Någon som har ett recept på dessa läckerheter?
Jag söker alltså de släta bullarna som är rikligt fyllda med glasskräm o kanelsocker på utsidan....
Snälla hjälp mig fixa en överraskingsfika till mannens födelsedag
Med vänlig hälsning,
Anette
husmusen889 april 2014
Är inte gräddbulle/solbulle samma sak? har aldrig ätit någon med glass i, bara vaniljgräddkräm :)
robzon11 april 2014
Hejsan
kan denna länk vara nått... är ett recept där som liknar det du talar om
http://maatildaa.blogg.se/2012/november/desire-bullar.html
anettejsson15 april 2014
Precis sådana är det robzon!
Har gjort flera försök,
Men får inte till vetedegen..
Den blir som vanliga släta bullar!
Inte precis lätt att fylla dem helt med krämen!
robzon15 april 2014
Hejsan
som jag fattar det så är det vetedeg som dom använder..dom ska se ut som släta vetebullar då du gräddat dom....
då du ska fylla dom använd en spritstyll i spritspåsen så får du stadga i den då du trycker in den i botten av bullen och kläm sedan in krämen...då behövs inte fingret ... och krämen kommer smidigt in i bullen
själv har jag engångs påsar och ordentliga tyllar ... det är en bra investering :) :)
sedan skulle jag pensla bullarna med smält smör tunt och fint och sedan doppa dom i socker blandningen
är det fel på degen kan det bero på receptet ..eller om du inte arbetat degen nog länge
kan även bero på mjölkvaliten...
Hoppas detta hjälp dig lite... :)
anettejsson16 april 2014
Har kört degen i 10 min
Har Ramlösa kvarns mjöl( ska vara testvinnande)
Och har inga ägg i degen...
Visst får jag in lite kräm i Bullen
Men den blir inte som de man köper, tunn bullvägg med massor av fyllning
Får väl expremitera lite
Eller ge upp o baka mariabullar i stället
De är baserade på petitchoux deg :)
Tack för hjälpen
robzon16 april 2014
Hejsan
okej ... jag ska ta och fråga en bagare och se om jag kan skaka fram några fler svar kan alltid hoppas på ett recept :).. det som är skillnaden mellan bageri och hemma är ju att dom har jässkåp och att det är fuktigt under jästiden... dom har även ett bagerimjöl...
lyckades få tag på en sådan påse/säck för några år sedan (den var stor som bara den) men det var det bästa mjölet jag annvänt ...liknar vetemjöl special
talaom hur det går vore roligt om du kunde få fram dessa godsaker och slippa byta konsept
Lycka till
anettejsson16 april 2014
Oki
Jag ska göra ett par test till
Kanske hälften vete special o hälften vanligt?
Tror du jag vågar peta in lite mer jäst?
Erajscha18 april 2014
testa manotioba cream, det är ett mer proteinrikt mjöl som ger "mer lyft"
robzon20 april 2014
hejsan
hoppas du har fått receptet jag skrev till dig på din sida
jag skulle peta i mer jäst och testa blanda mjölsorterna och arbeta degen mycket
och jäs degen .. gör degen gör bollarna och jäs länge(övertäckta) så blir det ungefär som på bageriet ...
aattaa21 april 2014
ta lite hjorhornssalt i degen så blir dom luftigare o porösare
anettejsson21 april 2014
Tack för alla tips!
Ska testa mig fram med baktiden mjöl mm
Tusen tack för all hjälp
Någon som har ett recept på dessa läckerheter?
Jag söker alltså de släta bullarna som är rikligt fyllda med glasskräm o kanelsocker på utsidan....
Snälla hjälp mig fixa en överraskingsfika till mannens födelsedag
Med vänlig hälsning,
Anette
Är inte gräddbulle/solbulle samma sak? har aldrig ätit någon med glass i, bara vaniljgräddkräm :)
Hejsan
kan denna länk vara nått... är ett recept där som liknar det du talar om
http://maatildaa.blogg.se/2012/november/desire-bullar.html
Precis sådana är det robzon!
Har gjort flera försök,
Men får inte till vetedegen..
Den blir som vanliga släta bullar!
Inte precis lätt att fylla dem helt med krämen!
Hejsan
som jag fattar det så är det vetedeg som dom använder..dom ska se ut som släta vetebullar då du gräddat dom....
då du ska fylla dom använd en spritstyll i spritspåsen så får du stadga i den då du trycker in den i botten av bullen och kläm sedan in krämen...då behövs inte fingret ... och krämen kommer smidigt in i bullen
själv har jag engångs påsar och ordentliga tyllar ... det är en bra investering :) :)
sedan skulle jag pensla bullarna med smält smör tunt och fint och sedan doppa dom i socker blandningen
är det fel på degen kan det bero på receptet ..eller om du inte arbetat degen nog länge
kan även bero på mjölkvaliten...
Hoppas detta hjälp dig lite... :)
Har kört degen i 10 min
Har Ramlösa kvarns mjöl( ska vara testvinnande)
Och har inga ägg i degen...
Visst får jag in lite kräm i Bullen
Men den blir inte som de man köper, tunn bullvägg med massor av fyllning
Får väl expremitera lite
Eller ge upp o baka mariabullar i stället
De är baserade på petitchoux deg :)
Tack för hjälpen
Hejsan
okej ... jag ska ta och fråga en bagare och se om jag kan skaka fram några fler svar kan alltid hoppas på ett recept :).. det som är skillnaden mellan bageri och hemma är ju att dom har jässkåp och att det är fuktigt under jästiden... dom har även ett bagerimjöl...
lyckades få tag på en sådan påse/säck för några år sedan (den var stor som bara den) men det var det bästa mjölet jag annvänt ...liknar vetemjöl special
talaom hur det går vore roligt om du kunde få fram dessa godsaker och slippa byta konsept
Lycka till
Oki
Jag ska göra ett par test till
Kanske hälften vete special o hälften vanligt?
Tror du jag vågar peta in lite mer jäst?
testa manotioba cream, det är ett mer proteinrikt mjöl som ger "mer lyft"
hejsan
hoppas du har fått receptet jag skrev till dig på din sida
jag skulle peta i mer jäst och testa blanda mjölsorterna och arbeta degen mycket
och jäs degen .. gör degen gör bollarna och jäs länge(övertäckta) så blir det ungefär som på bageriet ...
ta lite hjorhornssalt i degen så blir dom luftigare o porösare
Tack för alla tips!
Ska testa mig fram med baktiden mjöl mm
Tusen tack för all hjälp