden och satte den i kylskåpet och vi väntar fortfarande på att den ska stelna till. Den är väldigt god men det vore ju roligt om jag kunde servera kakan utan att glasyren rinner av.
Vad har jag gjort för fel?
Har du philadelphiaost eller annat märke. Det finns många sorter som inte blir fasta när man rört dom men philadelphia och eldorado blir det iallafall. Jag skulle oxå hoppat smöret men mest för smakens skull. Lycka till.
Blanda alla ingredienser utom kaffet. Sen droppar du i kaffet lite i taget tills du får den konsistens du vill ha. Tar man för mycket kaffe/mjölk så blir den snabbt rinnig och då får man öka på florsockret sjukt mycket(och frostingen blir då sockrig/knastrig). Sen är det som Bumbis säger. Olika färskostmärken är lite olika. Det finns fastare sorter än Philadelphia, som då kräver mindre florsocker. Jag vet att citygross ska ha en bra som är fast och jättegod. Konsistensen är mitt i mellan Philadelphia och fetaost. Jag minns inte namnet men den kostade 9-10 kr.
Använd inte lightprodukter utan ta den fetaste du får tag i. Lightprodukter brukar vattna sig mer eftersom de innehåller mindre fett.
Har du philadelphiaost eller annat märke. Det finns många sorter som inte blir fasta när man rört dom men philadelphia och eldorado blir det iallafall. Jag skulle oxå hoppat smöret men mest för smakens skull. Lycka till.
Jag hade Phildadephiaost, inte light utan vanlig fetthalt.
Blanda alla ingredienser utom kaffet. Sen droppar du i kaffet lite i taget tills du får den konsistens du vill ha. Tar man för mycket kaffe/mjölk så blir den snabbt rinnig och då får man öka på florsockret sjukt mycket(och frostingen blir då sockrig/knastrig). Sen är det som Bumbis säger. Olika färskostmärken är lite olika. Det finns fastare sorter än Philadelphia, som då kräver mindre florsocker. Jag vet att citygross ska ha en bra som är fast och jättegod. Konsistensen är mitt i mellan Philadelphia och fetaost. Jag minns inte namnet men den kostade 9-10 kr.
Använd inte lightprodukter utan ta den fetaste du får tag i. Lightprodukter brukar vattna sig mer eftersom de innehåller mindre fett.
Här finns nog bara Philadelphia, Icas och Coop, har aldrig köpt annat än Philadelphia när vi haft ostbricka så jag köpte det nu också. Men jag ska pröva något annat recept nästa gång. Tack för rådet att droppa i vätskan sist, det ska jag pröva med nästa gång. Jag hade Philadelphia med normal fetthalt, köper helst inte lightprodukter.
4msk kaffe... Det är ju en halv dl kaffe lite drygt... Jag skulle helt enkelt ta kaffepulver istället jag.
4msk kaffe... Det är ju en halv dl kaffe lite drygt... Jag skulle helt enkelt ta kaffepulver istället jag.
Tack. Det ska jag prova med nästa gång.