Jag har ett recept på en jättegod tårtbotten som jag skulle vilja öka med en halv sats för att tårtan ska bli högre så att den går att skära i tre delar istället för två, och alltså använda samma form, det jag skulle vilja ha hjälp med är hur jag ska ändra temperaturen/tiden i ugnen?
Vad jag undrar är helt enkelt om jag ska sänka temperaturen till typ 175 och öka tiden till ungefär 45 min istället, eller hur hade ni gjort??
Hoppas ni kan hjälpa mig :'(
frucaos23 april 2008
Ja, säg det...
En säker variant är att helt enkelt baka två satser, var för sig, och stapla dem på varandra. Då får du garanterat en hög tårta!
Annars skulle jag sänka till 180 och hålla ett vaksamt öga på den. Är klar när den släpper kanterna på formen.
Lycka till!(Y)
Lotten_J23 april 2008
Jag hade nog inte focuserat så mkt på själva tiden, det gör jag aldrig när jag bakar, har den bara som ett riktmärke, sen så kollar jag med provsticka om kakan är klar. Jag är sån att jag ändrar inte temperaturen bara för att jag gör större sats...rätt el fel det vet jag inte men för mig funkar det lika bra att inte ändra
kajsa3623 april 2008
Ja jag håller nog med lotten där.....:p
Okänd23 april 2008
Skrivet av frucaos den 23 apr 2008
Ja, säg det...
En säker variant är att helt enkelt baka två satser, var för sig, och stapla dem på varandra. Då får du garanterat en hög tårta!
Annars skulle jag sänka till 180 och hålla ett vaksamt öga på den. Är klar när den släpper kanterna på formen.
Lycka till!(Y)
Så skulle jag också göra.:)
Ketronya23 april 2008
Nja, alltså att baka två satser är just det jag vill undvika, har nämligen gjort så innan men tänkte försöka göra så här istället då det sparar en hel del arbete och tid.
När jag gjort den innan så har 30 min i 200 grader varit perfekt varje gång så det borde ju gå att hitta en idealisk tid och temperatur även för en och en halv sats.
Om jag sänker temperaturen lite så borde jag rimligtvis ha den inne lite längre också väl?
Självklart känner jag ändå med sticka men skulle vilja ha lite riktlinjer ändå...
celice23 april 2008
:) håller med frucaso, om jag var du skulle jag göra två bottnar, om receptet är bra och du vet att det fungerar. Om du gör två bottnar och inte tycker att du behöver allt, är det bara att frysa in och använda någon annan gång. / Lycka till:D
celice23 april 2008
Skrivet av Ketronya den 23 apr 2008
Nja, alltså att baka två satser är just det jag vill undvika, har nämligen gjort så innan men tänkte försöka göra så här istället då det sparar en hel del arbete och tid.
När jag gjort den innan så har 30 min i 200 grader varit perfekt varje gång så det borde ju gå att hitta en idealisk tid och temperatur även för en och en halv sats.
Om jag sänker temperaturen lite så borde jag rimligtvis ha den inne lite längre också väl?
Självklart känner jag ändå med sticka men skulle vilja ha lite riktlinjer ändå...
Okänd23 april 2008
Skrivet av Ketronya den 23 apr 2008
Nja, alltså att baka två satser är just det jag vill undvika, har nämligen gjort så innan men tänkte försöka göra så här istället då det sparar en hel del arbete och tid.
När jag gjort den innan så har 30 min i 200 grader varit perfekt varje gång så det borde ju gå att hitta en idealisk tid och temperatur även för en och en halv sats.
Om jag sänker temperaturen lite så borde jag rimligtvis ha den inne lite längre också väl?
Självklart känner jag ändå med sticka men skulle vilja ha lite riktlinjer ändå...
Grädda i 175 grader om du ökar smeten.Kanske gräddningstiden blir ca 40-45 minuter.Grädda i nedre delen av ugnen.Lycka till.
Ketronya23 april 2008
Celice, ville du säga nåt mer med det? :o
Som sagt så vill jag inte baka i två omgångar utan nu vill jag försöka få fram ett mer "idealiskt" recept, eftersom det både sparar tid, arbete och ingredienser...
Ketronya23 april 2008
Skrivet av Liliane den 23 apr 2008
Skrivet av Ketronya den 23 apr 2008
Nja, alltså att baka två satser är just det jag vill undvika, har nämligen gjort så innan men tänkte försöka göra så här istället då det sparar en hel del arbete och tid.
När jag gjort den innan så har 30 min i 200 grader varit perfekt varje gång så det borde ju gå att hitta en idealisk tid och temperatur även för en och en halv sats.
Om jag sänker temperaturen lite så borde jag rimligtvis ha den inne lite längre också väl?
Självklart känner jag ändå med sticka men skulle vilja ha lite riktlinjer ändå...
Grädda i 175 grader om du ökar smeten.Kanske gräddningstiden blir ca 40-45 minuter.Grädda i nedre delen av ugnen.Lycka till.
Tack så mycket Liliane! (Y)
zudette23 april 2008
Skrivet av Ketronya den 23 apr 2008
Jag har ett recept på en jättegod tårtbotten som jag skulle vilja öka med en halv sats för att tårtan ska bli högre så att den går att skära i tre delar istället för två, och alltså använda samma form, det jag skulle vilja ha hjälp med är hur jag ska ändra temperaturen/tiden i ugnen?
Jag har ett recept på en jättegod tårtbotten som jag skulle vilja öka med en halv sats för att tårtan ska bli högre så att den går att skära i tre delar istället för två, och alltså använda samma form, det jag skulle vilja ha hjälp med är hur jag ska ändra temperaturen/tiden i ugnen?
