Hej jag har väldigt mycket filmjölk hemma någon har gått ut i datum men är inte för gammal.Är det nån som har nåt bra recept med filmjölk i? bröd, kakor mm.
Tar tacksamt emot förslag.(Y)
grill8 juli 2008
Gå in på recept och sök på filmjök. Det kommer upp massor av gott..(Y)(Y)
annwin668 juli 2008
ja det kan ju göra. Tack!!
Katzy8 juli 2008
Hej!
Jag har precis lagt in ett recept på Vaniljkaka som jag gärna bakar. Den är väldigt enkel att göra. Hoppas att du vågar prova.(Y)
LaJefa8 juli 2008
Vet någon om man kan göra typ långfil av vanlig filmjölk? Har fått ner en liter filmjölk, men vill gärna ha mer. Kan man typ "sätta" filmjölk som man gjorde förr med långfil?
Dom har tyvärr ingen "riktig" filmjölk i Spanien.
Tacksam för tips.
Gillsan8 juli 2008
du kan göra filmjölksscones och norska lappar är gott
titusdotter8 juli 2008
det går även att blanda i filmjölk i pannkakssmeten.
Okänd8 juli 2008
Varför inte baka lite goda kubb?
På min sida finns " Rositas Favoritkubb".
systeryster8 juli 2008
Skrivet av lajefa den 8 jul 2008
Vet någon om man kan göra typ långfil av vanlig filmjölk? Har fått ner en liter filmjölk, men vill gärna ha mer. Kan man typ "sätta" filmjölk som man gjorde förr med långfil?
Dom har tyvärr ingen "riktig" filmjölk i Spanien.
Tacksam för tips.
Enligt vår kokbok tar man en liter mjölk hettar upp den till precis under kokpunkten , låter den svalna och tillsätter 1 dl av gamla långfilen.Vill man ha gräddskikt får man tillsätta grädde.Ska stå övertäckt i portionsskålar i rumstemperatur(inte över 21 grader) i ca ett dygn tills de stelnat.Kyl dem sedan.Gäller bara att spara 1 dl och fortsätta proceduren.
Långfil innehöll tätört som gjorde att den blev så där härligt seg.Finns långfil i affärerna här ibland.Vet inte om det går att få tag på där du bor.?Annars blir det väl filbunke inte långfil.
systeryster8 juli 2008
Kom på min gamla favorit som jag inte gjort på ett tag.:p
The_mama97mia8 juli 2008
Har inget eget recept men det går utmärkt att göra färskost på filmjölk som får rinna av i kaffefilter. se här:
Färskost 10%
400 Gram
1 l Filmjölk; eller kefir
1 tsk Salt
Smaksättningar
2 Vitlöksklyfta; pressad, OCH
2 msk Persilja; finhackad, ev det -dubbla ELLER
2 msk Paprikapulver; ELLER
4 tsk Kummin; ELLER
1 tsk Grovmalen svartpeppar; ELLER
1 msk Grönpeppar; ev det dubbla, -ELLER
1/2 tsk Malen pepparrot
Den här ostmassan håller ungefär 10% fett och är lite torrare i smaken än den med 17% fetthalt.
Häll filmjölken i en kastrull. Värm under omrörning till ca 50°. Mät helst med hushållstermometer. Placera en stor kaffebryggtratt med pappersfilter över ett litermått eller en tillbringare. Låt vasslan rinna av. Det tar 3-4 timmar. Blanda massan med saltet. Smaksätt med någon av smaksättningsförslagen, eller dela ostmassan och smaksätt de olika bitarna med olika saker.
Vasslan kan användas som degspad i rågbröd (annat bröd också, min anm.)
Tack nu har jag lite tips vad jag kan göra med 4 liter filmjölk...(Y)
llinan8 juli 2008
Sök efter "stinas bröd" här på matklubben underbart mörkt bröd! Sen har jag en jätteenkel sockerkaka som blir mumsigt god , jag vet inte om du fått något sådant recept? är du intresserad så kan jag lägga upp det senare ikväll.
