En fråga till er fiffiga som bakar utan kemikaliska färger.
Hur gör jag när jag färgar grädde med rödbetor?
Ska de kokas? Pressas? Mixas?
Jag har noll koll, hjälp?
Fannie17 mars 2010
Jag tror de ska användas råa och skalade.
bakamonkeyprincess17 mars 2010
Ok, sen då? :p
Bumbis17 mars 2010
Jsg skulle prova att hacka den ganska fint och sedan lägga det i en vitlökspress och pressa ner vätskan i grädden. Det borde gå för rödbetan har väldigt mycket färg i sig. Rå ska den vara när du gör det.
Fannie17 mars 2010
Leila färgar lemonad: http://www.recept.nu/1.149523/leila_lindholm/drycker/gronsaker/pink_lemonade Borde ju vara typ samma metod för grädde.
bakamonkeyprincess17 mars 2010
Tack för hjälpen, får pröva mig fram :)
boz196517 mars 2010
Har inte testat själv, men jag skulle nog använda ett avkok på skalade rödbetor...
The_mama97mia18 mars 2010
Förlåt ett högst okvalificerat inlägg - men färga grädde med rödbetor? Ska du ha rosa grädde till tårtfyllning så är det väl bättre att välja jordgubbssaft eller hallonsaft? {question}
siggemums18 mars 2010
Håller med mamma97mia. Jag tycker visserligen om rödbetor men jag känner mig skepetisk .
Det senaste nummret av Allt om Mat har en otroligt fin tårta med rosa glasyr på framsidan. Jag var tvungen att köpa tidningen för tårtans skull. De har visserligen florsocker istället för grädde men det kanske funkar ändå. Passera 25 g hallon genom en finmaskig sil kasta bort kärnorna. Deras glasyr blandas med 3 dl florsocker utrört med 11/2 msk vatten.
Roskerstin18 mars 2010
Om du ska färga grädde till t ex sillsallad så tar du bara lite av själva rödbetsspadet och rör i grädden försiktigt efter att du först har vispat den. Men om du ska ha grädden till tårta så instämmer jag med föregående talare.
En fråga till er fiffiga som bakar utan kemikaliska färger.
Hur gör jag när jag färgar grädde med rödbetor?
Ska de kokas? Pressas? Mixas?
Jag har noll koll, hjälp?
Jag tror de ska användas råa och skalade.
Ok, sen då? :p
Jsg skulle prova att hacka den ganska fint och sedan lägga det i en vitlökspress och pressa ner vätskan i grädden. Det borde gå för rödbetan har väldigt mycket färg i sig. Rå ska den vara när du gör det.
Leila färgar lemonad: http://www.recept.nu/1.149523/leila_lindholm/drycker/gronsaker/pink_lemonade Borde ju vara typ samma metod för grädde.
Tack för hjälpen, får pröva mig fram :)
Har inte testat själv, men jag skulle nog använda ett avkok på skalade rödbetor...
Förlåt ett högst okvalificerat inlägg - men färga grädde med rödbetor? Ska du ha rosa grädde till tårtfyllning så är det väl bättre att välja jordgubbssaft eller hallonsaft? {question}
Håller med mamma97mia. Jag tycker visserligen om rödbetor men jag känner mig skepetisk .
Det senaste nummret av Allt om Mat har en otroligt fin tårta med rosa glasyr på framsidan. Jag var tvungen att köpa tidningen för tårtans skull. De har visserligen florsocker istället för grädde men det kanske funkar ändå. Passera 25 g hallon genom en finmaskig sil kasta bort kärnorna. Deras glasyr blandas med 3 dl florsocker utrört med 11/2 msk vatten.
Om du ska färga grädde till t ex sillsallad så tar du bara lite av själva rödbetsspadet och rör i grädden försiktigt efter att du först har vispat den. Men om du ska ha grädden till tårta så instämmer jag med föregående talare.