Hejsan!Jag undrar kan man ersätta vetemjöl helt och hållet med dinkelmjöl vid bakning av bröd?Tack på förhand!
5 april 2006
Dinkelmjöl är grövre än vanligt vetemjöl. Jag tror att du nog ska räkna bort lite av mängden då du använder dinkel annars blir det nog väldigt torrt. Jag tänker bara att om man använder tex. rågmjöl och liknande byter man inte rakt av då det är så pass mycket grövre. Lycka till!
Hejsan!Jag undrar kan man ersätta vetemjöl helt och hållet med dinkelmjöl vid bakning av bröd?Tack på förhand!
Dinkelmjöl är grövre än vanligt vetemjöl. Jag tror att du nog ska räkna bort lite av mängden då du använder dinkel annars blir det nog väldigt torrt. Jag tänker bara att om man använder tex. rågmjöl och liknande byter man inte rakt av då det är så pass mycket grövre. Lycka till!