Hej jag har väldigt mycket filmjölk hemma någon har gått ut i datum men är inte för gammal.Är det nån som har nåt bra recept med filmjölk i? bröd, kakor mm.
Tar tacksamt emot förslag.(Y)
Gå in på recept och sök på filmjök. Det kommer upp massor av gott..(Y)(Y)
ja det kan ju göra. Tack!!
Hej!
Jag har precis lagt in ett recept på Vaniljkaka som jag gärna bakar. Den är väldigt enkel att göra. Hoppas att du vågar prova.(Y)
Vet någon om man kan göra typ långfil av vanlig filmjölk? Har fått ner en liter filmjölk, men vill gärna ha mer. Kan man typ "sätta" filmjölk som man gjorde förr med långfil?
Dom har tyvärr ingen "riktig" filmjölk i Spanien.
Tacksam för tips.
du kan göra filmjölksscones och norska lappar är gott
det går även att blanda i filmjölk i pannkakssmeten.
Varför inte baka lite goda kubb?
På min sida finns " Rositas Favoritkubb".
Vet någon om man kan göra typ långfil av vanlig filmjölk? Har fått ner en liter filmjölk, men vill gärna ha mer. Kan man typ "sätta" filmjölk som man gjorde förr med långfil?
Dom har tyvärr ingen "riktig" filmjölk i Spanien.
Tacksam för tips.
Enligt vår kokbok tar man en liter mjölk hettar upp den till precis under kokpunkten , låter den svalna och tillsätter 1 dl av gamla långfilen.Vill man ha gräddskikt får man tillsätta grädde.Ska stå övertäckt i portionsskålar i rumstemperatur(inte över 21 grader) i ca ett dygn tills de stelnat.Kyl dem sedan.Gäller bara att spara 1 dl och fortsätta proceduren.
Långfil innehöll tätört som gjorde att den blev så där härligt seg.Finns långfil i affärerna här ibland.Vet inte om det går att få tag på där du bor.?Annars blir det väl filbunke inte långfil.
Kom på min gamla favorit som jag inte gjort på ett tag.:p
Har inget eget recept men det går utmärkt att göra färskost på filmjölk som får rinna av i kaffefilter. se här:
Färskost 10%
400 Gram
1 l Filmjölk; eller kefir
1 tsk Salt
Smaksättningar
2 Vitlöksklyfta; pressad, OCH
2 msk Persilja; finhackad, ev det -dubbla ELLER
2 msk Paprikapulver; ELLER
4 tsk Kummin; ELLER
1 tsk Grovmalen svartpeppar; ELLER
1 msk Grönpeppar; ev det dubbla, -ELLER
1/2 tsk Malen pepparrot
Den här ostmassan håller ungefär 10% fett och är lite torrare i smaken än den med 17% fetthalt.
Häll filmjölken i en kastrull. Värm under omrörning till ca 50°. Mät helst med hushållstermometer. Placera en stor kaffebryggtratt med pappersfilter över ett litermått eller en tillbringare. Låt vasslan rinna av. Det tar 3-4 timmar. Blanda massan med saltet. Smaksätt med någon av smaksättningsförslagen, eller dela ostmassan och smaksätt de olika bitarna med olika saker.
Vasslan kan användas som degspad i rågbröd (annat bröd också, min anm.)
Hoppsan blev visst en siffra för mycket i hastigheten.
Hastlimpa med russin utan jäst
Tack nu har jag lite tips vad jag kan göra med 4 liter filmjölk...(Y)
Sök efter "stinas bröd" här på matklubben underbart mörkt bröd! Sen har jag en jätteenkel sockerkaka som blir mumsigt god , jag vet inte om du fått något sådant recept? är du intresserad så kan jag lägga upp det senare ikväll.
Ett gott bröd som min dotter brukar göra.
http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/30/idas-yogabrod/
Hurtbullen från Arla
Här kommer det två tips från mig.
Smålandskringlor
Filmjölkslimpa i långpanna