jag hade ett super recept på vete deg efter min mamma men i flytt o alltt som man har genom gått så har det försvunnit :(
så nu är jag på jakt efter ett nytt..gjärna ett som ska jäsa ett tag och ett som inte kräver lika lång jäs tid :D
Lailas recept på vetedeg tycker jag blir jättebra! Saftiga och goda! Recept finns på recept.nu.
mattjejen22 juli 2009
Jag brukar följa receptet som står på påsen men byter ut sockret mot vit baksirap och sen använder jag gammeldags mjölk ist för vanlig. Det brukar bli jättebra(Y).
Men ibland så bakar jag rimbobullar(L), som tipsades om här oxå, dom e bara sååå goda, lite wienerbrödsliknande. Dom kavlar jag ut , brer på fyllningen, rullar ihop och skär lagom stora bitar... orkar inte göra rutor å dutta på fyllning och sen nypa ihop hörnen(N)... Vid servering siktar jag över lite florsocker(Y) ist för att göra glasyren... Dom blir lika goda ändå:p
Lycka till med bullbaket!
Aylisen10 augusti 2009
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst (1pkt)
1 dl socker
1 krm salt
ca. 14 dl vetemjöl
Smält smöret och häll i mjölken, värm till fingervärme, (37grader). Smula jästen i en bunke och häll i strösockret. Rör tills jästen har smält. Häll över degvätskan. Häll i saltet och sedan mjölet lite i taget, tills det blir en fin deg. Låt jäsa till dubbel storlek ca. 30 minuter. Baka ut!
hej!!!
jag hade ett super recept på vete deg efter min mamma men i flytt o alltt som man har genom gått så har det försvunnit :(
så nu är jag på jakt efter ett nytt..gjärna ett som ska jäsa ett tag och ett som inte kräver lika lång jäs tid :D
////madde
Jag tycker du ska prova dessa.......
Rimbobullar
Mormor Idas Rimbobullar
Sådana bulldegar blir jättebra.
Lailas recept på vetedeg tycker jag blir jättebra! Saftiga och goda! Recept finns på recept.nu.
Jag brukar följa receptet som står på påsen men byter ut sockret mot vit baksirap och sen använder jag gammeldags mjölk ist för vanlig. Det brukar bli jättebra(Y).
Men ibland så bakar jag rimbobullar(L), som tipsades om här oxå, dom e bara sååå goda, lite wienerbrödsliknande. Dom kavlar jag ut , brer på fyllningen, rullar ihop och skär lagom stora bitar... orkar inte göra rutor å dutta på fyllning och sen nypa ihop hörnen(N)... Vid servering siktar jag över lite florsocker(Y) ist för att göra glasyren... Dom blir lika goda ändå:p
Lycka till med bullbaket!
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst (1pkt)
1 dl socker
1 krm salt
ca. 14 dl vetemjöl
Smält smöret och häll i mjölken, värm till fingervärme, (37grader). Smula jästen i en bunke och häll i strösockret. Rör tills jästen har smält. Häll över degvätskan. Häll i saltet och sedan mjölet lite i taget, tills det blir en fin deg. Låt jäsa till dubbel storlek ca. 30 minuter. Baka ut!