Receptet för en sats är följande:
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 dl strösocker
2 ½ tsk bakpulver
2 äggulor
2 msk ljus sirap
1 ¼ dl mjölk
125 g smält smör
2 äggvitor
200 grader i ca 30 min.
Vad jag undrar är helt enkelt om jag ska sänka temperaturen till typ 175 och öka tiden till ungefär 45 min istället, eller hur hade ni gjort??
Hoppas ni kan hjälpa mig :'(
Ja, säg det...
En säker variant är att helt enkelt baka två satser, var för sig, och stapla dem på varandra. Då får du garanterat en hög tårta!
Annars skulle jag sänka till 180 och hålla ett vaksamt öga på den. Är klar när den släpper kanterna på formen.
Lycka till!(Y)
Jag hade nog inte focuserat så mkt på själva tiden, det gör jag aldrig när jag bakar, har den bara som ett riktmärke, sen så kollar jag med provsticka om kakan är klar. Jag är sån att jag ändrar inte temperaturen bara för att jag gör större sats...rätt el fel det vet jag inte men för mig funkar det lika bra att inte ändra
Ja jag håller nog med lotten där.....:p
Ja, säg det...
En säker variant är att helt enkelt baka två satser, var för sig, och stapla dem på varandra. Då får du garanterat en hög tårta!
Annars skulle jag sänka till 180 och hålla ett vaksamt öga på den. Är klar när den släpper kanterna på formen.
Lycka till!(Y)
Så skulle jag också göra.:)
Nja, alltså att baka två satser är just det jag vill undvika, har nämligen gjort så innan men tänkte försöka göra så här istället då det sparar en hel del arbete och tid.
När jag gjort den innan så har 30 min i 200 grader varit perfekt varje gång så det borde ju gå att hitta en idealisk tid och temperatur även för en och en halv sats.
Om jag sänker temperaturen lite så borde jag rimligtvis ha den inne lite längre också väl?
Självklart känner jag ändå med sticka men skulle vilja ha lite riktlinjer ändå...
:) håller med frucaso, om jag var du skulle jag göra två bottnar, om receptet är bra och du vet att det fungerar. Om du gör två bottnar och inte tycker att du behöver allt, är det bara att frysa in och använda någon annan gång. / Lycka till:D
Nja, alltså att baka två satser är just det jag vill undvika, har nämligen gjort så innan men tänkte försöka göra så här istället då det sparar en hel del arbete och tid.
När jag gjort den innan så har 30 min i 200 grader varit perfekt varje gång så det borde ju gå att hitta en idealisk tid och temperatur även för en och en halv sats.
Om jag sänker temperaturen lite så borde jag rimligtvis ha den inne lite längre också väl?
Självklart känner jag ändå med sticka men skulle vilja ha lite riktlinjer ändå...
Nja, alltså att baka två satser är just det jag vill undvika, har nämligen gjort så innan men tänkte försöka göra så här istället då det sparar en hel del arbete och tid.
När jag gjort den innan så har 30 min i 200 grader varit perfekt varje gång så det borde ju gå att hitta en idealisk tid och temperatur även för en och en halv sats.
Om jag sänker temperaturen lite så borde jag rimligtvis ha den inne lite längre också väl?
Självklart känner jag ändå med sticka men skulle vilja ha lite riktlinjer ändå...
Grädda i 175 grader om du ökar smeten.Kanske gräddningstiden blir ca 40-45 minuter.Grädda i nedre delen av ugnen.Lycka till.
Celice, ville du säga nåt mer med det? :o
Som sagt så vill jag inte baka i två omgångar utan nu vill jag försöka få fram ett mer "idealiskt" recept, eftersom det både sparar tid, arbete och ingredienser...
Nja, alltså att baka två satser är just det jag vill undvika, har nämligen gjort så innan men tänkte försöka göra så här istället då det sparar en hel del arbete och tid.
När jag gjort den innan så har 30 min i 200 grader varit perfekt varje gång så det borde ju gå att hitta en idealisk tid och temperatur även för en och en halv sats.
Om jag sänker temperaturen lite så borde jag rimligtvis ha den inne lite längre också väl?
Självklart känner jag ändå med sticka men skulle vilja ha lite riktlinjer ändå...
Grädda i 175 grader om du ökar smeten.Kanske gräddningstiden blir ca 40-45 minuter.Grädda i nedre delen av ugnen.Lycka till.
Tack så mycket Liliane! (Y)
Jag har ett recept på en jättegod tårtbotten som jag skulle vilja öka med en halv sats för att tårtan ska bli högre så att den går att skära i tre delar istället för två, och alltså använda samma form, det jag skulle vilja ha hjälp med är hur jag ska ändra temperaturen/tiden i ugnen?
Receptet för en sats är följande:
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 dl strösocker
2 ½ tsk bakpulver
2 äggulor
2 msk ljus sirap
1 ¼ dl mjölk
125 g smält smör
2 äggvitor
200 grader i ca 30 min.
Vad jag undrar är helt enkelt om jag ska sänka temperaturen till typ 175 och öka tiden till ungefär 45 min istället, eller hur hade ni gjort??
Hoppas ni kan hjälpa mig :'(
Jag blev mest nyfiken på vilken fyllning du brukar ha till denna tårta? Nåt kul och spännande??
Zudette, jag brukar ha en vit chokladmousse, receptet på hela tårtan har du här:
Tårta Black and White