Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Double cream

  • knyppeltanten 17 oktober 2010

    Vad är double cream? Kan det vara detsamma som vanlig vispgrädde? Har just sett ett recept på något slags choklad i koppar, ska ha fast yta men "som lava" inuti när det serveras.

  • boz1965 17 oktober 2010

    Jepp! Det är detsamma som vispgrädde.


    * Half and half (10.5–18% fat)
    * Light, coffee, or table cream (18–30% fat)
    * Medium cream (25% fat)
    * Whipping or light Whipping cream (30–36% fat)
    * Heavy Whipping cream (36% or more)
    * Extra-heavy, double, or manufacturer's cream (38–40% or more).

    Källa: Wikipedia

  • knyppeltanten 17 oktober 2010

    Tack. Vilken bra lista, den ska jag spara. Det blir ju mer och mer engelska recept där det är "konstiga" ingredienser.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.