Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fluff

  • starfighter 25 april 2008

    Jag har tidigar provat att klippa marsmallowsbitar och ha dem i stora smarriga muffins, men de liksom flyter upp och blir lite brända när man gräddar dem. Nu har jag köpt marsmallows fluff, dvs 'flytande' marsmallow på burk som jag tänkte prova. Är det någon annan som har använt detta fluff och kanske har några tips eller idéer till hur man använder det?

  • enAnnan 25 april 2008

    Innan jag fick en dibetiker i familjen använde jag det ibland i kakor osv.
    Väldigt gott, och sött och sliskigt förstås. Bl a kunde jag baka enhelt vanlig peppar/socker/chokladkaka men dela jämsmed på mitten och ha detta fluff emellan.

    Eller gör en topping med detta blandat med philadelphiaost och stryk runt kakan eller klicka på muffins och garnera med vad du vill.

    Eller ät den som den är med glass. :)

  • Linaflickan 25 april 2008

    Sånt fluff är gott i varm choklad, men som enAnnan sa, det är sött och sliskigt, men gott. :)

  • starfighter 25 april 2008

    Kanon - med lite nya idéer. Jag ska testa hur det blir att ha det i muffinsarna först :D Tack för hjälpen.

  • frucaos 25 april 2008

    Mitt enda problem med klippta marshmallows är att de "försvinner" i gräddningen... Tanken är ju att det ska ligga sega, söta bitr och gömma sig i kakorna.

  • starfighter 25 april 2008

    Precis det som jag vill åstadkomma! Kanske kan det fungera med Fluff:et, eller så kanske man får lov att spritsa in det i muffinsen efter gräddning...hm...vet faktiskt inte riktigt hur Fluff:et beter sig när det gräddas. Vi får väl se.

  • tantdrake 25 april 2008

    :o nu börjar jag bli riktigt nyfiken på det här Fluffet....har aldrig sett något sådant....och jag trodde jag var en gottegris som smakat allt :p

  • Kocken1971 25 april 2008

    Min vännina bor i New York, och har ibland skickat Fluff till mig. Hon berättar att hun brukar lägga en klick av det ned i muffinsen, innan den gräddas.
    Jag har ett annat tips till dig, när det gäller att klippa vanliga marshmallows i bitar.
    När du bakar muffins, minska gräddtiden till det halva, lägg på en näve med marshmallows ovanpå, och grädda ytterligare resterande tid,eller lite till.
    Då får du en gyllene topping.

    Marshmallows kan även smältas ned i chokladmjöken, du kokar till viss choklad kakor.

    Lycka till...

  • starfighter 25 april 2008

    Tackar - kul att fler både har testat och lyckats med Fluffet. :)

  • Kocken1971 27 april 2008

    Hejsan.
    Hoppas att du tar emot ännu ett tips.
    Jag hittade just en kanonbra sida, när jag Googlade på " Recept med marshmallows ".
    Jag har nämligen fått 25 påsar gratis från jobbet, därför behövde jag också recept.

    SÅ HÄR GÖR DU .
    Du går in på " www.hittarecept.se "
    I sökfältet skriver du " marshmallow fluff ", då kommer det fram en massa recept, som jag tror du kan ha' stor glädje av.

    Lycka till...

  • starfighter 27 april 2008

    Tackar! Jag bockar och bugar, ska genast undersöka förslagen därifrån närmare. Du får skriva och berätta om du kom på nåt nytt att göra m alla dina 25 påsar marsmallows. :D

  • Fiona 27 april 2008

    Här brukar "fluffet" bara ätas som det är, eller i marängswich (stava?) istället för maränger.. Underbart gott!
    Även väldigt gott att ha i brownies eller kladdkaka...

  • Kicki8 30 april 2008

    Om du vill ha marsmallows i muffins finns det att köpa minimarsmallows på välsorterade affärer,
    de funkar bra i muffins.
    Har ett gott recept med choklad och minimarsmallows ska bara kolla så det inte redan finns:)

  • starfighter 30 april 2008

    Pbm:et är inte storleken på marshmallows:arna(?), utan att de flyter upp till ytan och gärna blir lite brända. Jag vill att fluff:et ska ligga inuti muffinsen som en härlig surprise.

  • Kocken1971 30 april 2008

    Skrivet av starfighter den 27 apr 2008

    Tackar! Jag bockar och bugar, ska genast undersöka förslagen därifrån närmare. Du får skriva och berätta om du kom på nåt nytt att göra m alla dina 25 påsar marsmallows. :D


    Ja, fick ett tips om man kan lägga en marshmallows mellan två mariekex, lägga dem i ugn 2 minuter, så att de smälter ihop.
    Kul ide, fast det var ganska kladdigt att äta.
    Sen även den idé., att man kan frysa dem och äta .
    Överraskanda gott, faktiskt.
    Fluff kan med fördel ätas direkt på en god gammaldags gräddglass i rån,eller som portion.

    Trevlig Valborg, och ha' en skön lång helg.!!!

  • Roggan 30 april 2008

    Jag fick lära mig av några vänner från Tyskland att rosta två skivor franska, sätt fluff på den ena och jordnötssmör på den andra. Tryck ihop till en dubbelmacka. Väldigt amerikanskt. En del älskar det, andra hatar det.!

  • SaraW 5 maj 2008

    Till Kocken1971 som fått så mycket marshmallows från jobbet; blanda dem i parfaitsmet och frys in. Endera kan man fuska och ta färdig vaniljvisp, klippa i lite marshmallows och lite choklad. Eller så gör man en parfait på äggulor, socker, grädde och vanilj. Har vid något tillfälle blandat i marshmallows, grovt hackad mörk choklad och marängbitar. Så otroligt gott till färska bär. Marshmallowsen blir härligt sega och marängerna ger en oväntad krispighet. Mums!

  • starfighter 5 maj 2008

    Nu har jag testat att lägga en klick med fluff i muffinsformen och sedan på med smeten. Nåja... det blev väl inte helt lyckat - fluffet blommar upp som en champinjon och ramlade av från vissa muffinsar - det låg alltså inte kvar som den härliga sega surprisen som jag hade hoppats. Enda fördelen jämfört med att klippa i färdiga marshmallows var att de fluffet inte han bli bränt utan skyddades av smeten under gräddningen. Nåväl, får se om jag kan lösa pbm:et till nästa bakomgång.

  • Okänd 18 maj 2008

    hmm... mitt svar kom tydligen inte med när jag skrev förra gången så här kommer det igen =P

    testa att fylla halva muffinsformen och sen sätta den i frysen ett tag så den fryser till lite (inte genom fryst dock). Ha sen på marshmallows/fluff och sen på med resten av smeten. Och sen in i ugnen (ev. behöver man sänka ugnstemperaturen lite, beroende på hur varmt det ska vara).

    Gör man minimuffins bör det funka att frysa in dem så att de blir genomfrysta (samma sätt som innan men ha dem i frysen så de blir genomfrysta). Och sen kan de gå direkt in i ugnen, utan att behöva tina!
    Enkelt och gott!

    hoppas det funkar!
    kram
    //Stina

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.