Vad är double cream? Kan det vara detsamma som vanlig vispgrädde? Har just sett ett recept på något slags choklad i koppar, ska ha fast yta men "som lava" inuti när det serveras.
boz196517 oktober 2010
Jepp! Det är detsamma som vispgrädde.
* Half and half (10.5–18% fat)
* Light, coffee, or table cream (18–30% fat)
* Medium cream (25% fat)
* Whipping or light Whipping cream (30–36% fat)
* Heavy Whipping cream (36% or more)
* Extra-heavy, double, or manufacturer's cream (38–40% or more).
Källa: Wikipedia
knyppeltanten17 oktober 2010
Tack. Vilken bra lista, den ska jag spara. Det blir ju mer och mer engelska recept där det är "konstiga" ingredienser.
Vad är double cream? Kan det vara detsamma som vanlig vispgrädde? Har just sett ett recept på något slags choklad i koppar, ska ha fast yta men "som lava" inuti när det serveras.
Jepp! Det är detsamma som vispgrädde.
* Half and half (10.5–18% fat)
* Light, coffee, or table cream (18–30% fat)
* Medium cream (25% fat)
* Whipping or light Whipping cream (30–36% fat)
* Heavy Whipping cream (36% or more)
* Extra-heavy, double, or manufacturer's cream (38–40% or more).
Källa: Wikipedia
Tack. Vilken bra lista, den ska jag spara. Det blir ju mer och mer engelska recept där det är "konstiga" ingredienser.