Vad skulle man kunna ersatta sirapen med i bakverk och brod?
Gar det att ersatta med socker eller nagot annat?
Vad ar det sirapen "gor" forutom att tillsatta sotma?
Tacksam for tips!
Jessika12 mars 2008
I vissa matbröd ersätter jag det med honung men det blir inte lika "degigt" då. Med degigt menar när man nästan kan trycka ihop brödet till en liten boll. Typ Skogaholmslimpa.
enAnnan12 mars 2008
Sätter fart på jästen!
lite lite socker/sirap/honung behövs men försvinner i jäsprocessen.
Varför vill du ersätta den?
Jag bakar alltid på väldigt lite sötma, med en diabetiker i familjen.
Skulle aldrig drömma om att ha 1 dl sirap (som det ofta kan vara) i vanligt matbröd. Men jag minskar ner till 1 msk bara, det funkar kalasbra.
guacamole12 mars 2008
Skrivet av enAnnan den 12 mar 2008
Sätter fart på jästen!
lite lite socker/sirap/honung behövs men försvinner i jäsprocessen.
Varför vill du ersätta den?
Det finns inte sirap har! Bor i Spanien.
Men har hittat en del recept som innehaller sirap och vill garna kunna ersatta den med nagot som jag kan fa tag i har...:)
enAnnan12 mars 2008
Aha då är jag med
:)
du kan absolut använda socker istället.
Det går lika bra
guacamole12 mars 2008
Tack for snabba svar (Y)
Hur mycket ersatter man tex 1dl sirap med i socker?
enAnnan12 mars 2008
Lika mycket.
Så 1 dl sirap blir 1 dl socker
:)
guacamole12 mars 2008
Tackar aterigen!:)
svengelsk11 februari 2011
När jag bodde i Sverige, fanns det bara en sorts sirap. Nu förekommer det brödsirap och mörk sirap i recepten. Hur ser de ut i förhållande till vanlig sirap? Här finns vanlig sirap, molasses, och black treacle. Tänkte man kunde blanda.
Baksirapen har jag kläm på; jag fick beskrivning av "Fråga bagarn" och gör nu min egen.
Vad skulle man kunna ersatta sirapen med i bakverk och brod?
Gar det att ersatta med socker eller nagot annat?
Vad ar det sirapen "gor" forutom att tillsatta sotma?
Tacksam for tips!
I vissa matbröd ersätter jag det med honung men det blir inte lika "degigt" då. Med degigt menar när man nästan kan trycka ihop brödet till en liten boll. Typ Skogaholmslimpa.
Sätter fart på jästen!
lite lite socker/sirap/honung behövs men försvinner i jäsprocessen.
Varför vill du ersätta den?
Jag bakar alltid på väldigt lite sötma, med en diabetiker i familjen.
Skulle aldrig drömma om att ha 1 dl sirap (som det ofta kan vara) i vanligt matbröd. Men jag minskar ner till 1 msk bara, det funkar kalasbra.
Sätter fart på jästen!
lite lite socker/sirap/honung behövs men försvinner i jäsprocessen.
Varför vill du ersätta den?
Det finns inte sirap har! Bor i Spanien.
Men har hittat en del recept som innehaller sirap och vill garna kunna ersatta den med nagot som jag kan fa tag i har...:)
Aha då är jag med
:)
du kan absolut använda socker istället.
Det går lika bra
Tack for snabba svar (Y)
Hur mycket ersatter man tex 1dl sirap med i socker?
Lika mycket.
Så 1 dl sirap blir 1 dl socker
:)
Tackar aterigen!:)
När jag bodde i Sverige, fanns det bara en sorts sirap. Nu förekommer det brödsirap och mörk sirap i recepten. Hur ser de ut i förhållande till vanlig sirap? Här finns vanlig sirap, molasses, och black treacle. Tänkte man kunde blanda.
Baksirapen har jag kläm på; jag fick beskrivning av "Fråga bagarn" och gör nu min egen.